reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

byłam u gina nawet mnie nie zbadał od środka a mówiłam mu ze się kiepsko czuje zrobił zwykłe usg na którym mi nic nie pokazal tylko coś tam zobaczył i to wszystko więc dzidzi nie widziałam a 50zł zapłaciłam i tylo powiedział że dziecko jest małe kolosem dużym nie będzie i już jest ładnie ułożony i że mam co miesiąc coraz gorsze wyniki przepisał mi do uzupełnienia braku żelaza za ktore zapłaciłam 36zł:wściekła/y:jestem nie zadowolona myśle o zmianie lekarza bo mnie nie bada tylo robi usg i ściąga kase :wściekła/y:a jak się może później okazać tak jak miała luizapatrycja i zaczynam się martwić mojm zdaniem powinień badać i jak ja mu mowię że się kiepsko czuje !!A moje tygodnie ciąży liczy sobie jak chce jeżeli jst do tyłu to niech zmieni mi date porodu co wizyte mam albo tygodnie do przodu lub do tyłu

Ostatnia edycja:
reklama
arlena to rzeczywiście olewawcze podejście do pacjentki:baffled: jeśli uważasz że ci doktor nie odpowiada to go zmień po co się denerwować:baffled: mój bada mnie co wizytę a usg mam co drugą:tak: jeśli mówię mu że coś mnie niepokoi to zawsze cierpliwie mi tłumaczy od czego może to być i czemu tak się dzieje:tak:

Cześć dziewczyny ale mnie dziś wkurzył lekarz:baffled: niby połókowe miało być z 3d4d ja wchodze a on mówi że za wcześnie dopiero po 30 tc :dry:oględnie wszystko sprawdził na 2d nawet nie zmierzył i nie zważył niuni i wziął 150zł :dry:a mnie aż nosiło co za kretyn a tak polecany już do niego nie pójde to ja na zwykłym za 70zł więcj widziałami ja się zdenerwowałam to mała też 168 uderzeń serca na minute :szok:, ale chociaż potwierdził że dziewczynka na 100% :tak:a po wizycie się poryczałam bo czekałam 2 miesiące już na 3d a nadal nic nie wiem dupek......:baffled:

byłam u gina nawet mnie nie zbadał od środka a mówiłam mu ze się kiepsko czuje zrobił zwykłe usg na którym mi nic nie pokazal tylko coś tam zobaczył i to wszystko więc dzidzi nie widziałam a 50zł zapłaciłam i tylo powiedział że dziecko jest małe kolosem dużym nie będzie i już jest ładnie ułożony i że mam co miesiąc coraz gorsze wyniki przepisał mi do uzupełnienia braku żelaza za ktore zapłaciłam 36zł:wściekła/y:jestem nie zadowolona myśle o zmianie lekarza bo mnie nie bada tylo robi usg i ściąga kase :wściekła/y:a jak się może później okazać tak jak miała luizapatrycja i zaczynam się martwić mojm zdaniem powinień badać i jak ja mu mowię że się kiepsko czuje !!A moje tygodnie ciąży liczy sobie jak chce jeżeli jst do tyłu to niech zmieni mi date porodu co wizyte mam albo tygodnie do przodu lub do tyłu

Współczuję Wam Dziewczyny,przecież nie po to człowiek płaci tyle kasy,żeby się jeszcze denerwować:no::no:.Ale co zrobić,są lekarze i lekarze:-:)-:)-(

arlena on powinien badać co wizytę ginekologicznie. mysle ze warto zastanowic sie nad zmianą, bo po co się denerwować, placisz a i tak nie wiesz co się dzieje

Cześć dziewczyny ale mnie dziś wkurzył lekarz:baffled: niby połókowe miało być z 3d4d ja wchodze a on mówi że za wcześnie dopiero po 30 tc :dry:oględnie wszystko sprawdził na 2d nawet nie zmierzył i nie zważył niuni i wziął 150zł :dry:a mnie aż nosiło co za kretyn a tak polecany już do niego nie pójde to ja na zwykłym za 70zł więcj widziałami ja się zdenerwowałam to mała też 168 uderzeń serca na minute :szok:, ale chociaż potwierdził że dziewczynka na 100% :tak:a po wizycie się poryczałam bo czekałam 2 miesiące już na 3d a nadal nic nie wiem dupek......:baffled:

POlowkowe w 30 tyg? Bo czegos nie skumalam.
Z tego co wiem, to 2d jest lepsze by zbadac dzidzie. 3d to raczej taki bajer. Ja mialam 2 usg polowkowe, bo w gabienecie, do ktorego chodze taka maja zasade, ze polowkowe robi 2 lekarzy by wykluczyc mozliwosc pomylki. I moja lekarkai ten drugi lekarz mala ogladali, mierzyli ,wazyli, sprawdzali przeplywy na 2d. Na 3d przelaczyli tylko by pokazac nam buzie. Zreszta 3d to zdaje sie jest tylko symulacja komputerowa wykonana na podstawie 2d. Nie martw sie wiec, ze nie widzialas 3d.
Ale dokladny powienien byc bez 2 zdan, bo usg polowkowe jest b.wazne.

mamysiaa- czy ja dobrze kojarzę, że Ty z Poznania jesteś? jeśli tak, to do jakiego lekarza chodzisz?

Ja mam USG i badanie ginekologiczne co wizytę (ok. co miesiąc) i płacę 100 zł za wizytę. Zastanawiam się nad 3D, bo wiem, że to super pamiątka, ale z pomiarowego punktu widzenia, z tego co słyszałam, niewiele wnosi. I mam dylemata, hehe :-)

Z POznania :)
Chodze do dr Malgorzaty Szczepanskiej. Ona ma gabinet na Katowickiej, a prowadzi go z mezem (prof. Witold Kedzia) i dr Jakubem Kornackim. GAbinet czy wlasciwie zespol - full wypas, ameryka. Szczepanska i Kornacki kasuja po 150 zl za wizyte (pelen zakres - badanie, usg, cytologia), a Kedzia jako ze profesor to bierze 200 zl. Cala troja pracuje na polnej.
Poprzednie 2 ciaze prowadzil Kedzia, ale stwierdzilam, ze
50 zl taniej na wizycie to duzo i sie przenioslam. Szczepanska oceniam b. pozytywnie - mila, fachowa, kontaktowa. Kornackiego zreszta tez, dzis to nawet wolalabym jego, ale juz nie bede kombinowac.
Maja tam swietny sprzet - wiec 3 i 4 d tez robia (podczas badanie przelaczaja po prostu z 2d na 3d).
Szczepanka zleca badania laboratoryjne co 2 wizyte (dla mnie zdziwko, bo Kedza kazal sie kluc na kazda, ale ja tego nie cierpie). Ale wypisuje skierowanie. Z tym skierowaniem ide do przychodni przyszpitalnej na polnej i tam dostaje skeirowanie do ich labo - wiec badania takie jak mocz, cukier, morfo, HBS, kila jest za darmo. Zawsze na tym mozna przyoszczedzic.
A Ty do kogo chodzisz?

Hm...ja tam chodze chodzę do lekarza na kase chorych i szczerze mówiąc jestem bardzo zadwolona każdy mi odradzał bo przecież "jak sie płaci to lepiej cie traktująitp" co jest nie prawdą...ja swojemu lekarzowi nie moge niczego zarzucić jest bardzo miły,co miesiąc mam robione wyniki za które nie muszę płacić bo mam jego pieczątke w książecce więc jakby on(bądź bardziej NFZ)pokrywa koszty, zawsze dokładnie mnie bada więc nie mam powodów jak narazie do nie zadowolenia jedynie byłam u niego raz na prywatnej wizycie ale to tylko dlatego że musiałam zrobic badanie czy dzidzia nie będzie miała zespołu downa no i w następnym tez ide właśnie prywatnie do niego na badanie czy dzidzia z serduszkiem ma wsio oki. A tak przy okazji dziś wygrzebałam moje USG gdzie dzidzia miała 13 tygodni :) zdjęcie jest bokiem odwrócone żeby było lepiej widac bo moja dzidzia to jakiś/aś akrobata/ka hehe

dzidzia13tc.jpg

Hm...ja tam chodze chodzę do lekarza na kase chorych i szczerze mówiąc jestem bardzo zadwolona każdy mi odradzał bo przecież "jak sie płaci to lepiej cie traktująitp" co jest nie prawdą...ja swojemu lekarzowi nie moge niczego zarzucić jest bardzo miły,co miesiąc mam robione wyniki za które nie muszę płacić bo mam jego pieczątke w książecce więc jakby on(bądź bardziej NFZ)pokrywa koszty, zawsze dokładnie mnie bada więc nie mam powodów jak narazie do nie zadowolenia jedynie byłam u niego raz na prywatnej wizycie ale to tylko dlatego że musiałam zrobic badanie czy dzidzia nie będzie miała zespołu downa no i w następnym tez ide właśnie prywatnie do niego na badanie czy dzidzia z serduszkiem ma wsio oki. A tak przy okazji dziś wygrzebałam moje USG gdzie dzidzia miała 13 tygodni :) zdjęcie jest bokiem odwrócone żeby było lepiej widac bo moja dzidzia to jakiś/aś akrobata/ka hehe

dzidzia13tc.jpg

Jaki słodki maluszek:):-)

reklama
Z POznania :)
A Ty do kogo chodzisz?

Ja chodzę do Adama Mościciego, też jest z Polnej, jestem zadowolona, ale zawsze fajnie się sprawdzić u kogoś innego ;-) no i 3d nie ma. Dzięki za info, myślę, że pod koniec lipca umówię się na kontrolną wizytę do Twojej lekarki, niech też spojrzy i potwierdzi, że wszystko OK :-)

Do góry