reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

Olla, dobrze że to napisałaś bo już mnie zmroziło to co Efilo napisała i aż mi zimne dreszcze po krzyżu przeleciały.:-(

reklama
Ja też się zdziwiłam, a przecież Ada nigdy nie miała porażenia mózgowego. I moja kumpela, która jest rehabilitantką też mówiła to samo, co Olla. Po co ktoś tak straszy w swoich artykułach - przecież wiadomo, że młodzi rodzice są przewrażliwieni na punkcie swoich bobasów i taki tekst może zasiać w nich ogromny niepokój.

Efilo ucałuj biedną Zosię - oby już nigdy tak nie cierpiała po szczepionce

Dzisiaj Małż wreszcie dotarł do naszej lekarki (do tej pory "zaliczyliśmy" wszystkich pozostałych pediatrów w ośrodku, a na właściwą nie trafialiśmy) i jest decyzja dot. szczepionki. Tak jak efilo pisała, nie ma właściwie przeciwwskazań do podania drugi raz Hexa, jednak ponieważ chcemy od razu zaszczepić pneumokoki i rotawirus, pediatra zdecydowała, że podamy 5w1 (żeby uniknąć dodatkowej wzw). Odetchnęłam. Jutro jedziemy i jeśli pani dr uzna, że Piotruś jest gotowy, to szczepimy. Mam nadzieję, że zniesie to tak jak poprzednio - czyli zero reakcji.

efilo biedna Zosia - oby do jutra już przeszło.

Dziewczyny
nie chciałam Was broń Boże wystraszyć. Lekarka to mówiła raczej w takim znaczeniu że to ćwiczenia zbyt specjalistyczne dla zdrowych dzieciaczków jak nasze. Same napisałyście że MOŻNA je stosować u zdrowych dzieci. Co oznacza że nie trzeba - i to chciała powiedzieć ta babka.

Co do Zosi - niestety mimo pozytywnych fluidków od forumowych cioć z Zosią jedt nie najlepiej. Zero apetytu, strasznie senna i niestety gorączka. Zadzwoniłam do lekarki się skonsultować i kazała w te pędy wsiadać w auto i przyjeżdżać na oględziny. Prawdopodobnie ma zapelenie mięśnia czworogłowego uda (od pneumokoków zapewne). Dostała krople do łykania i dwa rodzaje maści do okładów tej nózi (w tym altacet). Poszła boroczka spać prawie nic nie jedząc. Ciekawe jaka noc nas czeka...

Martwie się :-(

efilo trzymam kciuki, żeby nocka była spokojna

my kończymy powoli walkę z katarem. byliśmy w Niemczech u lekarza, na szczęście katarek nie spowodował żadnych gorszych powikłań. i tak jak któraś z was już pisała wcześniej, kazał mi zakraplać nosek Miśka swoim mlekiem (kropelki też dostaliśmy) i faktycznie działa to mleczko:tak: i z tego co mówił lekarz, po mleku nie wdaje się zapalenie i nie drażni ono śluzówki

O rane, efilo biedna Zosia... Właśnie nie najlepsze rzeczy czytałam o reakcji na szczepionkę p-ko pneumokokom... Boję się trochę jutra... :-(

Kachasek to był katarek przeziębieniowy, czy jakaś alergia?

przeziębieniowy:-( pojawił się na krótko jakiś kaszelek ale na szczęście nie przeszło na płucka i teraz Michaś jeszcze tylko troszkę smarka. najgorzej jest rano jak się budzi no i oczywiście po płaczu:-(

Pediatra wysyła nas do okulisty przez to ropiejące oczko. Chyba sondowanie nas nie ominie :-(, już mam ciarki na plecach.

reklama
Blanes no oby nie...

Efilo jak Zosia dzisiaj?

Piotruś dostał szczepionki i jest bardzo marudny :-( Prawie nie spał - a jeśli już, to 20 minut i tylko na rękach.
No i w związku z dziwnymi qpami i słabym przybieraniem, mamy zrobić posiew moczu. I jeszcze morfologię i żelazo, bo wg pani dr Mały jest bladziutki.
Nie podoba mi się to wszystko...

Do góry