reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!! Super, że wszystko dobrze. Mnie trochę przerażają usg 3d w 12 tygodniu ;-) ale to chyba tylko ja tak mam..
Ja byłam dzisiaj na swoim pierwszym usg genetycznym w luxmedzie, docelowe usg u swojego gina prywatnie mam za tydzień, ale ponieważ miałam skierowanie to poszłam do luxmedu, zawsze to dwóch lekarzy oceni te parametry.. Mojeboje - ja polecam iść jeszcze prywatnie, moje dzisiejsze usg trwało max 10 minut! Lekarz gbur nic do mnie nie mówił tylko dyktował położnej wymiary, ogólnie wszystko dobrze, kość nosowa jest, przezierność w normie, dzidzia ma już 5,2cm i wierciła się. Moim zdaniem to usg jest zbyt ważne, żeby ufać przypadkowemu lekarzowi. W I ciąży też byłam w dwóch miejscach na tym usg, ogólnie i w luxmedzie i na tym drugiem wszystko wyszło w porządku, ale mimo wszystko nie ufam lekarzom w luxmedu...

reklama
Hejka - Gratuluję waszych wizyt :) ja tylko na chwilkę, melduję się po wizycie, dzidzia zdrowa, przezierność karkowa ok, kość nosowa też, serduszko pięknie biło, rączki i nóżki na swoim miejscu :) Mężuś był ze mną, był w szoku, że już tak dzidzia paluszkami w rączce rusza :) hehe wrzucam fotki

ANIOŁEK superowe fotki,piękna dzidzia.A czy lekarz wspominał coś o płci,czy nie widać jeszcze?
RESZCIE dziewczyn również gratuluję udanych wizyt.
JOLUATTO kończe właśnie duomox,miałam zapalenie zatok i krtani i pomógł i podobno bezpieczny dla maluszka.

Ostatnia edycja:
Jouluatto spokojnie, Duomox to bezpieczny antybiotyk w ciąży, a dawkę dostałaś nie żadną końską tylko normalną jaką się daje dorosłej osobie :-) Ja też w pierwszej ciąży w podobnym czasie brałam Duomox z powodu zapalenia zatok i wszystko było dobrze.

Dzieki Marcia, uspokoilas mnie troche :) Akurat zatoki tez mnie pobolewaja od kilku dni, moze i na to antybiotyk pomoze.

Aniolek, piekne foty - gratulacje! :)

Milenka, płeć jeszcze nie znana, dzidzia w ogóle była tak ułożona że ciężko było pomierzyć i pooglądać, najhpier mi robił USG dopochwowo a potem przez brzuch.

tak pytam,ja za tydzień mam genetyczne 4d i moje znajome poznały płeć na takim etapie i zaczynam się łudzić że może coś będzie widać,wszyscy mi drugiego chłopca przewidują i też zaczynam się wkręcać.

wiesz, 4d to dobry sprzęt, zewnętrzne narządy płciowe w 12 tyg są już widoczne, więc jak dzidzia będzie tak łaskawa i się dobrze obróci to pewnie ujrzysz co ma między nóżkami :) mi większość też wrózy chłopca :)

Ten duphaston polecił mi brać tak do 16 tygodnia (i do tego też czasu odradza przytulanki). W sumie zastanawiał się nad nim od początku, ale najpierw czekał na wyniki pierwszych badań i kolejną wizytę. Podejrzewam, że profilaktycznie, nic się nie dzieje, tłumaczył coś ale mój obecnie mały rozumek dużo z tego nie zapamiętał (na pewno mówił coś o zmniejszeniu skurczy i wrażliwości na bodźce). Kiedyś czytałam, że w moim przypadku branie tego pomaga lepiej rozwijać się tej "właściwej" macicy, ale na ile to tak działa to nie wiem. Byle nie zaszkodziło.

reklama
Do góry