reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Piszą i mówią że najlepiej w okolicach 30tc. Bo wcześniej dziecko za małe, więc nie ma zbyt wielu indywidualnych cech wyglądu które można dostrzec na usg, a później to duże i jak nie będzie wystawione centralnie buźką, to nie bardzo jest co liczyć że zmieni położenie tak w okolicach końcówki ciąży :)

reklama
Viltutti ale Ci fajnie, 23 tydzień Ci wskoczył ja jeszcze troszkę ponad tydzień i będę miała połowę:)

Ja nie mialam ani razu usg 3d. W pierwszej ciazy troche o tym myslalam, ale w koncu nie poszlismy. Teraz juz mnie tak jakos nie ciagnie. W 2d tez jestem w stanie wiele zobaczyc. Nie wiem jak bedzie jutro na polowkowym, bo zmienili ostatnio sprzet w poradni i teraz ma mozliwosc robienia w 3d, chociaz moja gin nie byla z niego zadowolona i sama kazala podlaczyc stary, bo nie byla w stanie amniopunkcji na tym nowym robic!! Ale ostatnio widzialam ze ten nowy byl podlaczony, tylko ze ja mialam wtedy tylko szybkie usg przezpochwowe zeby szyjke ocenic i nic wiecej. Moze jutro na polowkowym przelaczyl mi chociaz na chwile na 3d i cyknie jakies zdjecie. Ale jesli nie to plakac nie bede. Najwazniejsze zeby z dzidzia bylo wszystko ok.

witam po prenatalnych. Z dobrych wieści moja dzidzia ma prawie 500 gram i jest 100% kobietą, wszystkie narządy w normie.

Ze złych znów się nasłuchałam ale mam ich w ... tam gdzie światło nie dochodzi. Mówili, że do 12 tc nie donoszę a teraz znów pier... że spirala pęcherz przebija- ale wody w normie. Sami nie wiedzą co gadają.
Tak się wściekłam, że na przekór poszłam i zakupiłam ubranek w lumpie za 100 zł.
Wwalę wam zdjęcia jak ochłonę, bo jeszcze mam ochotę mordować.
Niech oni już zamilkną.

dagmar dzidzia jak widac też ma ich tam gdzie światło nie dochodzi bo rośnie duża, zdrowa co najważniejsze, no i wymarzona dziewczynka :) sama jestem dzieckiem ze spirali, mamę straszyli, że nie ma szans mnie donosic a jak widac donosiła, ja żyję już trochę lat i mam się świetnie od urodzenia :) Gratuluję zakupów, czekamy na fotki i trzymaj się!!! :)

witam po prenatalnych. Z dobrych wieści moja dzidzia ma prawie 500 gram i jest 100% kobietą, wszystkie narządy w normie.

Ze złych znów się nasłuchałam ale mam ich w ... tam gdzie światło nie dochodzi. Mówili, że do 12 tc nie donoszę a teraz znów pier... że spirala pęcherz przebija- ale wody w normie. Sami nie wiedzą co gadają.
Tak się wściekłam, że na przekór poszłam i zakupiłam ubranek w lumpie za 100 zł.
Wwalę wam zdjęcia jak ochłonę, bo jeszcze mam ochotę mordować.
Niech oni już zamilkną.

Bardzo dobre miejsce wybralas :) ciagle zle kracza, moze to tak na szczescie? :-D Nic się nie martw. a Twoja córeczka juz taka duża! gratuluje

Śmiem zauważyć, że MY ( czyli forumowiczki z kwietnia 2014) znamy się lepiej na Dagmarowej ciąży niż te wszystkie doktory... od początku mówiłyśmy że będzie dobrze i jest. Pierdzielą głupoty, a przecież nic się nie dzieje, dzidzia się elegancko ze spiralą zaprzyjaźniła i sobie ładnie koegzystują :)

Dagmar a te doktory to się znają jak kura na pieprzu:)) Ale rozumiem wkurzenie bo takie gadanie trzy po trzy i straszenie to sobie mogą zostawić dla siebie:) Ja to na koniec ciąży bym im zaśmiała się w twarz i przytoczyła te ich proroctwa od siedmiu boleści:)

Dzięki dziewczyny za te odpowiedzi, trochę mi rozjaśniły, tzn widzę, że 3d jeśli już to lepiej później a połówkowe zrobię chyba normalnie w 2d u mojego lekarza.

Dagmar, ale im pokażesz:) Twoja córa też ma za nic gadanie tych mądrali i bardzo dobrze!

reklama
Dagmar nie denerwuj sie, odpoczywaj i bedzie dobrze, pamietaj co ma byc to bedzie, wszystko jest zapisane, a skoro dzidzia juz tyle wywalczyla to teraz juz wszystko bedzie ok.
Kurde juz tez bym chciala ubranka pokuowac, ale jakos sie boje, ze za wczesnie...

Do góry