reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Marteczka z nogami mam to samo, juz coraz rzadziej mi schodzi opuchlizna i czuje sie jak słon jak na nie patrze. Dobrze ze paznokcie noe rosna w kolo jeszczee :-D

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt, jeszcze miesiac wytrzymamy, zobaczycie ze szybko zleci.

A mi dzisiaj znajoma powiedziala ze brzuch mi sie opuscił :szok: ja tam nie zauwazyłam, ale nie zwracam tak bardzo uwagi bo Maly wojuje to jest raz wyzej raz nizej. Mam nadzieje ze jeszcze z 3 tygodnie mi da do porodu.

reklama
Dziewczyny gratuluję wizyt.
Nie wiem z czego to wynika, ale mi się jakoś nie spieszy z pakowaniem torby :baffled: Nawet jeszcze wszystkiego nie mam, zresztą ciągle myślę że mam czas, bo jeszcze przeszło miesiąc do terminu.
Jakoś mam odczucie, że jak nie mam wszystkiego gotowego to i córcia poczeka, a jak już wszystko naszykuje to nie będzie miała na co. A na razie wolę, żeby poczekała jeszcze co najmniej ze 3 tygodnie.

Tak się zastanawiam czy potrzebna mi jest 2 torba dla dziecka, bo u mnie do szpitala potrzebuję tylko pampersy, chusteczki i krem do pupy. Ubranka na wyjście naszykuję i mąż przywiezie jak po nas przyjedzie.

Edysiek u mnie w szpitalu też tylko pampki, krem i chusteczki a ubranka na wyjście ale na wszelki wypadek wezmę też swoje bo teraz koleżanki mała dostała uczulenia na te szpitalne.
Myślę że zapakujesz się w jedną torbę a mąż będzie dowoził jak czegoś zabraknie.

Eysiek jak tak niewiele potrzeba to może zapakuj to do swojej torby i już:)

Ja będąc teraz w szpitalu troszkę sie wywiedziałam co i jak i co potrzeba i powiem Wam ze nie wiem co myslec. Podobno po cc w tym szpitalu pokazuja ci dziecko i zabieraja. Tata dziecka moze je tez zobaczyc. Potem trafia sie na sale pooperacyjna albo na porodowce albo na patologii bo tam maja jedna sale dla kobiet po cc. No i tu jest problem bo dziecka na obu salach poporodowych przez 12h nie dostaniesz kolo siebie bo nie mozesz sie podnosic. O ile na sali pooperacyjnej ci przyniosa na chwile dziecko o tyle na patologie juz nie bo bakterie:( Tak wiec bedac na sali na patologii poki nie wstaniesz to dziecka nie widzisz:( Jak wstaniesz to mozesz sobie jechac wozkiem na noworodki. No i klops bo jak nie bedzie miejsc na sali pooperacyjnej na porodowce to dziecka nie dostaniesz poki jestes na patologii:( Nie podoba mi sie to bardzo ale z drugiej strony personel jest ok i to jest dobry szpital i nie chce go zmieniac:(

Viltutti to samo miałam pisać co Truskawkowa:) Jak to moj lekarz mowi nie znamy dnia ani godziny:)

Agamma super że wszystko ok na wizycie:)
Dziewczyny Wam też sie tak dluzy ten czas teraz?

Ja narazie pracuje wiec ten czas mi całkiem ładnie ucieka :)
Tutaj u nas wizyty są bardzo rzadkie. Zazdroszczę Wam tej wiedzy na temat wagi, wzrostu itp.
Mam wizytę dopiero 19 marca (badania) kolejna 31 marca (USG). Reszty ustalonej nie mam ba ta chwile.
Kroczku a Ty mnie kochana wyprzedzilaś z terminem - niegrzeczna Ty niegrzeczna :D
Byłaś za mną i tu proszę jak Wam ładnie idzie :)
Kurczę niby wszystko przygotowane a cały czas mi sie wydaje że jeszcze duuuyyyżo czasu :/

Edysiek u mnie w szpitalu też tylko pampki, krem i chusteczki a ubranka na wyjście ale na wszelki wypadek wezmę też swoje bo teraz koleżanki mała dostała uczulenia na te szpitalne.
Myślę że zapakujesz się w jedną torbę a mąż będzie dowoził jak czegoś zabraknie.

Bierz swoje koniecznie! Bo nie wiem w czym tam piorą, ale wszystkie znane mi maluchy urodzone na jaczewskiego miały wysypkę po ich ubrankach.

Gratuluje udanych wizyt:-)

Ja mam to samo że jeszcze jakos nie śpieszy mi sie z pakowaniem. W pierwszej ciazy to bardziej panikowałam i byłam juz przygotowana wczesniej. Ale jak juz zaczne sie pakowac to napewno do 1 torby, pomimo ze dla małego musze miec wszystko.

Ja wizyte mam za tydz, jestem ciekawa czy młody fiknął juz koziołka i jest ułożony główka w dół, innej opcji nie przyjmuje bo nie chce CC, boje sie CC

Super że wizyty u Was udane i kwietniowe dzieciaczki tak ładnie rosną!
Ja już się nie mogę wizyty 13 marca doczekać. Ciekawe ile szkraby przez 3 tyg przybiorą bo ostatnio juz po 1,5 kg ważyły. A ostatnio mnie kilka osób widziało i się nasłuchałam że brzuch mały i że to niemożliwe że tam 2 szkrabów siedzi, a ja jak kula się czuję. Ja nie wiem czego się ludzie spodziewają po ciężarnej z bliźniakami, king-konga:confused:

Ja narazie pracuje wiec ten czas mi całkiem ładnie ucieka :)
Tutaj u nas wizyty są bardzo rzadkie. Zazdroszczę Wam tej wiedzy na temat wagi, wzrostu itp.
Mam wizytę dopiero 19 marca (badania) kolejna 31 marca (USG). Reszty ustalonej nie mam ba ta chwile.
Kroczku a Ty mnie kochana wyprzedzilaś z terminem - niegrzeczna Ty niegrzeczna :D
Byłaś za mną i tu proszę jak Wam ładnie idzie :)
Kurczę niby wszystko przygotowane a cały czas mi sie wydaje że jeszcze duuuyyyżo czasu :/

Mika to tylko termin z usg:) Nadal trzymam sie tego terminu 29 kwietnia:)

Super że wizyty u Was udane i kwietniowe dzieciaczki tak ładnie rosną!
Ja już się nie mogę wizyty 13 marca doczekać. Ciekawe ile szkraby przez 3 tyg przybiorą bo ostatnio juz po 1,5 kg ważyły. A ostatnio mnie kilka osób widziało i się nasłuchałam że brzuch mały i że to niemożliwe że tam 2 szkrabów siedzi, a ja jak kula się czuję. Ja nie wiem czego się ludzie spodziewają po ciężarnej z bliźniakami, king-konga:confused:

Na pewno Rila wszystko jest ok.

reklama
Rila moj brzuch tez jest jakby mały jak na ten wiek ciazy, a Maluch rozwija sie ok. Wiec nie martw sie, moze poprostu tam sie tak poukładały ze nie zajmują duzo miejsca :)

Ja mam teraz badania w piatek a pozniej we wtorek 11 marca wizyte w szpitalu u lekarki. Bedzie mi jakies dokumenty do szpitala zakladac :szok: a 14 marca to wizyta z usg i zobacze nasze Sloneczko :) i tez jestem ciekawa ile juz wazy, ostatnio w 32 tygodniu wazyl 2150 :)

Do góry