reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

U mnie tym razem wszystko sie juz ładnie rozpuściło,od trzech dni juz tylko sporadycznie zdarza sie jakies plamienie ale takie bledziutkie.A zreszta ja juz pare godzin po porodzie siedziałam normalnie i jedynie bolała przy schodzeniu z łóżka bo było wysokie.I naprawde wyjatkowo dobrze mija mi ten połóg:tak:Zeby tylko juz te 6 tyg minęło ,bo chce zbałamucic M.:-D

reklama
A u mnie juz krwawienie ustaje,przerzucilam sie na normalne,dlugie podpaski. Zszyte miejsca jeszcze troche pieka przy siku ale ogolem byloby ok gdyby nie to ze wyskoczyl mi hemoroid..:sorry2::-(Jak dzisiaj poinformowala mnie polozna - po 3h22min boli partych (nie wiedzialam ze tak dlugo to trwalo!!!:shocked2:) wcale sie nie dziwi.Tez siedzialam praktycznie zaraz po porodzie i to on mnie piekl :zawstydzona/y:Mam juz masc..i nadzieje ze sie wchlonie..???:dry:Brzuch czasami pobolewa ale do zniesienia:tak:

u mnie szwy na zewnątrz się "już:" rozpuściły, a we wnątrz to nie wiem. wole tam nie zaglądać. Porobiły mi się jakieś zgrubienia i muszę kupić jakąś maść na blizny.

Jagoda ty chyba jakąś dobrą doradzałaś. <Możesz nazwę przypomnieć??

A co do stosowania maści i czopków na hemoroidy to nie wiem jak to jest przy karmieniu piersią bo moja mama pytała w aptece i na żadnych nie pisało że można.

A co do stosowania maści i czopków na hemoroidy to nie wiem jak to jest przy karmieniu piersią bo moja mama pytała w aptece i na żadnych nie pisało że można.
Ja mam masc Anusol i pisze ze mozna stosowac karmiac piersia. Narazie mam czarna wizje ze jak to nie zniknie to nie wiem czy pokaze sie jesze M w sypialni..:-:)-:)-:)hmm:wyczuwam go jako wielki i nie wiem gdzie on sie konczy a zaczynaja szwy..

u mnie szwy na zewnątrz się "już:" rozpuściły, a we wnątrz to nie wiem. wole tam nie zaglądać. Porobiły mi się jakieś zgrubienia i muszę kupić jakąś maść na blizny.

Cepan lub Contarbutex:-)

Ja poszłam w ślady Catedry i sama ściągnełam szew a drugi mój mąż, ale byłam zmuszona bo jestem, już 7 tyg po porodzie a one nadal tam tkwiły i niewyglądały na takie które miałyby się zaraz rozpuścić i odpaść a do tego zaczęły mi się te miejsca babrać, musiałam sobie wkońcu pomóc bo do g to dopiero mogę iść w czwartek, a to już trochę późno....

reklama

contratubex tylko trzeba szybko zacząć działać

mi za pierwszym razem się udało te zgrubienia usunąć teraz wolniej idzie, choć trochę się zmniejszyły
to są właśnie bliznowce

a mi internistka przepisała czopki na hemoroidy

Do góry