reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Miki niestety rozwarcie na opuszek nie wróży szybkiego porodu, choc natura jest nieprzewidywalna. Ja takie miałam po dwóch kroplowkach oxy i skurczach co minutę. Wiem ze łatwo sie tak mówi jak człowiek juz wyje ze zniecierpliwienia, ale naprawdę lepiej poczekać niz wywolywac. Duzo bardziej boli. Z mężem to faktycznie przykro by było, ale moze akurat sie uda. Szkoda ze nie ma go na miejscu pomóglby Ci w przyspieszeniu. Trzymaj sie, juz niedługo Emilek bedzie na swiecie i wtedy będziemy wspominać piękne czasy kiedy byli w brzuszku i mozna było przesłać kilka godzin jednym ciągiem;-)

reklama
agusia- jak dzidziuś będzie obrócony główką w dół to napewno się zorientujesz- czuc wtedy jego kopniaczki pod cycochami. A jeśli Twój ma często czkawki to będzie ją czuć właśnie w dole brzucha.

Hej Kochane - już jestem po wizycie u położnej - znowu innej.... ale nie było xle - pogadałyśmy sobie, okazało się, ze tez jest samotną mamą i to z piatką dzieci. Od razu inaczej wszystko wyglądało. Powiedziała, że widzi że z tym kręgosłupem to taka męka, no i że brzuszek mam naprawde baaardzo nisko. Obmacała cały brzuch dokładnie i stwierdziła, że główka w kanale. Opowiedziałam jej o tym bólu od wczoraj, który wydawał mi się jakaś infekcją - ale ona po moich opowieściach stwierdziła, że to szyjka w ten sposób się rozwiera. Powiedziałą, że jej zdaniem nie potrwa to juz dłużej niż kilka dni. Ale jeśli coś by się przedłużyło - to umówiła się ze mna w dzień terminu - a nie jak tu zalecają - 10 dni po. No i stwierdziła, że zrobią mi ... no właśnie, taka zakręcona byłam, że nie poprosiłam o dokładne wytłumaczenie.
Kacha-wawa - Ty może coś będziesz wiedziała - jakiś "sweep" - w karcie oznaczyła to M/S w dniu terminu. Może chodzi o masaż szyjki?
Ale sierota ze mnie - nie zapytałam - myślałam, że otworzę kartę i przeczytam sobie w domku...
Ciśnienie mam książkowe, serduszko Zosieńki ślicznie bije - połozna stwierdziła - mama obolała a Zosia szczęśliwa bo tak pieknie serduszko puka :tak: :-D
Prosiła, żebym zadzwoniła w przyszły piatek jakbym była jeszcze w dwupaku - chociaż ona obstawia, że już nie zadzwonię. Oby :tak:

Bluetooth - widzę, że Twoja wizyta też ok - gratulacje :-)

ewelinak1 napewno chodzi o membrane sweep. ja mialam 2 dni temu i nic dalej siedze po terminie ;-( na 15 wrzesnia ustalila mi termin na wywolanie bo powiedziala ze nie byla w stanie zrobic tego prawidlowo bo szyjka za wysoko i nie siegnela a bolalo jak cholera...powiem ci ze jestem wsciekla jak smok.... a na wczesniejszy porod sie nie zapowiada...a na ten masaz mozesz sie NIE ZGODZIC jesli nie chcesz oczywiscie go miec...pozdrawiam

Make a pregnancy ticker

Ewelinka ja bym sie nie zgodziła na masaż szyjki brrr jak sobie przypomne:no: teraz pomagał mi w tym A ale narazie sie boje zeby za wczesnie nie wywołać porodu wiec tylko delikatne przytulanki wchodzą w gre;-)

misiako maz ci pomagal? tzn ze robil to samo co polozna, lekarz robi? bo ten masaz polega na oddzieleniu worka owodniowego od wyjscia na okolo szyjki macicy? wiec nie wiem czy mowimy o tym samym? sorki ze tak dopytuje ale ja bym chyba sie bala..... ;-/

Make a pregnancy ticker

Magic no nie tak dosłownie... Tzn pomagał mi pobudzac szyjke bo tak wprawnym poloznikiem to nie jest;-)
Co do tego co opisujesz to miałam nieprzyjemnosc doświadczyć podczas pierwszego porodu i ze łzami w oczach to wspominam. Bolało jak ch...a...
Polozna która teraz mnie odwiedza twierdzi ze o barbarzyństwo i nie powinno sie tego stosować.

kurcze wiesz co to moja pierwsza ciaza i nie zdawalam sobie sprawy z tego co to jest. ale teraz juz wiem ze to cholernie boli...tzn moze tylko w moim przypadku. bo ona miala chyba palce za krotkie :-D i nie siegnega bo jedynie gdzie czulam bol to na wejsciu jakby chciala mi tam cala piesc wepchnac do srodka....wrrrr co za bol normalnie chodze jakbym wczasy w siodle spedzila tyle ze bez siodla.... cholera a rezultatow zadnych. normalnie masakra jakas.jeszcze gdyby to jakis rezultat byl a tu nic i dalej czekam i czekam i chyba jednak to wywolywanie mnie czeka 15stego a tak sie tego boje zee juz wszystko robie co moge zeby maluszek zechcial po dobroci a on nic ma mnie w nosie :confused:
zadne herbatki z lisci malin, sexik, przysiady, skakanie na pilce, dlugie spacery, masaze brodawek brzucha.normalnie nic a nic normalnie :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Magic u mnie akurat poskutkowalo rozwarciem z opuszka na 4cm ale to przy kroplowce z oxy i chyba z 4 razy miałam ten masaż. Nigdy wiecej... Dokładnie jak opisujesz tez miałam wrażenie ze pięść mi tam wsadzila brrr...

Kacha mi sie wydaje ze u wielorodek to wogole taki masaż nie ma uzasadnienia bo szyjka juz wycwiczona skraca sie duzo szybciej.

Do góry