reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Nanusia fajne ze wizyta udana. A może sie maleńkiej odwidzi i sie obróci do porodu jak należy ;)
Dzięki za kciuki. Przydadzą sie.
Spisałam numery tel i będę wysyłać msm jak sie urodzi albo sms jak nici ;)
przyznam ze trochę sie boje oksy. Pierwszy poród miałam po terminie ale samoistnie sie zaczął, a tu wywoływany :( więc nie iwem na co sie nastawiać.
I ja trzymam kciuki z całych sił. Nie bój się oksytocyny, w sumie skurcze są identyczne jak samoistne tylko szybciej nachodzą. POWODZENIA!!!

Oczywiscie całej reszcie mamusiek gratuluje udanych wizyt:-)

Ja już mam ostatnia za sobą, w zeszły czwartek była, jak do 7września nie urodze mam sie zgłosić do szpitala na ktg.
Martwi mnie tylko paciorkowiec który mi pozytywnie wyszedł ale ponoć ja mam antybiotyk dostać w trakcie porodu a nie mała.

Powodzenia na kolejnych wizytach:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Gratuluję wizyt.
Ja mam dzisiaj o 16.30 u swojego ginka, pogadamy o cc na piątek- może da radę zrobić..ale jakoś jestem bardziej nastawiona na ten poniedziałek i knura..nie wiem czemu..zobaczymy, dam znać po..

agusia, nanusia,katezbb, madzik super ze z maluszkami wszystko w porzadku :-) Gratuluję udanych wizyt!
aniawos mam nadzieje ze jednak przeczucie Cie myli i nie trafisz juz wiecej do knura. Mysl pozytywnie! :-)
Zycze udanych wizyt wszystkim ktore maja dzisiaj usg i ktg.
Ja tez wybieram sie wieczorem na ktg. Za tydzien przedostatnia wizyta u ginka.

Gratuluję wizyt.
Ja mam dzisiaj o 16.30 u swojego ginka, pogadamy o cc na piątek- może da radę zrobić..ale jakoś jestem bardziej nastawiona na ten poniedziałek i knura..nie wiem czemu..zobaczymy, dam znać po..
Gratulacje wizyt...super, że wszystko ok i oby następne już się nie odbyły, a żebyście tuliły swoje Maleństwa!
Aniawos - nie myśl o knurze - póki nie jest nic pewnego żyj myślą, że Twój lekarz będzie Ci robił CC, a knura nie będziesz musiała już oglądać! I tego Ci z całego serca życzę! Powodzenia dzisiaj na wizycie
Anisen - powodzenia na próbie oksy, oby była skuteczna i Malutki będzie dzisiaj już z Tobą!

A ja jutro wizyta. Dziś sobie wydrukuję papiery do becikowego żeby M nie musiał do pani ginekolog latać. Muszę jeszcze zapytać jak to z tym wyborem położnej (szkoda że ta co tam jest chyba nie może). Muszę jakby co zgłosić w przechodni mój numer telefonu bo będę mieszkać gdzie indziej. Myślałam że pojadę później ale stwierdziłam że chyba będzie najlepiej jak załatwię to rano bo później i gorszy dojazd i dużej bym się stresowała. Dziś jeszcze przetrwać a jutro się okaże czy ląduję w szpitalu.

Gratuluję wizyt.
Kciuki zaciśnięte za dzisiejszą wizytę:tak:

A ja jutro wizyta. Dziś sobie wydrukuję papiery do becikowego żeby M nie musiał do pani ginekolog latać. Muszę jeszcze zapytać jak to z tym wyborem położnej (szkoda że ta co tam jest chyba nie może). Muszę jakby co zgłosić w przechodni mój numer telefonu bo będę mieszkać gdzie indziej. Myślałam że pojadę później ale stwierdziłam że chyba będzie najlepiej jak załatwię to rano bo później i gorszy dojazd i dużej bym się stresowała. Dziś jeszcze przetrwać a jutro się okaże czy ląduję w szpitalu.
Powodzenia na jutrzejszej wizycie:tak:.

Agusia, Nanusia,Katezbb, Madzik gratuluję udanych wizyt
Aniawos oby Cię intuicja zawiodła tym razem :)
Anisen czekamy niecierpliwie na wieści i trzymamy kciuki!

Ja wczoraj byłam na ktg, ale nie miałam tego na palcu żeby naciskać kiedy mały się rusza, i mam pytanie do dziewczyn które miały pokazane skurcze na ktg - jak jest skurcz to tętno małego się nie zmienia? U mnie na razie spokojnie, jeżeli o skurcze chodzi, ale od 3 dni pobolewa mnie non stop brzuch jak na @... W poniedziałek idziemy na wizytę i teraz chyba już co tydzień będziemy się meldować u ginka. Zaczynam się bardzo niecierpliwić kiedy nadejdzie ta wyczekiwana godzina "0". Wczoraj trafiłam na inną położną i ona do mnie z pretensjami co ten brzuch taki mały, jak zaraz poród będzie - to co mam sobie waty napchać żeby lepiej wyglądać? :sorry2:

reklama
Do góry