reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
fajnie, ja nawet mogę, bo rewelacyjnie czuję się w tej ciąży. tylko jak nadal Mała będzie tyć 300gr na tydzień...to do porodu przytyłaby jeszcze 1200, czyli...ciekawe kto ją urodzi, bo ja się nie piszę na takiego małego "indyka".

hahaha dobre:-D:-D:-D

bueheheheehehehehehehheeh:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a ja byłam wczoraj u gina i doznałam takiego wnerwa, że dopiero dzisiaj ochłonęłam... miałam wizyte na 9.20... okazało się, że debil na 9tą umówił 6 pacjentek :/ żadna ciężarna :/ zanim weszłam było juz po 10tej... posadził mnie na fotelu wsadził dwa palce, gmernął licząc do dwóch i koniec!!!!!!!!!! że mam się ubierać !!!!!! jak próbowałam powiedzieć o swoich dolegliwościach, zapytac czy mi zrobi jakieś badania cokolwiek to debil NIC mi nie pozwolił powiedzieć... moja wizyta trwała całe dwie minuty!!!!!!!!!!!!! pieprzona kasa chorych.... idiota ma usg w gabinecie i w 31 tygodniu mała miała 1800 i zaczął coś pierd... o hipotrofii a teraz jestem w 37 tygodniu od 7 tygodni nie miałam badania krwi, moczu, posiewu NIC!!!! 6 tygodni temu pieprzył, że mała za mała a teraz nawet usg nie zrobi? wściekł mnie nieziemsko pieprzę tego PANA... proszę unikać dr TOMASZA RYMKIEWICZA.... zasrany olewator.... jestem w 37 tygodniu i nie mam pojęcia czy mała jest główką w dół i ile waży :( juz się zapisałam do prywatnego lekarza bo nie pozwolę na takie konowałstwo w stosunku do mojego dziecka.... pieniadze spod ziemi wykopię!!!!!

grrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

Catedra Nie martw się czasem niestety lekarze niekoniecznie są z powołania. Ja chodze na nfz i nie narzekam choć badanie mam zawsze takie jak w twoim opisie , ale badań mam robionych sporo:tak::-D

Kluska80 już widze te starsze panie w gabinecie,,,,,,,,,

Też mam problemy z żelazem. Brałam Tardyferon, ale się te tablety nie popisały i teraz mam Hemofer+kwas foliowy. Wyniki robię w czwartek, to zobaczymy, czy coś to daje...

Sorbifer biorę (2x dziennie) prawie od początku ciąży... drogie cholerstwo. U mnie się sprawdził, wyniki poprawiły się.

Dawno nie widzałam tabletek w słoiczku z watką - przypomniało mi sie dzieciństwo :-)
Faktycznie tanie one nie są :-( ja od poczatku ciąży do jakiegoś 14tc bralam tylko Folik póżniej kazała mi przejść na Feminatal 400 metafolin+dha i tak do dziś biorę a mimo to wyniki spadaja, no ale tak bywa w ciąży i nic w tym nadzwyczajnego. Mam nadzieję, że nowe żelazo będzie ok. :tak:

a ja sie przyznam bez bicia że ja raczej nci nie biore....
jedna paczke feminatal kupiłam na pocatku ciazy i 3/4 paczki zjadła do teraz:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

bo z moją pamięcia ciezko- pewnie gdybym miala zle wyniki to bym brala a tak to jakos mi sie zapomina:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ale! dzisiaj wezme- zaraz- jak juz mi przypomniałyście;-);-)

Kms co do paciorkowca i odchodzących wód płodowych najpierw - lekarz powiedział że i tak najpóźniej po półtorej godzinie dojadę do szpitala (biorąc pod uwagę że M będzie np w tym czasie w pracy, będzie musiał się urwać, przyjechać po mnie itd) no i to nie będzie za późno na antybiotyk, który tak czy siak dostanę i ja i najprawdopodobniej maleństwo - po wymazie.

Aha, ja też dostałam wczoraj Hemofer 2x1... Cyniczna, piszesz że masz go łykać z kwasem foliowym - każda tabletka z jedną tabletką foliku, czy jak?
Tego mi już lekarz nie dopowiedział, a kwas foliowy biorę praktycznie całą ciążę...

Dziewczyny współczuję wam tym przejśc z lekarzami z nfz. Ja od poczatku chodze na kasę chorych ale na szczeście nie mam powodów do narzekań. Każda wizyta trwa przynajmiej 15 min co wizyte mam skierowanie na badania i wogóle trafiłam na super lekarza:tak::tak::tak:

Cyniczna widze, że twój brzuszek zaczął nadrabiac zaległości;-)

Ja dzisiaj byłam oddac krew, to zobaczę czy wyniki się poprawiły, a biorę od jakiegoś czasy tardyferon.

reklama
kasa chorych jest do bani. ja od początku ciąży chodzę prywatnie i też płacę kupę kasy. ale po porodzie już nie będę do tego lekarza chodzić, bo mamy wykupiony pakiet w Medica Polska, za który płacę 75zł m-cznie/osobę (Mąż na firmę wziął) i mam dostęp do wszystkich specjalistów. szybko, miło i nie trzeba się denerwować.

a dziś idę na usg. zobaczymy, jak Dżunior urósł przez miesiąc :-) i tak jak Karolinusia, mogę rodzić później. w zasadzie to im później, tym lepiej, bo przecież pokoik jeszcze nie gotowy, ehh.

Do góry