reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

karolinusia wiesz kiedyś czytałam że jeśli kobieta w połogu przestaje krwawić a za moment znowu zaczyna to znaczy że trzeba się bezwarunkowo zgłośić na kontrolę do gina.

dzwoniłam, najprawdopodobniej to @. Dziś już jest delikatne plamienie. Także najprawdopodobniej zaliczyłam pierwszą @ po ciąży.

reklama
Moje plamienie ustalo:tak:ale blizna po szyciu nadal opuchnieta..Za kazdym razem jak zalatwiam "sprawe" w wc - tak jakby rozpierdziela sie na nowo kolo O - swedzi i piecze..juz kurka nie wiem co robic..:no::zawstydzona/y::-(

Moje plamienie ustalo:tak:ale blizna po szyciu nadal opuchnieta..Za kazdym razem jak zalatwiam "sprawe" w wc - tak jakby rozpierdziela sie na nowo kolo O - swedzi i piecze..juz kurka nie wiem co robic..:no::zawstydzona/y::-(

ja bym spróbowała kupić maść o nazwie Tribiotic. To maść na szybsze gojenie się ran. Na pewno nie będzie piekło a szybciej się pogoi i może już nie będzie bolało. Ona jest w takich malutkich saszetkach po 2-3 zł. Ja tego używam jak mi pękają kąciki ust a zdarza mi się to bardzo często. Nic innego nawet to co dermatolodzy mi przepisywali nie działało na mnie tylko te saszetki.

Dzieki Catedra. Musze poszukac czy w UK maja:-p
Rozmawialam z lekarzem w tej sprawie to dal mi antybiotyk (penicylina z dodatkami),bo bakterie ktore mam w moczu ponoc opoznialy gojenie a potem zalecil zastosowac Clotrimazol globulke i krem.. (wnioski wysnul na podstawie probki moczu,bez zadnego badania - ot,przez telefon..).Antybiotyk skonczylam - poprawy nie ma,co do globulki 4 tyg po porodzie przekonania nie mam,tym bardziej ze raczej sluzy ona na inne dolegliwosci..Lekarze w UK:no:

ja tak miałam po pierwszym porodzie i bralam antybiotyk i maść bo jakies zakażenie miałam

a ja nadal plamie ale wiem ze okres do stane po 8tyg to jeszcze 4 tyg mi zostaly

Dzieki Catedra. Musze poszukac czy w UK maja:-p
Rozmawialam z lekarzem w tej sprawie to dal mi antybiotyk (penicylina z dodatkami),bo bakterie ktore mam w moczu ponoc opoznialy gojenie a potem zalecil zastosowac Clotrimazol globulke i krem.. (wnioski wysnul na podstawie probki moczu,bez zadnego badania - ot,przez telefon..).Antybiotyk skonczylam - poprawy nie ma,co do globulki 4 tyg po porodzie przekonania nie mam,tym bardziej ze raczej sluzy ona na inne dolegliwosci..Lekarze w UK:no:

moga mieć. A jak nie będą mieć to podaj adres na pw to Ci wyślę:tak:

Dziewczyny, które miały CC... Jak powinna wyglądać blizna po cc? Bo u mnie jest tak, że z jednej strony jest tylko linia płaska, a z drugiej taka wypukła, różowa linia i taka twarda... hmmm... i nie wiem czy czasem coś tam się nie dzieje...;/

Miałam jeszcze tak do niedawna. Pomógł mi octenisept. Bardzo ładnie się wszystko zagoiło i prawie śladu nie ma teraz. Żadnych zaczerwienień, bliznowców ani innych problemów. Ale przyznam, że w pewnym momencie jak ją troszkę zaniedbałam, to zaczęła mi się paprać

Bozqowa - moja jest podobna,z tym że z prawej str,tam gdzie blizna była grubsza,powolutku zmniejsza się - odkąd regularnie smaruję ją Contatrubexem. Ale tak jak pisze Gemelo,jak o niej zapomniałam,to była nieładna.

reklama
Do góry