reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

reklama
Lilija ja tak mam z tym oddychaniem :D

Pupui 3.350 to normalna waga ;)
Moj Alex wazyl 3.400
Viki 3.250
Emil 2.980
Nie pamietam rozmiarow glowek.

Waga ok, tylko łebek miał jak mały sklepik :p

Ten poki co ma mniejszzy i mam nadzieje że proporcjonalnie mu do wieku urośnie, bo znow przepchać takiego arbuzika mi sie nie usmiecha:p

Akuku jak jest u Was z tym macankiem polożnej? Ja sie dowiedziałam że u nas z drugą ciążą dopiero masaż w 41 tyg.

A co do epiduralu tu jest tzw "self control" czyli do reki dostaje guziczek i jak chce wiecej to sobie naciskam, i wtedy ukojenie, a jak chce miec kontrole to nie naciskam guzika...

Pupui nir wiem bo ja nigdy nie bylam macana. Bo Alexa rodzilam 40+3 dni i wody odeszly poporstu.. a reszt przed 40 tyg.
Takze nawet nigdy nie rozmawialam o tym z polozna.

Epidutalu nie bralam nigdy ale ten guziczek to mi soe z tensem kojarzy. Bo przeciez epidural to w kregoslup daja?

dziś u mnie health visitor była. Zawsze tak 2 tyg przed rozwiazaniem chodza, robia wywyad, sprawdzaja rodzine itp. I ja właśnie do niej mowie ze sa chwile, że sie obawiam bolu ale zaraz sibie tlumacze ze dam przecież rade. I musze poczytac jakie szpital zaje przeciwbólowe, bo epiduralu nie chce bo ja wole kontrolowac sytuacje.... a ona że do reki dostaje guzik i sama dozuje kiedy chce uśmierzyć sobie troche ból. JA k chce pod koniec być całkiem czuła to nie naciskam i już. tak wiec ciekawa jestem sama co to....

Moze ona o tym Tensie mowila. Bo on ma wlasnie guzik. Ale nie wirm czy u was w szpitalu jest ogolnodostepny.. ja sobie kupilam w razie czego hehe.

Hejka dziewczyny,ja miałam epidural...Sam ci płynie co 30 min a jak czujesz ze przestaje działać to faktycznie masz guziczek i sama sobie dozujesz. Ja osobiście bardzo polecam. Po 10 godzinach piekielnych skurczów ( jak przyjechałam do szpitala to miałam już 6cm rozwarcia) taka nagroda pozwoliła mi zasnąć na 1,5 godziny. Wszystko czułam tzn dotyk i skurcze parte ale nic nie bolało i nawet po porodzie spokojnie mogłam stanąć na nogi.

reklama
Do góry