reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
Catedra dziekuje za propozycje,jak nie znajde chetnie sie zglosze,buzka!!!
Dzieki Zoania mam ja i uzywam przynajmniej raz dziennie;-)
Bylam dzisiaj u lekarki i na poczatek zalecila cos na rozluznienie stolca (sorry..) zeby szycie mialo szanse sie zagoic (..a zaparcia mam od zawsze..). Podobno szwy sie ladnie rozpuscily a blizna taka pozostanie bo tak mnie "pocerowali"..Pocieszyla mnie ze gdybym jej nie pokazala ze tam jest to by nie zauwazyla:tak:No i oczywiscie zrobia kolejna mikrobiologie moczu - tym bardziej ze krwawienie znow wrocilo:-:)confused2:

Hej. No i jestem po wizycie u gina. Wszystko w porządku. Jajniki jeszcze nie aktywne;-)
Ale dostałam recepte i jedno opakowanie juz od lekarza tabletek antykoncepcyjnych Azalia,bo rozmawalsmy na temat wkładek i poopowiadał mi trochę o tym jak jest w tym temacie. Może znacie jakieś dobre wkładki godne polecenia? Muszę poszukać jakiś informacji w tym temacie.
Byłam z małą i z T. tylko,ze oni czekali na korytarzu. Mała twardo spała w foteliku, a jak lekarz wyszedł ją zobaczyć i zaczął mówić to odrazu sę obudziła i powiedział, że jeszcze go nie widziała, ale głos dobrze już zna stąd ta reakcja;-)

boozkowa ja też dostałam Azalię (wkłądkę - Mirena (lady insert)- mam zakładac w styczniu jesli się zdecyduje). Lekarz zrobił mi usg, powiedział ze jajniki nie pracują, tego samego dnia wziełam pierwszą pigułkę a dokłądnie tydzien pozniej zaczełam plamic. Teraz mam cos co wygląda jak krwawienie miesięczne. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No mi mój learz tez mówił właśnie o tej wkładce,ale mówił mi, że po sciagnieciu jej mogą być potem problemy z zajściem w kolejną ciążę i, że zakładają ją przeważnie kobiety,któe nie planują kolejnej ciąży. Mówił też,że jeżeli miało się krótkie i skąpe miesiączki to po Mirenie może nie być krwawienia, tylk,ze ja mialam 7 dniowe i bardzo obfite to co jest minusem jeżeli chodzi o inne wkładki bo przy inch krwawienie jest mocniejsze. no i mowił,ze Mirena jest najbardziej skuteczna... A jaki koszt u Ciebie Abeja wynosi za tą wkładkę plus założenie? U mnie ok. 1000 zł wychodzi, trochę dużo...
A jak masz krwawienie to bierzesz dalej te tabletki, tak? bo zapomniałam się zapytac/ Ja jutro biorę pierwszą tabletkę. a kolejna wizyta za 3-4 miesiące jak już się zdecyduję co do wkładki.

pigułki biorę.
Koszt założenia wkładki u mojego lekarza 1200. Mówił że po cc powinno się ją zakładać w znieczuleniu ogólnym.
Co do tego że ciężej zajść w ciążę to nie mówił, zreszta jest na forum wątek o Mirenie o tam dziewczyny piszą, że po 3 cyklach od ściągnięcia wkładki zaciążyły...

No on mnie tylko uprzedzał, ze mogą być problemy,ale nie muszą. Hmmm... musze troszke o tym poczytac, dowiedziec sie wiecej. Mówił tez ze mając wkładkę(ale to ogólnie) tez mozna zajsc, bym miala to nauwadze:-)

Ja byłam wczoraj u gina wszystko ok,nawet sie nie zorientował ze byłam szyta:tak:dostalam cerazette,pozwolenie na pinganie(ha ha ha)i mam w lutym na cytologie sie stawić.UFF ale ulżyło mi że wsio ok bo jednak troche pietra miałam.Emisia oczywiscie zrobiła furore ale miała wszystko gdzies i smacznie spała

reklama
Moje plamienie ustalo:tak:ale blizna po szyciu nadal opuchnieta..Za kazdym razem jak zalatwiam "sprawe" w wc - tak jakby rozpierdziela sie na nowo kolo O - swedzi i piecze..juz kurka nie wiem co robic..:no::zawstydzona/y::-(

Mialam tak samo jak rozeszla mi sie rana po szyciu..niestety..wtedy połozna polecila mi balsam Szostakowskiego (w aptece pod nazwą avilin) Avilin Balsam Szostakowskiego, 100 ml - Apteka internetowa dbam o zdrowie

ma konsystencję miodu..rewelacyjnie wszystko zaleczył..i kupke dalo się zrobic..bez problemu..bardzo łagodził pieczenie..aplikacja na noc..:tak:

Do góry