reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

Esiu trzymam kciuczki za Potrusia...bidulek malutki.
My na szczepienie w przyszly wtorek ,az sie boje...

reklama
Samo szczepienie nie było takie straszne - dzielnie połknął Rotarix, raz porządnie ryknął przy I.IPV+Hib (szybciutko się uspokoił) no ale przy Prevenarze to już popłakał chwilkę...
A teraz jest małą marudką, co to strasznie jest śpiąca ale spać nie będzie...

A czym będziecie szczepić?

nie zrozumcie mnie źle, ale ja właśnie dlatego nie chce Karolinki szczepić na ni dodatkowego zanim skończy rok. I jak czytam o cierpieniu waszych poiech to się w tym utwierdzam.:baffled:
Zaszczepiliśmy za to Adę na pneumokoki i teraz w październiku jeszcze będą menigokoki. Tak radził nam lekarz. Powiedział, że jeśli Ada nie przyniesie nic z przedszkola to malutka też nie będzie chorować

Monika decyzja dot. dodatkowych szczepień to bardzo indywidualna sprawa - są za i przeciw, więc wcale się nie dziwię tym, którzy nie szczepią (choć sama uważam przeciwnie) :tak:

Esia, trzymam kciuki za Piotrusia. Nic się nie denerwuj. Dobrze, że lekarz jest czujny i sprawdza to co mu się nie podoba, ale fakt, że Piotruś jest bladziutki, to może taka jego uroda po prostu. U mnie było to samo z Weroniką. Przez długi czas lekarze kazali mi sprawdzać poziom żelaza, bo "ona taka blada". Kilka razy robiłam morfologię i wszystko było ok. Aż w końcu mi jedna lekarka powiedziała żeby nie przeginać, bo ja też do murzynów nie należę, więc mała poszła we mnie i tyle. Tak że zobaczysz, wszystko będzie ok! Buziaki i trzymajcie się.

Dzagud dzięki :-) W pierwszej chwili rzeczywiście trochę się przestraszyłam, ale potem zaczęłam analizować i pomyślałam, że ja i Małż też jakiejś ciemnej karnacji nie mamy, a do tego Piotruś ma rudawe włoski, więc może wszystko to razem daje taką "porcelanową" karnację. Ale dla spokoju zrobimy morfologię - jeśli wyniki będą dobre, to więcej kombinować nie będziemy :tak:

u nas dzisiaj druga dawka infanrixu. Michał nawet nie pisnął, troszkę się skrzywił jak mu pielęgniarka wyjęła igłę z nóżki, ale zaraz zaczął się śmiać:-)

Kotek - jeśli te pięści nie non stop to wydaje mi się że to normalne. Zosia też je ściska, zwłaszcza jak się wpieni albo zestresuje. Czasem jedną ma 'rozcapirzoną' a drugą zwiniętą w tak ciasną piąstkę że aż jej sinieje.

A Zosia dostała wczoraj szczepionki i dzisiaj jest straaaszna boroczka. Nie chce jeść, płakusia jak się ją weźmie na rączki (chyba ją nóżki bolą) i ma gorączkę. Moja kochana... nie mogę patrzeć jak cierpi. Na szczescie wiekszosc czasu przesypia. Oby tak dalej - nie bedzie sie meczyc.
Efilo buziaczki dla Zosienki
mam nadzieje ze juz lepiej:-):-):-)

Efilo co do oczka to my jesteśmy przykładem samoistnego odetkania. Dlatego m.in. czeka sie z sondowaniem do około pół roku bo w tym czasie jest bardzo prawdopodobne że kanalik sam sie udrożni. A jakie Zosia dostała kropelki na oczko? Chyba nie antybiotyk bo z tego co wiem nie powinno sie go używac dłużej niż 10 dni więc zamiennie tez nie bo organizm się uodparnia. Trzymam kciuki za to jej oczko i żeby dzis już była spokojniesza po szczepionce:tak:.

Kotek u nas kanalik nadal zatkany
lzy niestety nie odplywają

okulista zrobila niuni wymaz z oczka,wyniki w poniedzialek
no i zmienila antybiotyk:tak::-(

Blanes no oby nie...

Efilo jak Zosia dzisiaj?

Piotruś dostał szczepionki i jest bardzo marudny :-( Prawie nie spał - a jeśli już, to 20 minut i tylko na rękach.
No i w związku z dziwnymi qpami i słabym przybieraniem, mamy zrobić posiew moczu. I jeszcze morfologię i żelazo, bo wg pani dr Mały jest bladziutki.
Nie podoba mi się to wszystko...

Esia mam nadzieje ze Piotrusiowi juz lepiej:-):-)

Julia we wtorek byla na szczepieniu
dostala druga dawke infarix i pierwszą rota
jak narazie jest oki:-)

reklama
Dorotka nadal jest szansa że kanalik sie jeszcze sam udrożni, oby tak sie stało;-).

Melduję iż dzisiejszej wizycie u ortopedy "stawy biodrowe klinicznie i usg w granicach normy wiekowej" czyli podwójne pieluszkowanie poskutkowało:-). Tak się cieszę:-D:tak::laugh2::happy:.

Do góry