reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

czyli jednak chłopców przybywa :) ciekawa jestem, czy i u mnie się sprawdzi... ale pewnie będę musiała poczekać jeszcze z miesiąc do usg połówkowego :(

reklama
Polisia, super, że wszystko ok. Gratuluję!
Dopisałam kolejnego chłopca do tabelki. dycha chłopców, dziewczynki trzy :-p i dranissimo'wa niespodzianka ;-)
Tak mi się wydaje, że jeszcze odrobią. Na wczesnym etapie lekarze stwierdzają dziewuszki dość niechętnie bo to trudniej... ;-)

polisia no to gratulacje i widze że kwiecień robi się bardzo męski:)) Ja za 2 tyg mam wizytę u swojego gina i obiecał że jak tylko dzidzia pozwoli to dowiemy się co w brzuszku siedzi:) Zobaczymy czy moje przypuszczenia o synku są słuszne:)

Polisia gratuluje udanej wizyty! Ha jednak synek :-) to obu nam się nie udało wycelować w córkę :-) tak jak mówisz, będzie wesoło!!!! Ale najważniejsze żeby zdrowe było.
A moja ciąża też jest zaprzeczeniem tych teorii i przesądów. Też zupełnie inna od pierwszej a płeć ta sama.

czyli jednak chłopców przybywa :) ciekawa jestem, czy i u mnie się sprawdzi... ale pewnie będę musiała poczekać jeszcze z miesiąc do usg połówkowego :(

GoGa ja o płci własnie dowiedziałam sie tydz temu, czyli byłam w 15tc, więc jesli masz jeszcze wczesniej wizytę to może i tobie sie uda podejrzeć;-)

Polisia gratuluje udanej wizyty! Ha jednak synek :-) to obu nam się nie udało wycelować w córkę :-) tak jak mówisz, będzie wesoło!!!! Ale najważniejsze żeby zdrowe było.
A moja ciąża też jest zaprzeczeniem tych teorii i przesądów. Też zupełnie inna od pierwszej a płeć ta sama.

I ja także drugiego chłopca:-)
Chociaż myślałam, że bedzie dziewczyna, bo "niby córka urodę zabiera" ja w tej ciązy mam dużo wyprysków na twarzy, włosy mi wylatują, i ogólnie czuje sie brzydsza niz w poprzedniej, wtedy wydawałam sie sobie piękna:-) I wtedy nie miałam wogóle apetytu a teraz jem jem jem i konca nie widać

Gratuluję syneczków :-) Dziewczyny, łatwiej z wyprawką będzie, prawda?
A ja byłam dziś u gina i co? I początki anemii i zakażenia ukł.moczowego. Czad!!! Ale co tam, wiem, ze jestem przemęczona i to dlatego tak wszystko się sypie. Jeszcze tydzień lub dwa i zwolnię. Usg będę miała dopiero połówkowe na początku grudnia :-) A potem na początku stycznie (25 tc) echo serca płodu.

Ja też po wizycie :) wszystko ok, super wyniki, super usg :) będzie drugi chłopiec, więc będzie wesoło :) jest zdrowy, super rośnie :)
a wszystkie przesądy o kształcie brzucha, zachciankach, objawach są zupełnie u mnie bez pokrycia, dwie rózne ciaże i ta sama płeć hihi :) kolejne połówkowe

Gratuluję tak udanej wizyty i synka !!:-)

Wczoraj miałam wizytę u pani dr w szpitalu u której będę rodziła. Wizyta ekspresowa i niewiele wnosząca ale usłyszałam serduszko małego :) W sumie muszę chodzić do 2 lekarzy, bo jeden jest rewelacyjny ( mój "normalny") ginekolog ale niestety nie pracuje w żadnym szpitalu więc nie urodzę u niego, a owa pani jest fajna ale bardzo szybka więc wizyty tylko u niej nie usatysfakcjonowały by mnie. No ale rządzi fajną porodówką :-)
A poza tym, moje dziecie od wczoraj ma świra - nie uczułam do tej pory niczego, co jednoznacznie i niepodważalnie mogłabym uznać za kopniaczki, ale od wczorajszego wieczoru daje koncertowe popisy, że nawet mąż stwierdził że coś mi puka w brzuchu :) No i dzisiaj też udaje się mnie pierdziachnąć z zaskoczenia że bez koncentrowania się na ruchach czuję go ;)
Powiem Wam, że nieco mnie przeraża wizja przyszłości bo wczoraj już ciężko było mi zasnąć bo miałam wrażenie jakbym miała w brzuchu sporą rybę która co chwila podskakuje... I nie wiem czy aktywność małego to słowa pani doktor "o jaki duży dzidziuś" czy wizyta w McDonaldzie i przyswojenie odpowiedniej dawki McRoyala i Pepsi, co jest u mnie prawdziwą rzadkością ;)

reklama
I ja w końcu doczekałam się wizyty :-)
Wszystko w porządku, z tym że mam nisko łożysko (nie mam pojęcia co to znaczy :baffled:) doktor stwierdził, że nie ma się czym martwić i może się to zmienić. Dostałam luteinę i przykazanie na celibat ;-)

Dzieciątko pięknie rośnie. Jednak tak się ułożyło, że za nic nie dało się podejrzeć płci. Bardzo się ruszało i doktor próbował chyba przez 15 minut coś dojrzeć, ale bez szans. Uparciuszek mały :-D
Trudno będę musiała poczekać jeszcze z miesiąc.

Do góry