reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Ja dziś powiedziałam to samo, zacznę nazwiska i teksty spisywać a potem pujdę i młoteczkiem w łepki :D
Tego co twierdził, że do 2 tc nie donoszę już powinnam lać :D

Właśnie mam taki zamiar ich wręcz wyśmiać :) Nie dam się, za daleko doszłam, żeby się poddać niech się cmokną :p

I takie podejście mi się podoba :-D:-D:-D

Ja już po wizycie Kubuś został Kubusiem, waży 400 gram z usg wyszło że ma 20 tygodni i 6 dni wszystkie pomiary prawidłowe i ogólnie jeśli o dzisiejsze badanie chodzi to super jestem zadowolona:-):-):-)!!! Pan doktor bardzo dokładny i cierpliwy bo moje maleństwo zasnęło sobie podczas badania i leżał kręgosłupem wzdłuż mojego i nie bardzo było jak sprawdzić czy jest ok, ale mimo iż było już po 20:00 i byłam ostatnią pacjentką lekarz kazał mi pochodzić po korytarzu i się poruszać żeby go obudzić i potem wróciłam mały się już lepiej ułożył i pokazał że kręgosłup też ma w porządku. Bardzo mi się to spodobało bo nie musiał mi robić po chwili usg znowu... A co najlepsze, zapytałam go czy mały leży już w porządku i czy łożysko mam ok bo byłam niedawno w szpitalu i powiedzieli mi że mam nisko schodzące więc jeszcze raz się położyłam, sprawdził łożysko stwierdził że jest ok, ale powiedział że w czwartki przyjmuje w przychodni i jeśli mi się nudzi to mogę do niego wpaść między 11:00 a 15:00 bez zapisywania się i zrobi mi jeszcze usg dopochwowe:szok::szok::szok::-). No normalnie mnie zadziwił tym bardziej że nie jest moim lekarzem prowadzącym i wcale nie musiał wiedząc, że jest wszystko ok proponować mi jeszcze jednego usg z którego oczywiście skorzystam bo znowu zobaczę synia :-):-):-)!!!! Dodam tylko, że chodzę prywatnie do Medicover i dziś się dowiedziałam że w szpitalu u nich robi się tylko te dwa najważniejsze usg czyli 12-13 tydzień i połówkowe bo tam mają najlepszy i najdokładniejszy sprzęt (więc widział mnie 2 raz w życiu), a resztę to już w przychodni będą mi robić.

Acha i jeszcze na pamiątkę dostałam tzn. kupiłam (90zł) płytkę z nagraniem z momentami 3d więc mamy super pamiątkę :-)!!! Co prawda filmik chciałam później mieć, ale jak się dowiedziałam że to w ramach pakietu ostatnie usg na tym sprzęcie a potem poza kwotą za film będę musiała zapłacić za usg pewnie kilka stówek to wolałam teraz..
Tak więc wizyta bardzo udana tym bardziej, że w czwartek znowu sobie zobaczę malucha:-):-):-).
Jutro mnie jeszcze czeka wizyta u mojej doktor i mam nadzieję, że też będą same dobre wieści co do wyników krwi moczu i ogólnie wszystkiego:-).

Magda - Super wieści!!!. A lekarz rewelacja - oby takich więcej!!!!

A ja jutro idę na pierwszą wizytę do szpitala irlandzkiego. Mam malutką nadzieję, że może jednak zrobią mi usg, bo bardzo bym chciała bzebzola podglądnąć:cool2:...

reklama
I takie podejście mi się podoba :-D:-D:-D

Magda - Super wieści!!!. A lekarz rewelacja - oby takich więcej!!!!

A ja jutro idę na pierwszą wizytę do szpitala irlandzkiego. Mam malutką nadzieję, że może jednak zrobią mi usg, bo bardzo bym chciała bzebzola podglądnąć:cool2:...

dzięki :)
trzymam kciukasy, żeby z nudów zrobili ci mega długie usg :)

Ja z krotka relacja z wizyty. Krotka, bo wizyta jednak bez usg :-( ktos sie wpakowal do gabinetu usg z cala gromada pacjentek z oddzialu i nie dala rade sie wypchnac. Niestety uroki przyszpitalnej przychodni. Ale stwierdzila ze to nawet lepiej ze to usg polowkowe zrobimy pozniej bo serducho bedzie lepsze do oceny. No i mam przyjsc za 3 tygodnie. Poza tym zbadala mnie ginekologicznie i stwierdzila ze wszystko jest ok, szyjka ladna, dluga, zamknieta. Macica na wysokosci pepka! Wszystko wyglada ladnie. I chyba w koncu pozbylam sie grzybicy!!!!! Dostalam skierowanie na morfologie i mocz. A po nowym roku zrobimy test obciazenia glukoza. Mimo ze wizyta bez usg to i tak jestem zadowolona, bo jakos tak na spokojnie sobie porozmawialysmy i pamietala wszystko co sie u mnie ostatnio dzialo. A cos czuje ze nie wytrzymam tych trzech tygodni i pojde sobie w wolnej chwili do kolegi na ginekologii, moze mi zrobi szybkie usg zebym sobie malucha podejrzala. Nie chodzi mi o dokladne usg bo do swojej gin mam zaufanie i wiem ze jest specjalista usg i wszystko dobrze oceni za te 3 tygodnie. Ale ciekawa jestem po prostu czy maluch ladnie rosnie no i czy na pewno jest chlopcem :-)

Hejka.... Wybaczcie, że nie odpisze każdej z Was... ale po dzisiejszej wizycie lekko się załamałam... szyjka znowu się skróciła... i jak tak dalej pójdzie to moge nie dotrwać do końca ciąży... mam leżeć leżeć i jeszcze raz leżeć, no i bede znowu brała luteine dopochwowo, mam nadzieje, że coś pomoże.....
Sorki, że tylko tyle... ale brak humoru... a no najważniejsze, że dzidzia ładnie rośnie....
Pozdrawiam ciepło.

Hejka.... Wybaczcie, że nie odpisze każdej z Was... ale po dzisiejszej wizycie lekko się załamałam... szyjka znowu się skróciła... i jak tak dalej pójdzie to moge nie dotrwać do końca ciąży... mam leżeć leżeć i jeszcze raz leżeć, no i bede znowu brała luteine dopochwowo, mam nadzieje, że coś pomoże.....
Sorki, że tylko tyle... ale brak humoru... a no najważniejsze, że dzidzia ładnie rośnie....
Pozdrawiam ciepło.

AniołekBB - leż, leż i jeszcze raz leż! Najważniejsze jak sama mówisz to to, że maluszek ładnie rośnie :-)

Dzięki dziewczyny, ale szanse są małe, bo w Galway jest tylko jeden szpital z oddziałem maternity i obsługują całe, nie tak małe miasto plus okolice. Ale co tam, będziemy się jutro tym trapić ewentualnie.

Marcia gratuluję dobrych wieści:)

Aniołeczku uszy do góry i leż ile trzeba. Szyjka się może poprawić i na pewno dotrwasz do końca ciąży:)

Aniołku,leż! Wytrwacie! :tak:

Marcia,ojjj ja bym na pewno nie wytrzymała,więc nie chcę Cię podpuszczać,ale ... idź idź do tego kolegi,hihi. ;-)

A ja jutro rano mam połówkową prenatalną wizytę. Stres jest,bo ostatnio różne choróbska się Nas czepiały w domku i wiadomo... Ale mam nadzieję,że będzie wszystko w najlepszym porządku. :tak:

Ja z krotka relacja z wizyty. Krotka, bo wizyta jednak bez usg :-( ktos sie wpakowal do gabinetu usg z cala gromada pacjentek z oddzialu i nie dala rade sie wypchnac. Niestety uroki przyszpitalnej przychodni. Ale stwierdzila ze to nawet lepiej ze to usg polowkowe zrobimy pozniej bo serducho bedzie lepsze do oceny. No i mam przyjsc za 3 tygodnie. Poza tym zbadala mnie ginekologicznie i stwierdzila ze wszystko jest ok, szyjka ladna, dluga, zamknieta. Macica na wysokosci pepka! Wszystko wyglada ladnie. I chyba w koncu pozbylam sie grzybicy!!!!! Dostalam skierowanie na morfologie i mocz. A po nowym roku zrobimy test obciazenia glukoza. Mimo ze wizyta bez usg to i tak jestem zadowolona, bo jakos tak na spokojnie sobie porozmawialysmy i pamietala wszystko co sie u mnie ostatnio dzialo. A cos czuje ze nie wytrzymam tych trzech tygodni i pojde sobie w wolnej chwili do kolegi na ginekologii, moze mi zrobi szybkie usg zebym sobie malucha podejrzala. Nie chodzi mi o dokladne usg bo do swojej gin mam zaufanie i wiem ze jest specjalista usg i wszystko dobrze oceni za te 3 tygodnie. Ale ciekawa jestem po prostu czy maluch ladnie rosnie no i czy na pewno jest chlopcem :-)

Ja też bym szła :) Tak czy inaczej to i tak super, że wizyta taka pozytywna :)

Pozdrawiam ciepło.

leż i odpoczywaj a wszystko będzie dobrze :)

Aniołku,leż! Wytrwacie! :tak:

Marcia,ojjj ja bym na pewno nie wytrzymała,więc nie chcę Cię podpuszczać,ale ... idź idź do tego kolegi,hihi. ;-)

A ja jutro rano mam połówkową prenatalną wizytę. Stres jest,bo ostatnio różne choróbska się Nas czepiały w domku i wiadomo... Ale mam nadzieję,że będzie wszystko w najlepszym porządku. :tak:

No to trzymam kciuki na jutro :)

reklama
wczoraj byłam u lekarza i ogólnie wszystko ok tylko mam lekką anemię więc muszę brać żelazo
na USG wyszło ze to chłopak :p waży 235g i jest duży jak na swoj wiek :D

Do góry