reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

Efilo jak to włożyłaś sobie kredke w oko? Sorry że tak to drążę ale zaciekawiłaś mnie:tak::confused:.

Pewnie zaciekawiłam Cię tylko dlatego że myślałaś o innej kredce ;-):-D
A to taka kredka do malowania oczu była - robiłam sobie kreske na dolnej powiece taką tłustą kredką i musiałam wcisnąć część do kanalika :dry:
Skończyło się dobrze ale przez tydzień oko miałam jak podbite.

reklama
Kochane czy po szczepionce na rotawirusy zauważyłyście u swoich malców coś niepokojącego ? Chodzi mi głównie o qpę ?

Wg ulotki
"... po szczepieniu dochodzi do wydalania żywego wirusa szczepionkowego w kale"

Zuzia w czwartek dostała pierwszą dawkę Rotarixu, ilość i częstotliwość Zuzinych qpek jest bez zmian, natomiast ma zaczerwienioną okolicę odbytu....:-(
To raczej nie jest odparzenie i nie mam od niej sygnałów, że ją to boli.
Kremu. husteczek i pieluszek nie zmieniałyśmy na inne.
Może to od tego wydalanego wirusa....:confused:
W działaniach niepożądanych w ulotce o tym ani słowa.

Luka
ja jeszcze jestem przed rota, ale przy okazji ważna wiadomość dla mam po szczepionce.
Trzeba zachować maksymalną ostrożność i higienę przy zmienianiu pieluszki bo można się od dziecka po szczepionce zarazić!

Cieszę się, że dzieciaczki zdrowieją! :-)

A co do Rota, to jeszcze żywego wirusa w qpie nam brakuje... :eek: No szlag! Ale dobrze wiedzieć (ulotki nie czytałam, bo szczepionkę odbierzemy dopiero jutro).

Byliśmy dziś na wyczekanym usg brzuszka. Czarek został bardzo dokładnie zbadany (wizyta trwała pół godziny i przez prawie całą było badanie) Pan doktor stwierdził łagodną postać refluksu, niestety po uciskaniu brzuszka sondą Czarek zaczął chlustać potwornie - mam nadzieję że to tylko skutek badania i jutro już mu przejdzie, bo już widać było oznaki wyrastania z tej przypadłości. :-( Teraz z wynikiem idziemy do pediatry i zadecydujemy czy będziemy podawać Czarkowi mleko AR, czy czekać aż sam wyrośnie z dolegliwości. Sama już nie wiem co lepsze..:sick:

Luka - ja bym od razu szla z tym do pediatry, jezeli do jutra nie zniknie. Niestety malo sie mowi o jakis nieporzadanych efektach szczepionek - nie koniecznie bardzo groznych - ale duuuzzzooo na ten temat cztalam i po wielu ksiazkach i rozmowach z zaprzyjaznionymi lekarzami podjelam decyzje- ja swojego dziecka nie szczepie na razie az do 1-2 roku zycia ;-) i tez nei na wszystko co jest "zalecane". Nie zebym chciala byc orginalna hehehe... w kazdym razie - to moze byc zupelny przypadek - moze to podraznienie tylko i od czegos zupelnie innego - ale ja bym to na wszelki wypadek sprawdzila:tak:

Jolka
super ze takie cudowne postepy poczyniliscie. :tak:

A ja jutro wizytka u naszej pani pediatry-neurologa. Zobaczymy co nam powie.

reklama
Pewnie zaciekawiłam Cię tylko dlatego że myślałaś o innej kredce ;-):-D
A to taka kredka do malowania oczu była - robiłam sobie kreske na dolnej powiece taką tłustą kredką i musiałam wcisnąć część do kanalika :dry:
Skończyło się dobrze ale przez tydzień oko miałam jak podbite.

Dzieki Efilo, no rzeczywiscie jakoś nie przyszło mi na myśl ze mogła byc to kredka do oczu:-) i współczuję tej sytuacji.
Jolka gratuluję możesz byc z siebie dumna:tak:.
Szopka szkoda ze to jednak refluks oby Czarus jak najszybciej z tego wyrósł:tak:. :tak:Czy Ty karmisz mlekiem modyfikowanym że zastanawiacie się nad podaniem mleka AR, czy chcesz nim tylko dokarmiać? Powiem Ci że nam pediatra na ulewanie tez zaleciła podawać Bebilon AR po karmieniu 10 ml (karmię piersią) ale u nas to nie przeszło. Po pierwsze dlatego że niunia po cycku nie otworzy już buźki do niczego innego, ale 2 razy udało mi sie jej podac to AR i od razu je ulała więc nie było sensu tego ciągnąć. Teraz ulewa sporadycznie po prostu jak sie przeje. Życzę wam powodzenia:tak:.
Efilo powodzenia u neurologa:-).

Dziewczyny jeszcze pytanko jak długo niemowlęta powinny zaciskac piąstki? Moja niunia jeszcze je zaciska, nie zawsze, ale jednak mnie to martwi czy nie jest już na to za duża? Jak jest u waszych dzieci?

Do góry