reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

I Jak wrazenia po sweepie?
Szkoda ze nie doputalas o masaż, bo może juz przestali robić (co byłoby zła wiadomością dla mnie)

reklama
Hmm nie było źle. Teraz trochę krwawie. Ale sie dziwię że zrobiła to tak szybko,w sensie ze juz bo mimo że mam rozwarcie na 1,5 cm to mala nadal nie jest w kanale. Za tydzień mam kolejny sweep a za dwa indukcje tampon albo żel.
Pytałam ja o ten masaż bo podobno wykonuje się go w trakcie porodu jeśli szyjka się totalnie nie rozwiera a ona patrzyła na mnie jak na głupia. W 33 tyg miałam dodatkowy scan bo mój brzuch po dwóch badaniach zmalal i obawiali się ze mala nie rośnie prawidłowo. Scan wykazał że jest bardzo mała ale nadal w granicach normy. I po tym jak stwierdziła że zupełnie nie wie kto i po co mi go zalecił odechcialo mi się z nią gadać. Wiec nie dopytywalam. No i jak zapytałam o plan porodu to powiedziala ze plan jest taki żeby urodzić!!!

Michasia plan jest taki zeby urodzić? U po co usg Aha.. No babka ma chyba cos z głowa nie tak.. Człowiek se martwi a ona tylko dobija.. Takim ludziom powinni zabronić pracy w tym zawodzie

Ja rozumiem że kobieta w ciąży jest przewrazliwiona,że panikuje szczególnie jeśli to jej pierwsze dziecko że chciała by wszystko zaplanować a przecież nie da się. Ja chciałam tylko z nią ustalić jak będzie wyglądał mój porod,czy w wannie,co z nacieciem co z skin to skin z kapaniem malutkiej,karmieniem,co ze znieczuleniem...tak żeby poczuć się pewniej odrobinę. Każdy porod jest indywidualny i nie da się nic przewidzieć ale ja chciałam tylko odrobiny informacji z ust kogoś kto mnie uspokoi. A nie wciąż tylko ulotki...które mam przeczytać ale już nie mogę powiedzieć co o tym myślę. To co jak będę wyczerpana po 40 h porodu nie zupełnie świadoma co się dzieje to będą mnie pytać jaka metoda podać dziecku witaminę K?
Skonczylam. Uff a mnie poniosło!!! :-D

reklama
Do góry