reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Super Lucynko ze z Michasiem wszystko ok :) Ty tak jak i ja i wizyta za 2 tyg i za 2 tyg mozesz juz rodzic :D
Beatko ja sie trzymam terminu wyznaczonego na pierwszych prenatalnych i na polowkowych bo ta sama data byla podana bo wedlug om powinnam rodzic 30 lipca :D

reklama
Zuzzi wlasnie doczytalam mhm no to rzeczywiscie tak z laska wszystko. Przykro mi tymbardziej ze ciagle masz te zaslabniecia, powinien bardziej sie zainteresowac. Wkurza mnie takie olewanie juz wole nadgorliwego lekqrza niz taki ktory wszytsko bagatelizuje.

Magdus hehe juz pisalas mamy wiele wspolnego ;-) Tak tak jeszcze 2 tyg niech nam siedza dzieciaczki w brzuszkach :-)

Hej babeczki. No i pojechalam dziś na wizytę w związku z opuchlizna, ale przede wszystkim dlatego że mały bardzo słabo się ruszal wczoraj. Myślałam że ma slabszy dzień więc poczekalam do dziś, bo rusZać się ruszal. Dziś w nocy w nocy budzily mnie bóle jakby na okres, przekrecalam się i było ok. Rano mały spokojny, reagował lekko na zaczepki, zadzwoniłam więc do przychodni i mogłam przyjechać. Tam podlaczyla mnie pod ktg. Z małym wszystko dobrze, tętno równe. Małe słabe skurcze widoczne. Lekarz zbadał mnie, szyjka się skrocila do 1,5 cm. Mam brać magnez. Na odchodzę uznał ze 2 tyg musimy przetrwać i bedziemy podejmowac decyzję co dalej.

Lucalew super wieści.. I waga niczego sobie :)
I główka juz w kanale.. I rozwarcie sie robi.. Jeju mi to nic tam noe zaglądają tylko usg robią.. A to jak juz cukry spadają to znaczy porod coraz bliżej chyba.. Podobno przed porodem zapotrzebowanie zaczyna spadać zwłaszcza jak dziecko sie zniża..
Jakby sie cos działo to skąd będę wiedzieć ?:D ale w sumie mam jeszcze czas bo dopiero 33t..

Sklerozę tez mam i mi z rak wszystko leci.. Zwłaszcza musze uważać na noże :D

Cos duzo was sie robi z terminem na koniec lipca kochane...[emoji32] to jak to bedzie juz urodzicie a jak moj termin przyjdzie to wasze bobasy juz bedą z miesiąc miały [emoji12]

Lilija to tez widzę u ciebie sie zbliża wielkimi krokami.. Ale ważne ze wszystko jest dobrze ..
A co mówił o opuchliznie?
Czyli brać magnez tylko? Z tymi dwoma tyg to chodzi ci ze do 37 t bo nie zrozumiałam :)

Tak, do 37 tygodnia. W poniedziałek mam.swoją.planowa wizytę to zobaczę jak tam szynka. Co do opuchlizny to powiedzial to co zawsze, że mam się nie martwić tym, że jeśli inne wyniki w normie to luz.

Lilija no to tez musicie jeszcze wytrzymac z Samim troszeczke :* dobrze ze poszlas :)
Tak Beatko bo u mnie owu pod koniec cyklu sie zjawia :D dlatego nawet sie nie sugeruje om

reklama
Do góry