reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Abeja właśnie przeczytałam swojego posta jeszcze raz i:zawstydzona/y:... he he he... napisałam cos innego niż miałam na myśli... chciałam napisac... że już wiem, czemu tabletki tak skutecznie przed ciążą chronią... bo sie pingac nie chce jak się je bierze;-):-p
A to czy po odstawieniu (jakby wynikało z mojego wcześniejszego posta) ciężko czy łatwo zajść w ciążę, to chyba sprawa indywidualna...
I masz zupełnie racje mi po tabletkach wogole się nie chciało odstawiłam i zaraz była ciaza bo się tak rozpędziliśmy:-D
my z M stwierdziliśmy że będziemy tylko gumek używać :tak:

reklama
ja kurcze tabsów jeszcze nie wykupiłam, recepta przepadła, bo z początku grudnia :-(ale wysyłam M do mojej ginki z zaświadczeniem do becikowego (musi być ten druk urzędowy a nie jej zaświadczenie - odesłali M z kwitkiem ostatnio - a druki są prawie identyczne :baffled:) to poprosze o kolejną receptę :tak:

Ja pierwszy raz w życiu zaczęłam brać tabletki i jak tak Was podczytuje to aż się boję- przeraża mnie ten spadek libido:szok: Chociaż już kończę pierwsze opakowanie i jak na razie jest ok. Mam nadzieję, że to się już nie zmieni?

Ja od paru dni nawet nie zaglądam do Was :-( dostałam drugą @ od porodu i strasznie mnie nap...... przed prawie nie czułam że jest a teraz masakra :no: czyli się przestawia czasem po ciąży :wściekła/y:dobra nadrabiam inne watki puki mnie nie boli i Olgusia pozwala

Ja po pierwszej ciąży brałam Cerazette, teraz Azalię, Tabletki jak tabletki - trzeba pilnować godziny przyjmowania. Poza kompletnym brakiem libido nie zauważyłam żadnych innych niepokojących objawów.
Też jestem na Azali... Ale równie dobrze mogłabym nie brać nic. Tycia najlepszym środkiem antykoncepcyjnym w historii ludzkości - budzi się za każdym razem, kiedy jej rodzice mają zamiar się poprzytulać...:dry:
Dzieki dziewczyny, mysle, ze zacne je brac i zobaczymy co i jak. Jeszcze skromne pytanko, kiedy zaczac je brac? W aptece babka powiedziala, ze moge od razu ale na ulotce jest jakies wspomnienie o porodzie, zeby zaczac w ciagu 20-stu paru dni (nie pamietam dokladnie) lub zeby czekac na pierwsza miesiaczke :baffled:
Wziąć od razu - pierwsze 7 dni zabezpieczać się dodatkowo. Potem jak na ulotce :-)
ja kurcze tabsów jeszcze nie wykupiłam, recepta przepadła, bo z początku grudnia :-(ale wysyłam M do mojej ginki z zaświadczeniem do becikowego (musi być ten druk urzędowy a nie jej zaświadczenie - odesłali M z kwitkiem ostatnio - a druki są prawie identyczne :baffled:) to poprosze o kolejną receptę :tak:
To niech Ci wystawi kilka recept i daty nie wstawia. :tak:Moja gin tak robi. Wypisuje recepty bez daty. Potem jak idziesz wykupić piguły, to datę sobie wpisujesz i po sprawie.

reklama
Do góry