reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

I super jestem dobrej myśli, ale zastanawiam się czy nie przełozyc wizyty u ortopedy o 2 tygodnie bo moze 4 tyg. pieluszkowania to za mało? Lekarz zalecił pieluszkowac przez 2 miesiące ale ja chciałam szybciej skontrolowac.

reklama
U nas pieluszkowanie trwalo 6 tygodni. Podejrzewam ze krocej to za malo - cudow nie ma. Ale skontrolowac mozna - zwlaszcza ze to dodatkowa konsultacja a nie zwykla kontrola. Jakby sie mialo okazac ze np. pieluszka to za malo to lepiej zeby to wyszlo szybciej, niz po niepotrzebnym pieluszkowaniu przez 2 mce.

Jola świetnie! Super że Maksio już będzie miał wygodniej :tak:

Kotek trzymam kciuki - na pewno na kontroli zobaczysz poprawę :tak:

Odebraliśmy wyniki posiewu. Qpa czysta jak łza. No i teraz mam dylemat... Piotruś rozwija się dobrze, je i rośnie - chyba nie będziemy go ciągać po lekarzach w poszukiwaniu przyczyny :dry:
Poszperałam na innych forach i sporo mam dzieci karmionych naturalnie mówi o śluzie w qpie. Może tak po prostu bywa?
Tylko skoro tak, to czemu lekarz o tym nie wspomniał?
Już sama nie wiem... Wizyta pewnie w środę.

Esiu to super ze wynik dobry. Nie wariuj, odczekaj jakis czas może sluz zniknie. Być może przyczyna jest coś co zjadasz (moze miec na to wpływ jedzenie?) Myslę że za jakis czas po sluzie śladu nie bedzie i znowu zobaczysz w pieluszce sliczną "czystą" kupke :-D.

Dzięki :-) Dokładnie tak zamierzam zrobić. Wiesz, taki widok ZDECYDOWANIE niepokoi, ale już trochę przywykłam ;-)
Jedzenie może mieć wpływ, jednak nie zaobserwowałam żadnej prawidłowości ani związku :crazy: Poza tym, wpływ może mieć autentycznie wszystko - to jak z niezidentyfikowaną wysypką - możliwych powodów 1000...

Dzięki :-) Dokładnie tak zamierzam zrobić. Wiesz, taki widok ZDECYDOWANIE niepokoi, ale już trochę przywykłam ;-)
Jedzenie może mieć wpływ, jednak nie zaobserwowałam żadnej prawidłowości ani związku :crazy: Poza tym, wpływ może mieć autentycznie wszystko - to jak z niezidentyfikowaną wysypką - możliwych powodów 1000...

Esia nie zazdroszcze. Czy Piotrus ma jeszcze jakies inne objawy - jak bol brzuszka czy nadnerwowosc?? choc pisalas ze wszystko wyglada w normie:-)

Moze jeszcze skonsultuj z innym lekarzem...(chodzi mi o 100% zapewnienie ze to z jedzenia moze byc lub ze mozna to zbagatelizowac). Nie chce byc tu negatywna ale troche te kupki dlugo trwaja... no nie wiem...cos kiedys mi lekarka wspominala o zakluconej florze bakteryjnej w jelitach jak jej wspomnialam (u nas sluz byl taki slabiusi - jedno razowy) wiec moze wystarczy probiotyk:sorry2:

pisz co i jak - sie martwimy :sick: Choc mysle tak jak kotek, ze napewno wszystko bedzie oki;-):tak:

Jola a wcześniej to co? Zawsze czopek?

Anni flora bakteryjna jest ok - po to był posiew. Oczywiście, zamierzam wysłuchać lekarki w środę - to już będzie trzecia pani dr, bo tak się składało że za każdym razem w przychodni trafiałam na inną - więc mam od razu konsultację ;-)
Dzisiaj śluzowa qpa wylała się z pieluchy nogawką... :eek:

reklama
Esia ostatnie dwa tygodnie na czopku co dwa dni. To była wina zwieracza czy czegoś tam i lekarz mi powiedział, że do końca trzeciego miesiąca powinno się uregulować. No i jak w zegarku :-D

Junior też to miał tylko że prawie od urodzenia i też mu przeszło dokładnie jak slkończył trzy miesiące ;-)

Do góry