reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
kluska80 zazdroszczę, bo ja ciągle na ciemno brązowo wkładki podplamiam :-(. Ech a krwawienia tak szybko ustały to myślałam, że tym razem będzie szybciej a tu już ponad miesiąc.

Jagoda kupiłam sobie tą maść którą polecałaś, czy jak tak szczypie i piecze po tej maści to normalne?

No ja teżz szybko przestałam krwawić, z półtora tyg do dwóch krwawiłam tylko.....

Ja też nadal plamię. Krwawienie miałam ponad 2 tygodnie, ale nie jakoś bardzo obfite. Najgorzej było w pierwszych dniach, a juz całkiem gdy wstałam pierwszy raz po cesarce, wtedy to się lało, a wstałam po 14 godzinach około od cięcia.

a oco chodzi ? bo nie mam zielonego pojęcia oczym piszecie

BIOPTRON SKLEP JESIENNA PROMOCJA 2009 zepter RABATY CENOWE - Bioptron światłoleczenie ;-)

Kluska fajnie Ci :tak::tak:

ja jeszcze krwawię, ale taką ciemną krwią... I to czasem tylko plamię a czasem tak konkretnie pocieknie jak w trzeci dzień miesiączki jeszcze potrafi...

Petinka miałam podobne przeżycia, na mojej stronie korytarza były dziewczyny które ogólnie dbały o porządek, ale raz przyłapałam dziewczynę (weszłam zaraz po niej) z drugiego końca korytarza oddziałowego i straszny syf zostawiła po sobie, od tamtej pory często tak było, masakra...
I zapach mnie zaskoczył, taki rybi...:baffled::baffled::baffled:

Jagoda kupiłam sobie tą maść którą polecałaś, czy jak tak szczypie i piecze po tej maści to normalne?

No ja teżz szybko przestałam krwawić, z półtora tyg do dwóch krwawiłam tylko.....

Hmm. mnie chyba nie piekło jakoś dramatycznie, na początku ciutkę czułam ale leciutko.

U nas w toalecie w szpitalu na szczęście było czysto :cool2:.

dziewczyny to co opowiadacie o toaletach to jakaś masakra:szok::szok:

u mnie było czyściutko. zresztą w każdym pokoju była toaleta więc nikt nieporządany nie wchodził.

Co do krwawienia to ja jeszcze troszkę krwawię, ale już mało.

Mayo dzięki za info o anusolu. dziś idę po cepan więc i w niego się zaopatrzę.

a u mnie wczoraj znów za czeła sie macica kurczyć z trzy godziny skurczow bardzo bolesnych i odrazu zaczełam mocniej krrwawić a dzis byłam z rana w szpitalu na ściągnięciu szwów miałam tylko trzy ale okropnie bolało .nie mogła nawet z samochodu porządnie wysiąść tak mnie boli
chodzę jak kaczka

Co do krwawienia - to pełne 2 tyg i już nie krwawię.A przy cc też bywa różnie.

U nasz w szpitalu oddział jest przed remontem-przynajmniej część,gdzie leżały kobiety po cc. MASAKRA- grzybek na ścianie... a toalety to pamiętają czasy,gdy rodziła moja mama... koszmar. Ale jest b.czysto. Salowe bardzo dbają o czystość. A co do warunków wraz z innymi położnicami napisałyśmy petycję do dyrektora szpitala z prośbą o poprawienie warunków, remont itd. Prawie wszystkie kobiety podpisały się. Wprawdzie w tym szpitalu remont trwa od kilku lat,ale do oddz. gin.-poł.jeszcze w pełni nie dotarł.Tylko porodówka jest odwalona na maxa. Dobrze,że opieka i czystość jest na najwyższym poziomie,bo tak to byłoby przykro...

reklama
Ja na szczęście miałam wynajętą izolatkę, która była razem z łazienką. Nie musiałam nigdzie z niej wychodzić. komfort niesamowity. A kosztowało mnie to ponad 50 zł bo za wynajęcie izolatki kupuje się środki czystości na oddział, więc T. poprosił salową by zrobiła mu listę co potrzebuje i to kupił.

Do góry