reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

reklama
Hej ja dzis mialalam pierwszy sweep test ( czy jak sie to tam pisze ;)) położna powiedziała ze bardzo miękka szyjka, krótka i rozwarcie na 2-3 cm. W karcie napisała ze jak włożyła palce to rozciąga sie do 4 cm ... I teraz pytanie czy mam takie rozwarcie czy co ?? Kolejny test w sobotę a jeszcze powiedziała jak miała w środku te palce ze właśnie dotyka dziecko po głowie ...
Powiedzcie czy z takimi parametrami to jeszcze długo moze potrwać ??? Jestem 2dni po terminie :/

Usiulka ja mialam w dniu porodu rozwarcie na 4 cm i szyjke na 3cm i tez byla miekka. Urodzilam troszek ponad 4 godz po badaniu[emoji23]
Tylko ze ja mialam juz niebolesne skurcze co ok 10 min noc przed.

Usiulla, oj wszystko kozę byc!
Patrz cinamona.
Ja przed sweepami mialam 3cm friendly szyjki, ale długa na 3.5cm i tak sie nie chciała rozwierac, ale ona uszkodzona wiec to na 99%dlatego.

Mam nadzieje ze 2tyg to mnie trzymać nie bedą :)
Zaczął mi czop odchodzić po tym masażu ale czuje sie po nim nie za dobrze taki tępy bol brzucha jak mocny okres :/

Mi położna powiedziała ze szyjki prawie nie mam juz i źe bardzo miękka
modlę sie zeby to było ńieldugo bo mama przylatuje za tydzien :(

No jak szyjki prawie nr masz, miękka, rozwarcie, masaz
I teraz czop, myśle ze lada dzień akcja sie rozkręci :)))

reklama
Do góry