reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

Maks odwraca główkę zawsze w jedną stronę. Co zrobić żby zaczął odwracać w drugą? Macie jakieś pomysły?

Dodam, że łóżeczko już przestawiłam i większość zabawek jest zamontowanych z lewej trony (a głowę odwraca w prawą)

reklama
Mój Maks też obracał głowę tylko w jedną stronę, to przez ułożenie jeszcze wewnątrz brzucha. Pediatra kazał mi rozmasowywać mięsień, który się naciąga przez to odwracanie i faktycznie teraz odwraca głowę na obie strony. Pozostało mu tylko lekkie nachylenie i na to też mamy ćwiczenia, ale są zbyt trudne jak dla mnie do opisania :-(.

Piotruś też chętniej odwraca główkę w jedną stronę - i też wszystko już poprzestawiałam na drugą i efekt jakiś tam jest, ale bez szału. Zapytam pediatrę co z tym robić dalej.

Czarek też preferuje główkę na prawo zwracać i mówiliśmy o tym pediatrze, zbadała istwierdziła że nic nie trzeba robić - samo przejdzie.
Esia ale ty się podziel informacją od waszego pediatry po wizycie, bo wiadomo co lekarz to inna rada..

Wczoraj żeby zmusić Maksa do odwrócenia główki położyłam go w leżaczku i usiadłam z lewej strony. Zaczęłam mu śpiewać i rzeczywiście się odwrócił :-D wyśpiewałam mu wszystko co znam, a Junior na kanapie pękał ze śmiechu :zawstydzona/y: (no cóż muzykiem to ja nie jestem ;-)), ale czego się nie robi dla dziecka :-)

Mnie lekarka powiedziala ze dziecko obraca glowke nie do zabawek tylko do ŚWIATŁA.
Kazała więc Zosie w łóżeczku kłaść co jakiś czas 'w nogach'.

No niestety :baffled: Piotruś już ma z jednej strony główkę "bardziej" niż z drugiej :baffled: Zdecydowanie pogadam o tym z pediatrą...

Efilo ze światłem też już próbowałam - wtedy okazuje się, że Piotruś woli patrzeć na cień :eek:

reklama
Do góry