reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Magdus, Anney super wiesci, ciesze sie bardzo.

Loveboiled super ze bedziesz miala dodatkowe usg, czekamy na info :-)

Beatko czeresnie nie maja duzo cukru sa zalecane dla cukrzykow tak samo truskawki. Oczywiscie owocow nie jemy po pol kilo tylko 100 - 150 g na raz :-) Nie wskazane sa banany i winogrona jako te ktore rzeczywiscie podnosza cukier.
Anciikowa takze smialo mozesz jesc owoce ale nie za duzo na raz :-)

reklama
Beatko ja sie zajadam truskawkami póki jeszcze sa. Czeresnie tez zaczelam wcinac bo juz nie sa takie drogie i malinki tez zaczynam wcinac a pozeczki juz sie pokazaly wiec i one beda na tapecie :-) mniam mniam

Magdus ahhh jak ja Ci zazdroszcze tego sexu. My chyba dopiero po porodzie i połogu bo moj mi dzis powiedzial ze sie boi ze w trakcie zaczne rodzic.

Anciikowa moj cos ostatnio mnie non stop wypytuje czy to na pewno bezpieczne :D odkąd brzuch sporo urósł to sie jakis mniej odważny zrobił haha oni juz tak maja zboczuchy ale sie o dzieci martwią no mimo wszystko :D

Magdus gratulacje zakończenia "celibatu" :D to teraz szalej [emoji5]️[emoji5]️[emoji106][emoji106]

A ja dzis po usg.. Wszystkie pomiary w normie.. I wazy juz około 5 funtów czyli wychodzi jakieś 2.25 kg a dzis zaczęliśmy 32t [emoji41]

Bunia, super!

Poród w trakcie przyjemności hahaha
Żeby to było takie proste! Marzenie ściętej głowy [emoji14][emoji14][emoji14]

Jak sobie przypomnę skurcze, to mi sie wszystkie mięśnie obkurczają i mam ciarki brrrrrrr

Anciikowa - to dobrze że nie jesteś w stanie nie zjeść owoców :-D na zdrowie! I zdecydowanie nie jest to sam cukier :-)

Ja też uwielbiam owoce. Szkoda że w es taki mały wybór.. W pl to jest co jeść :-) aż wam zazdroszczę :-)

Mój m bal się też w 1 ciąży, ale nigdy nie mieliśmy na szczęście zabronione :-) w tej juz się tak nie boi :-)

ja tez kocham owoce ale staram sie ograniczac bo potrafie kilo arbuza zjesc, albo winohrona a to troche za duxo, jiz nie mowiac o jablkach ktore w polowie ciazy pochlanialam kilogramami, ale zawsze lepsze to niz ciastkami sie objadac

Anney mnie jak lekarz mowil zeby nie jesc slodyczy to mowil tez o ograniczeniu owocow bo w nich znajduja sie cukry proste i wszystko to moze prowadzic do cukrzycy.
Ewelinka ja ostatnio kupilam ponad 4 kg arbuza i zjadlam w 2 dni hahahaha :-)

reklama
Do góry