reklama
Samo szczepienie nie było takie straszne - dzielnie połknął Rotarix, raz porządnie ryknął przy I.IPV+Hib (szybciutko się uspokoił) no ale przy Prevenarze to już popłakał chwilkę...
A teraz jest małą marudką, co to strasznie jest śpiąca ale spać nie będzie...
A czym będziecie szczepić?
A teraz jest małą marudką, co to strasznie jest śpiąca ale spać nie będzie...
A czym będziecie szczepić?
Monika77 7 czerwiec
Fanka BB :)
nie zrozumcie mnie źle, ale ja właśnie dlatego nie chce Karolinki szczepić na ni dodatkowego zanim skończy rok. I jak czytam o cierpieniu waszych poiech to się w tym utwierdzam.
Zaszczepiliśmy za to Adę na pneumokoki i teraz w październiku jeszcze będą menigokoki. Tak radził nam lekarz. Powiedział, że jeśli Ada nie przyniesie nic z przedszkola to malutka też nie będzie chorować
Zaszczepiliśmy za to Adę na pneumokoki i teraz w październiku jeszcze będą menigokoki. Tak radził nam lekarz. Powiedział, że jeśli Ada nie przyniesie nic z przedszkola to malutka też nie będzie chorować
Esia, trzymam kciuki za Piotrusia. Nic się nie denerwuj. Dobrze, że lekarz jest czujny i sprawdza to co mu się nie podoba, ale fakt, że Piotruś jest bladziutki, to może taka jego uroda po prostu. U mnie było to samo z Weroniką. Przez długi czas lekarze kazali mi sprawdzać poziom żelaza, bo "ona taka blada". Kilka razy robiłam morfologię i wszystko było ok. Aż w końcu mi jedna lekarka powiedziała żeby nie przeginać, bo ja też do murzynów nie należę, więc mała poszła we mnie i tyle. Tak że zobaczysz, wszystko będzie ok! Buziaki i trzymajcie się.
Dzagud dzięki :-) W pierwszej chwili rzeczywiście trochę się przestraszyłam, ale potem zaczęłam analizować i pomyślałam, że ja i Małż też jakiejś ciemnej karnacji nie mamy, a do tego Piotruś ma rudawe włoski, więc może wszystko to razem daje taką "porcelanową" karnację. Ale dla spokoju zrobimy morfologię - jeśli wyniki będą dobre, to więcej kombinować nie będziemy
dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
Efilo buziaczki dla ZosienkiKotek - jeśli te pięści nie non stop to wydaje mi się że to normalne. Zosia też je ściska, zwłaszcza jak się wpieni albo zestresuje. Czasem jedną ma 'rozcapirzoną' a drugą zwiniętą w tak ciasną piąstkę że aż jej sinieje.
A Zosia dostała wczoraj szczepionki i dzisiaj jest straaaszna boroczka. Nie chce jeść, płakusia jak się ją weźmie na rączki (chyba ją nóżki bolą) i ma gorączkę. Moja kochana... nie mogę patrzeć jak cierpi. Na szczescie wiekszosc czasu przesypia. Oby tak dalej - nie bedzie sie meczyc.
mam nadzieje ze juz lepiej:-):-):-)
Efilo co do oczka to my jesteśmy przykładem samoistnego odetkania. Dlatego m.in. czeka sie z sondowaniem do około pół roku bo w tym czasie jest bardzo prawdopodobne że kanalik sam sie udrożni. A jakie Zosia dostała kropelki na oczko? Chyba nie antybiotyk bo z tego co wiem nie powinno sie go używac dłużej niż 10 dni więc zamiennie tez nie bo organizm się uodparnia. Trzymam kciuki za to jej oczko i żeby dzis już była spokojniesza po szczepionce.
Kotek u nas kanalik nadal zatkany
lzy niestety nie odplywają
okulista zrobila niuni wymaz z oczka,wyniki w poniedzialek
no i zmienila antybiotyk:-(
Blanes no oby nie...
Efilo jak Zosia dzisiaj?
Piotruś dostał szczepionki i jest bardzo marudny :-( Prawie nie spał - a jeśli już, to 20 minut i tylko na rękach.
No i w związku z dziwnymi qpami i słabym przybieraniem, mamy zrobić posiew moczu. I jeszcze morfologię i żelazo, bo wg pani dr Mały jest bladziutki.
Nie podoba mi się to wszystko...
Esia mam nadzieje ze Piotrusiowi juz lepiej:-):-)
Julia we wtorek byla na szczepieniu
dostala druga dawke infarix i pierwszą rota
jak narazie jest oki:-)
reklama
Kotek07
mamy czerwcowe 2007
Dorotka nadal jest szansa że kanalik sie jeszcze sam udrożni, oby tak sie stało;-).
Melduję iż dzisiejszej wizycie u ortopedy "stawy biodrowe klinicznie i usg w granicach normy wiekowej" czyli podwójne pieluszkowanie poskutkowało:-). Tak się cieszę.
Melduję iż dzisiejszej wizycie u ortopedy "stawy biodrowe klinicznie i usg w granicach normy wiekowej" czyli podwójne pieluszkowanie poskutkowało:-). Tak się cieszę.