reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

reklama
Jeszcze jedno załącze zdjęcie a co tam ;-)

Załączniki

• zdjęcia.jpg
    zdjęcia.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 88
Ostatnia edycja:
Ja też już po wizycie, byłam u bardzo miłego i dokładnego lekarza, wszystko mi wyjaśnił, dzidziuś bardzo ruchliwy, ale to podobno bardzo dobre cechy, aż ciężko było go zbadać:-)
CRL wynosi 5,21cm
NT 0,98mm

Martwię się trochę niskim NT, ale lekarz mówił że wszystko jest w porządku

Wasze maluszki cudowne, a jakie już duże, cuda:-)

Ja też po wizycie, całe szczęście wszystko ok dzidzia ma 5,5cm, NT 1,49. Ruchliwe takie maleństwo było, takie akrobacje wyczyniał, że ciężko było wszystko pomierzyć, dlatego robiła mi dopochwowo i przez brzuch, z każdej strony widziałam malucha :-D. Super, nóżki i rączki są w pełni wykształcone, żołądek i kręgosłup też jest, także jesztem szczęśliwa, a tak się stresowałam :-). Nie zobaczyła co tam między nogami, ale ja tam mam przeczucie na chłopaka :-D. Następna wizyta 29 marca, niestety już na nfz... Gratuluję wszystkim pięknych kruszynek, ja zdjęcia nie wstawiam, bo za ciemno, żeby aparatem pstrykać, a skanera brak.

Śliczne zdjecia..
jutro wrzucę na skaner w pracy i postaram się Wam przesłać moją dzidzię.
madzik Ty się martiwsz małym wynikiem, a chyba w ogóle bezpodstawnie..a ja znowu dużym...wiem, ze to o niczym nie świadczy, ale siedzi mi w głowie..ech...

Dziewczyny, bo któras podawała długosć kosci nosowej? lekarze ją mierzą? bo mój tylko zaznaczył, ze jest, w ksiażeczce jest tylko +..
misiako tak chcieliśmy drugą córcię..także sie cieszę..chociaż cały czas myślę, czy wszystko dobrze...boże ciągle o coś się zamartwiam..:-(

Aniawos a mówił Ci gin że wszystko ok??? bo mi mówił że wszystko dobrze, i niby mu wierzę, bo bardzo dokładny był, od razu zaznaczył że to wyklucza możliwość choroby na 90%, więc gruszek na wierzbie mi nie obiecywał... a kość nosową mi pokazał i mówił że ładnie wykształcona...trzymam kciuki za nas obie żeby było wszystko dobrze, 16 mam wizytę u mojej gin, to zobaczę co mi powie... ale jakoś próbuję się tym nie zadręczać, ważne co gin powiedział, a pomiar pomiarem, tym bardziej że dziecię się strasznie wierciło, sam gin mówił że ciężko go zbadać... zobaczysz, będzie dobrze

Mój też powiedział, ze wyniki prawidłowe..patrzyła i patrzyl, dłuuugoo.no leżałam na fotelu ze 40 minut. I tak sobie myślę, ze gdyby coś bylo nie tak to przecież by mi powiedział. Czekam teraz na wyniki z krwi...chociaż taka prawda, że zdrowe pewność mamy dopiero jak zobaczymy po porodzie...

Jesuuuuuu!!!! Wczoraj wieczorem przyglądałam się zdjęciom z usg i dziś czytam tu o kości nosowej i tak patrząc na te zdjęcia jakoś ta kość do mnie nie przemawia, jeeenyyyyy będę się teraz zamartwiała do następnej wizyty a to dopiero za 3 tyg!!! Może maluch po prostu tak się ułożył, bo na jednym zdjęciu jakby ten nosek jest zarysowany tylko na tym drugim tak jakoś nieładnie... I jeszcze się naoglądałam zdjęć płodów z usg z nieprawidłościami i już mam 3 tyg wyjęte z życiorysu :wściekła/y::wściekła/y:. Załamka!!!

reklama
Aniawos widzisz, skoro gin powiedział że wszystko dobrze, to na pewno jest wszystko ok, jestem pewna że gdyby miał jakiekolwiek wątpliwości to by Ci o tym powiedział, więc głowa do góry:-) NT nie przekracza u Ciebie normy, więc na pewno jest wszystko dobrze:-)
Ellancz weź przestań oglądać takie rzeczy, człowiek tylko się bardziej martwi, na pewno jest wszystko w porządku

Właśnie dziewczyny, jak to jest z tym NT...bo u nas na forum czytałam że norma to 1-2,5, a na innych stronach wszędzie jest napisane że norma nie przekracza 2,5, nigdzie nie ma przedziału 1-2,5... wiecie o co mi chodzi???

Do góry