reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

Dziewczyny
dzisiaj trzecia dawka szczepień. Moja lekarka wymyśliła że nie ma sensu podawac kolejny raz skojarzonej 5w1 a zamiast tego DTP+Hib. Czy ktoś się z spotkał z takim rozwiązaniem?

reklama
Tak jak się chwaliłam na watku glownym - Zosia juz zaszczepiona. Natomiast babka zbiła mnie z tropu bo spytala kiedy sie umawiamy na neisvac (czy jak to sie tam pisze, chodzi w każdym razie o meningokoki). Powiedzialam jej ze chce zaszczepic jak Zosia skonczy rok, jedna dawka, a ona mi na to ze jak tam chce ale dzieci na to umieraja do roku a nie pozniej :szok: No i teraz nie wiem co robic. Ale chyba jednak sie wstrzymam. :eek:

My skonczylismy juz prevenar i rotarix. Zostaje nam w styczniu wzw i w tym roku (zosinym) to juz chyba wszystko :tak:

Jesteśmy już po wizycie :tak:
Rotarix pięknie połknięty, zastrzyki wykonane - teraz jeszcze trzecia dawka prevenaru w grudniu i wzw w styczniu. No i wtedy pomyślimy o meningokokach, bo na 100% szczepimy w przyszłym roku (jakoś na początku - ale jeszcze nie znam szczegółów).

A z zaleceń - powtórzenie posiewu moczu z zachowaniem rygoru pobrania próbki :eek: i usg jamy brzusznej - zw. z coli w moczu i coś się pediatrze nie podoba w okolicach wątroby... Umówiłam na 13 listopada :tak:
Co do główki - lekarka uspokoiła mnie, że ciemiączko wręcz wolno zarasta (w normie, ofkors, ale nie szybko - a tego się bałam), a krzywa główka się wyprostuje i w ogóle w kategorii "krzywa" to jest wcale nie jakoś wysoko ;-)
I do grudniowej wizyty spokojnie Piotruś ma być wyłącznie na cycu :tak:

Dzagud pediatra uspokajała, że szanse na to, że przy tak małym kontakcie Piotruś się zaraził, są bardzo małe :tak:

reklama
Esia - o co chodzi z ta krzywa glowa i jak to sie wyprostuje. Pytam bo ja tez mam schize na tym punkcie.

Mam rozumiec ze szczepisz na meningokoki jeszcze teraz i nie czekasz do roku tak?

Do góry