reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Big Child nie wyobrażam sobie, zeby mi pomerdał ręką i koniec wizyty..masakra. Wolę zapłacić i widzieć dzidzię, wiedzieć że jest ok..dobrze że idziesz dzisiaj..

reklama
Big Child, dlatego ja nie chodzę do gina na NFZ. Moja siostrzenica też jest w ciąży, chodzi na NFZ. W czerwcu rodzi, a miała dopiero 2 usg. Jedno na samym początku, drugie jakoś ostatnio. Ja sobie nie wyobrażam iść na wizytę i nie zobaczyć czy z dzieciątkiem wszystko ok. Ale widzę, że i wśród kobiet jest jakieś takie przekonanie, żeby nie robić USG za często. Jak ostatnio podczas rozmowy powiedziałam koleżance z pracy, że miałam już 2 usg to była bardzo zdziwiona, że robi mi je przy każdej wizycie.

No dokladnie, szok dla mnie, stad moja decyzja ze bede chodzic prywatnie przez te jeszcze 6 mieisiecy. I bede miala pamiatke i spokoj.

Witam mamusie.

Ja ze względu na koszta musiałam zmienić ginekologa prywatnego, do którego chodziłam od dość dawna na NFZ. Poszperałam w necie i udało mi się znaleźć fajny gabinet, polecany przez wiele dziewcząt. Bałam się jak będzie, ale póki co jest ok. Pani miła, rzeczowa, a co do USG to miałam już 3razy i za tydzień kolejne, także naprawdę nie ma reguły.
Chociaż też znam przypadki, że dziewczyny mimo umówionej godziny muszą czekać w nieskończoność i biegać po różnych pokojach,a to się zważyć, a to zbadać, a USG to całkiem osobno.

BigChild trzymam kciuki za wizytę:-)

Jak się ma szczęście to można chodzić na NFZ i trafić na kompetentnego lekarza i czuć się jakby się chodziło prywatnie. Znam taki przypadek, tylko troche kolejki odstraszają dlatego ja wybrałam jednak gabinet prywatny.

Jestem po wizycie, moja dzidzia ma 6 cm jest zdrowa ma dwie raczki, dwie nozki, rusza sie, skacze. I wiecie co? Na 80% jest chlopakiem. Widzialam cos miedzy nogami, ale nic sie nie odzywalam i lekarz sam mowi ze chyba to chlopak jest tak na 80% oczywiscie. NO i musialam zakaslac zeby malego obudzic i zeby pokazal jak sie rusza. Przeziernosc ok, kosc nosowa jest. Wszytsko gicio kochane!!!!
FIlm chetnie wrzuce jak sie dowiem jak to sie robi. Tzn wrzucam na youtube ale nie da sie otworzyc. Moze jakis dziwny format czy cos. JEstem lewa z komputerowych spraw.

reklama
Do góry