reklama
madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
Ja też już po wizycie, byłam u bardzo miłego i dokładnego lekarza, wszystko mi wyjaśnił, dzidziuś bardzo ruchliwy, ale to podobno bardzo dobre cechy, aż ciężko było go zbadać:-)
CRL wynosi 5,21cm
NT 0,98mm
Martwię się trochę niskim NT, ale lekarz mówił że wszystko jest w porządku
Wasze maluszki cudowne, a jakie już duże, cuda:-)
CRL wynosi 5,21cm
NT 0,98mm
Martwię się trochę niskim NT, ale lekarz mówił że wszystko jest w porządku
Wasze maluszki cudowne, a jakie już duże, cuda:-)
Ja też po wizycie, całe szczęście wszystko ok dzidzia ma 5,5cm, NT 1,49. Ruchliwe takie maleństwo było, takie akrobacje wyczyniał, że ciężko było wszystko pomierzyć, dlatego robiła mi dopochwowo i przez brzuch, z każdej strony widziałam malucha . Super, nóżki i rączki są w pełni wykształcone, żołądek i kręgosłup też jest, także jesztem szczęśliwa, a tak się stresowałam :-). Nie zobaczyła co tam między nogami, ale ja tam mam przeczucie na chłopaka . Następna wizyta 29 marca, niestety już na nfz... Gratuluję wszystkim pięknych kruszynek, ja zdjęcia nie wstawiam, bo za ciemno, żeby aparatem pstrykać, a skanera brak.
aniawos
Fanka BB :)
Śliczne zdjecia..
jutro wrzucę na skaner w pracy i postaram się Wam przesłać moją dzidzię.
madzik Ty się martiwsz małym wynikiem, a chyba w ogóle bezpodstawnie..a ja znowu dużym...wiem, ze to o niczym nie świadczy, ale siedzi mi w głowie..ech...
Dziewczyny, bo któras podawała długosć kosci nosowej? lekarze ją mierzą? bo mój tylko zaznaczył, ze jest, w ksiażeczce jest tylko +..
misiako tak chcieliśmy drugą córcię..także sie cieszę..chociaż cały czas myślę, czy wszystko dobrze...boże ciągle o coś się zamartwiam..:-(
jutro wrzucę na skaner w pracy i postaram się Wam przesłać moją dzidzię.
madzik Ty się martiwsz małym wynikiem, a chyba w ogóle bezpodstawnie..a ja znowu dużym...wiem, ze to o niczym nie świadczy, ale siedzi mi w głowie..ech...
Dziewczyny, bo któras podawała długosć kosci nosowej? lekarze ją mierzą? bo mój tylko zaznaczył, ze jest, w ksiażeczce jest tylko +..
misiako tak chcieliśmy drugą córcię..także sie cieszę..chociaż cały czas myślę, czy wszystko dobrze...boże ciągle o coś się zamartwiam..:-(
madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
Aniawos a mówił Ci gin że wszystko ok??? bo mi mówił że wszystko dobrze, i niby mu wierzę, bo bardzo dokładny był, od razu zaznaczył że to wyklucza możliwość choroby na 90%, więc gruszek na wierzbie mi nie obiecywał... a kość nosową mi pokazał i mówił że ładnie wykształcona...trzymam kciuki za nas obie żeby było wszystko dobrze, 16 mam wizytę u mojej gin, to zobaczę co mi powie... ale jakoś próbuję się tym nie zadręczać, ważne co gin powiedział, a pomiar pomiarem, tym bardziej że dziecię się strasznie wierciło, sam gin mówił że ciężko go zbadać... zobaczysz, będzie dobrze
aniawos
Fanka BB :)
Mój też powiedział, ze wyniki prawidłowe..patrzyła i patrzyl, dłuuugoo.no leżałam na fotelu ze 40 minut. I tak sobie myślę, ze gdyby coś bylo nie tak to przecież by mi powiedział. Czekam teraz na wyniki z krwi...chociaż taka prawda, że zdrowe pewność mamy dopiero jak zobaczymy po porodzie...
Jesuuuuuu!!!! Wczoraj wieczorem przyglądałam się zdjęciom z usg i dziś czytam tu o kości nosowej i tak patrząc na te zdjęcia jakoś ta kość do mnie nie przemawia, jeeenyyyyy będę się teraz zamartwiała do następnej wizyty a to dopiero za 3 tyg!!! Może maluch po prostu tak się ułożył, bo na jednym zdjęciu jakby ten nosek jest zarysowany tylko na tym drugim tak jakoś nieładnie... I jeszcze się naoglądałam zdjęć płodów z usg z nieprawidłościami i już mam 3 tyg wyjęte z życiorysu . Załamka!!!
reklama
madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
Aniawos widzisz, skoro gin powiedział że wszystko dobrze, to na pewno jest wszystko ok, jestem pewna że gdyby miał jakiekolwiek wątpliwości to by Ci o tym powiedział, więc głowa do góry:-) NT nie przekracza u Ciebie normy, więc na pewno jest wszystko dobrze:-)
Ellancz weź przestań oglądać takie rzeczy, człowiek tylko się bardziej martwi, na pewno jest wszystko w porządku
Właśnie dziewczyny, jak to jest z tym NT...bo u nas na forum czytałam że norma to 1-2,5, a na innych stronach wszędzie jest napisane że norma nie przekracza 2,5, nigdzie nie ma przedziału 1-2,5... wiecie o co mi chodzi???
Ellancz weź przestań oglądać takie rzeczy, człowiek tylko się bardziej martwi, na pewno jest wszystko w porządku
Właśnie dziewczyny, jak to jest z tym NT...bo u nas na forum czytałam że norma to 1-2,5, a na innych stronach wszędzie jest napisane że norma nie przekracza 2,5, nigdzie nie ma przedziału 1-2,5... wiecie o co mi chodzi???
Podziel się: