reklama
Monika77 7 czerwiec
Fanka BB :)
Ja też się zdziwiłam, a przecież Ada nigdy nie miała porażenia mózgowego. I moja kumpela, która jest rehabilitantką też mówiła to samo, co Olla. Po co ktoś tak straszy w swoich artykułach - przecież wiadomo, że młodzi rodzice są przewrażliwieni na punkcie swoich bobasów i taki tekst może zasiać w nich ogromny niepokój.
Efilo ucałuj biedną Zosię - oby już nigdy tak nie cierpiała po szczepionce
Efilo ucałuj biedną Zosię - oby już nigdy tak nie cierpiała po szczepionce
Dzisiaj Małż wreszcie dotarł do naszej lekarki (do tej pory "zaliczyliśmy" wszystkich pozostałych pediatrów w ośrodku, a na właściwą nie trafialiśmy) i jest decyzja dot. szczepionki. Tak jak efilo pisała, nie ma właściwie przeciwwskazań do podania drugi raz Hexa, jednak ponieważ chcemy od razu zaszczepić pneumokoki i rotawirus, pediatra zdecydowała, że podamy 5w1 (żeby uniknąć dodatkowej wzw). Odetchnęłam. Jutro jedziemy i jeśli pani dr uzna, że Piotruś jest gotowy, to szczepimy. Mam nadzieję, że zniesie to tak jak poprzednio - czyli zero reakcji.
efilo biedna Zosia - oby do jutra już przeszło.
efilo biedna Zosia - oby do jutra już przeszło.
E
efilo
Gość
Dziewczyny
nie chciałam Was broń Boże wystraszyć. Lekarka to mówiła raczej w takim znaczeniu że to ćwiczenia zbyt specjalistyczne dla zdrowych dzieciaczków jak nasze. Same napisałyście że MOŻNA je stosować u zdrowych dzieci. Co oznacza że nie trzeba - i to chciała powiedzieć ta babka.
Co do Zosi - niestety mimo pozytywnych fluidków od forumowych cioć z Zosią jedt nie najlepiej. Zero apetytu, strasznie senna i niestety gorączka. Zadzwoniłam do lekarki się skonsultować i kazała w te pędy wsiadać w auto i przyjeżdżać na oględziny. Prawdopodobnie ma zapelenie mięśnia czworogłowego uda (od pneumokoków zapewne). Dostała krople do łykania i dwa rodzaje maści do okładów tej nózi (w tym altacet). Poszła boroczka spać prawie nic nie jedząc. Ciekawe jaka noc nas czeka...
Martwie się :-(
nie chciałam Was broń Boże wystraszyć. Lekarka to mówiła raczej w takim znaczeniu że to ćwiczenia zbyt specjalistyczne dla zdrowych dzieciaczków jak nasze. Same napisałyście że MOŻNA je stosować u zdrowych dzieci. Co oznacza że nie trzeba - i to chciała powiedzieć ta babka.
Co do Zosi - niestety mimo pozytywnych fluidków od forumowych cioć z Zosią jedt nie najlepiej. Zero apetytu, strasznie senna i niestety gorączka. Zadzwoniłam do lekarki się skonsultować i kazała w te pędy wsiadać w auto i przyjeżdżać na oględziny. Prawdopodobnie ma zapelenie mięśnia czworogłowego uda (od pneumokoków zapewne). Dostała krople do łykania i dwa rodzaje maści do okładów tej nózi (w tym altacet). Poszła boroczka spać prawie nic nie jedząc. Ciekawe jaka noc nas czeka...
Martwie się :-(
kachasek
matka-wariatka :)
efilo trzymam kciuki, żeby nocka była spokojna
my kończymy powoli walkę z katarem. byliśmy w Niemczech u lekarza, na szczęście katarek nie spowodował żadnych gorszych powikłań. i tak jak któraś z was już pisała wcześniej, kazał mi zakraplać nosek Miśka swoim mlekiem (kropelki też dostaliśmy) i faktycznie działa to mleczko i z tego co mówił lekarz, po mleku nie wdaje się zapalenie i nie drażni ono śluzówki
my kończymy powoli walkę z katarem. byliśmy w Niemczech u lekarza, na szczęście katarek nie spowodował żadnych gorszych powikłań. i tak jak któraś z was już pisała wcześniej, kazał mi zakraplać nosek Miśka swoim mlekiem (kropelki też dostaliśmy) i faktycznie działa to mleczko i z tego co mówił lekarz, po mleku nie wdaje się zapalenie i nie drażni ono śluzówki
reklama
Blanes no oby nie...
Efilo jak Zosia dzisiaj?
Piotruś dostał szczepionki i jest bardzo marudny :-( Prawie nie spał - a jeśli już, to 20 minut i tylko na rękach.
No i w związku z dziwnymi qpami i słabym przybieraniem, mamy zrobić posiew moczu. I jeszcze morfologię i żelazo, bo wg pani dr Mały jest bladziutki.
Nie podoba mi się to wszystko...
Efilo jak Zosia dzisiaj?
Piotruś dostał szczepionki i jest bardzo marudny :-( Prawie nie spał - a jeśli już, to 20 minut i tylko na rękach.
No i w związku z dziwnymi qpami i słabym przybieraniem, mamy zrobić posiew moczu. I jeszcze morfologię i żelazo, bo wg pani dr Mały jest bladziutki.
Nie podoba mi się to wszystko...