reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
chyba w ramach świątecznego prezentu dla siebie pójdę na usg 4d myślicie, że wtedy już warto? bo będę na swięta w Pl to mogę się skusic :)

dziewczyny, czy zawsze sie robi to obciazenie glukoza? jak sobie czytam, to az mnie wzdryga...

nie wiem czy obowiązkowe - ale na pewno wazne by zrobic. Jeśli nie mialas wczesniej sklonności do wysokiego poziomu cukru to tylko raz zrobisz i bedziesz wiedziala czy wystepuje u Ciebie cukrzyca ciązowa. Ja leczyłam sie na cukrzyce II typu - i przed ciążą juz nie mialam jej. Ale jednak jak tylko zaszłam w ciąze lekarz kazał mi robic ten test glukozy. Wtedy wyszło wysoko ale jeszcze w normie. Wiec ja mam juz drugi raz :) i pewnie w III trymestrze bede miec jeszcze jeden.

To co polecam - to cytryna. Wisnij sobie jedną cytryne, to troche zamaskuje smak cukru. Natomiast jak bedziesz piła to pij jak najwięcej w pierwszym łyku - kązdy kolejny jest gorszy :) no i mi pomaga wyjscie na zewnątrz i zaczerpnięcie świezego powietrza - wówczas mniej mi jest niedobrze.

Da sie to ogólnie przezyc :)

witam

moi pas ja mam zrobic na poczatku 25 tygodnia i za ok tydzien mam pozniej wizyte. Mysle ze od 22-23 tygodnia juz mozna zrobic.

A ja jestem po wizycie. Potwierdzony chłopiec :) wagowo i wielkosciowo odpowiada swojemu wiekowi. Wazy 360 gram. Machał nóżkami i rączkami. Uwielbiam USG. Kolejna wizyta za miesiac. Moje wyniki ok, mialam pobraną tylko jeszcze cytologie bo w ciązy jeszcze nie mialam. Z okazji udanej wizyty kupiłam Maluszkowi kilka ubranek - wiecej na temacie o zakupach.

Pozdrawiam

Cześć dziewczyny, cóż za radość mnie niesie, dziś byłam na moim 2 USG (niestety) ostatnim i dowiedziałam się że mam chłopca :) bardzo się cieszę że również mogłam zobaczyć moje dzieciątko. :) Maluch jest zdrowy i wszystko w najlepszym porządku :)

laski gratuluję :)

Ja mam glukozę i toxo w tym tygodniu zrobić :/

Nieznajoma1979 dziś byłam na krwi bo w czwartek mam wizytę u endokrynologa i dziewczyna miała robiony cukier, wycisnęła sobie cytrynę do kubka i po wypiciu przepłukała usta wodą mineralną. Z poprzednich ciąż pamiętam, że po wypiciu kazali siedzieć i nigdzie nie chodzić bo inaczej wynik może wyjść zafałszowany

Nieznajoma to fakt nie można chodzić bo wynik się zafałszuje. Ja nie wiem jak zctą cytryną bo mnie panie laborantki nie pozwoliły nic wcisnąć. Zresztą mnie nie było niedobrze po prostu cukier mi spadł i było mi słabo.

reklama
oj współczuje, a mi w I ciąży w Luxmedzie nie pozwolili wcisnąć cytryny, a specjalnie wziełam ze sobą.. na szczęście udało mi się wytrzymać..

Do góry