reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

tygryseczek gratuluje udanej wizyty i zazdroszczę że mogłaś już obejrzeć to bijące serduszko. A dzidzia widocznie wstydliwa że nie chciała się lepiej pokazać.

miliondni twój lekarz dobrze mówi. Morfologia w ciąży może być gorsza, chociaż jak jest bardzo obniżona to trzeba zadziałać odpowiednią dietą albo żelazem. Ale myślę że możesz poczekać do wizyty. Co do moczu to w ciąży też się różne rzeczy w tym moczu znajdują i niekoniecznie świadczą o infekcji. Jeśli nie masz w moczu erytrocytów i leukocytów to wszystko jest w porządku. Bakterie to pewnie takie skórne, śluz też normalny bo mamy go teraz zdecydowanie więcej. Nawet cukier i białko może się pojawić co bez ciąży jest nieprawidłowe, a w ciąży dopuszczalne :-) także spokojnie.

reklama
usg1.jpg

To i ja pochwalę się swoim synusiem ;-) Powiedział "cześć rodzice" ;-)

A na bakterie w moczu ginekolog dał mi żurawit 3xdziennie przez 14 dni.

Załączniki

• usg1.jpg
    usg1.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 81
hej!
ja juz po wizycie- usg. Robilam w przychodni, wiadomo panstwowej i nie robi tego moja ginekolog, tylko inny lekarz.
Pan w wieku ok 60 lat kazal zdjac ,,majteczki" i sie polozyc.
Zaczal mnie badac przez pochwe, a ja myslalam, ze bedzie po brzuszku :-(
Wlaczyl glos i serducho bilo, wiec odetchnelam, widzialam glowke i raczki. Najsmieszniejsze bylo to, ze ja lezalam trzymajac rece przy glowie i dziecko tez mialo do gory, hehe lekarz stwierdzil, ze tak jak ja, ale mial jakies glupie docinki, olalam to, trudno, napewno nie jest tak jak u prywatnego, ale trudno.

Oczywiscie zadnego zdjecia mi nie dal i opisu tez, doczytalam na kompie, ze serce ma 4 komory, ze widoczne narzady wewnetrzne, ze jakis plyn owodniowy w normie i ze przeziernosc 1,9 i powiedzial, ze jest male prawdopodobienstwo, ze dziecko moze miec jakies wady i.... to slowo ,,male" juz mnie zdenerwowalo!!!!!!!!!!

Ogolnie powiedzial, ze co mogl dojrzec to dojrzal i jest ok, ale nie mowil nic o kosci nosowej itp. Nie wiem... powiedzial, ze wyniki daje mojej lekarce i zeby sie niczym nie martwic. Mam wizyte 22.10 i chyba poczekam, nie ma co isc chyba do prywatnego. Tak mysle...

AAA, czy uwazacie, ze 1,9 to dobry wynik?

reklama
Madziolina, grunt że wiesz, że wszystko jest ok :-) Co do wyjaśnienia reszty niejasności, to się nie stresuj i poczekaj na wizytę u swojej lekarki.

U mnie USG prenatalne było całkiem udane. Maluszki rozwijają się bardzo dobrze. Są duże, bo mają ponad 10cm i ważą 104 i 112g. Organy wewnętrzne rozwinięte odpowiednio co do wieku. No i są to prawdopodobnie dziewczynki :-)

Do góry