reklama
dolores007
Początkująca w BB
dzieje sie to tak dlatego bo uwazają ze ciąża to nie choroba, a jak jest wszytko ok to są tylko dwa USG :/
dziewczyny, czy zawsze sie robi to obciazenie glukoza? jak sobie czytam, to az mnie wzdryga...
nie wiem czy obowiązkowe - ale na pewno wazne by zrobic. Jeśli nie mialas wczesniej sklonności do wysokiego poziomu cukru to tylko raz zrobisz i bedziesz wiedziala czy wystepuje u Ciebie cukrzyca ciązowa. Ja leczyłam sie na cukrzyce II typu - i przed ciążą juz nie mialam jej. Ale jednak jak tylko zaszłam w ciąze lekarz kazał mi robic ten test glukozy. Wtedy wyszło wysoko ale jeszcze w normie. Wiec ja mam juz drugi raz i pewnie w III trymestrze bede miec jeszcze jeden.
To co polecam - to cytryna. Wisnij sobie jedną cytryne, to troche zamaskuje smak cukru. Natomiast jak bedziesz piła to pij jak najwięcej w pierwszym łyku - kązdy kolejny jest gorszy no i mi pomaga wyjscie na zewnątrz i zaczerpnięcie świezego powietrza - wówczas mniej mi jest niedobrze.
Da sie to ogólnie przezyc
dagmar
Fanka BB :)
witam
moi pas ja mam zrobic na poczatku 25 tygodnia i za ok tydzien mam pozniej wizyte. Mysle ze od 22-23 tygodnia juz mozna zrobic.
A ja jestem po wizycie. Potwierdzony chłopiec wagowo i wielkosciowo odpowiada swojemu wiekowi. Wazy 360 gram. Machał nóżkami i rączkami. Uwielbiam USG. Kolejna wizyta za miesiac. Moje wyniki ok, mialam pobraną tylko jeszcze cytologie bo w ciązy jeszcze nie mialam. Z okazji udanej wizyty kupiłam Maluszkowi kilka ubranek - wiecej na temacie o zakupach.
Pozdrawiam
Cześć dziewczyny, cóż za radość mnie niesie, dziś byłam na moim 2 USG (niestety) ostatnim i dowiedziałam się że mam chłopca bardzo się cieszę że również mogłam zobaczyć moje dzieciątko. Maluch jest zdrowy i wszystko w najlepszym porządku
laski gratuluję
Ja mam glukozę i toxo w tym tygodniu zrobić :/
Nieznajoma1979 dziś byłam na krwi bo w czwartek mam wizytę u endokrynologa i dziewczyna miała robiony cukier, wycisnęła sobie cytrynę do kubka i po wypiciu przepłukała usta wodą mineralną. Z poprzednich ciąż pamiętam, że po wypiciu kazali siedzieć i nigdzie nie chodzić bo inaczej wynik może wyjść zafałszowany
reklama