reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

myślę, że ma czas
Michał np główki nie podnosił, teraz trzyma
każde dziecko ma swój indywidualny tok rozwoju i tym akurat za bardzo bym się chyba nie przejmowała
mnie zaczyna martwić jedno - Michaś często jak leży przekrzywia główkę w prawą stronę:-( chyba pójdę do lekarza spytać o to

reklama
A u nas figa z rehabilitacją!:wściekła/y: Okazało się, że Pani Doktor w skierowaniu nie wpisała że Magda ma mieć metodę Vojta, więc zapisała nas rehabilitantka z innej specjalności. To ja jej powiedziałam, że Pani Doktor przy badaniu powiedziała, że "zaczniemy od Vojta". Babeczka stwierdziła że obejrzy Magdę i jeśli będzie mieć wątpliwości, to zajrzy do karty. No i oczywiście, stwierdziła że według niej Vojta będzie najlepszy, sprawdziła kartę i okazało się że Pani Doktor po prostu zapomniała wpisać prawidłową nazwę. No i musiałyśmy się przepisać do innej Pani - pierwszy wolny termin za tydzień.:angry:
Mało tego, dziś Magda była tylko "oglądana" - naprawdę nie działa jej się żadna krzywda - a wyła jak potępieniec na pół przychodni!!! Nie mogłam jej uspokoić za chiny ludowe, wyginała się i prężyła tak, że mało mi z rąk nie wypadła. To co będzie przy tej metodzie???? Znów strach mi w oczy zagląda.:eek::szok: A najśmieszniejsze jest to że jak tej zołzie małej robiłam DOKŁADNIE to samo w domu to się śmiała się jak głupi do sera i najwyraźniej się jej to podobało.:baffled: Bońciu, czy te moje dzieci muszą mieć aż tak trudne charaktery?

Szopka no niby już jest w wieku kiedy powinien ciągnąć sie do przodu-może rzeczywiście to indywidualny rozwój każdego dziecka...

Dorotka dzieki za wyjasnienie! mam nadzieje ze wszystko ladnie sie ulozy i kanalik sie odetka. Buziaczki!

Piotruś też najczęściej nie ciągnie - raz na kilka mu się udaje. Chyba zapytam o to lekarza przy następnej wizycie :confused:

Dzagud no masz charakterną Córę, nie da się ukryć :-D

U nas tez nici z rehabilitacji, bo sie przeziebilam:wściekła/y:Wczoraj mialam 38, a mala jeszcze sie trzyma choc zaczela pokaslywac...Nie ma chyba sily zeby sie nie zarazila:wściekła/y:Mam tylko nadzieje, ze lzej to bedzie przechodzic, bo ja czuje sie fatalnie

reklama
A ja ostatnio byłam jeszcze raz na przeglądzie bioderek. Tym razem u ortopedy. Bioderka super, choć nadal jedno lepsze a drugie... gorsze :dull:
Za to przy okazji zbadał ją od strony jak ja to nazywam ruchowo-ogólno-rozwojowej i stwierdził, że dzidzia zdrowa i silna. 'Widać że dobrze zrobiona' :-D

Zabronił sadzać (czego oczywiście sie spodziewalam), natomiast pokazał jak to przyspieszyć.

Chcecie żeby córka szybciej siadała? To jej pomóżcie i ćwiczcie z nią raczkowanie.

No i teraz ćwiczymy jak jest okazja. Nie za dużo oczywiście, kilka minutek dziennie, ale zawsze to coś :tak:

Do góry