reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, badania, usg

A na usg wyglądało to tak : Link do: plec dziecka chlopiec - Szukaj w Google
Znalazłam przykładowe zdjęcie żebyś mniej więcej wiedziała :)

p19u3e3k9ugosgbi.png

reklama
O kurde faktycznie cos widac w szoku jestem:) ze jaderka tak szybko przewaznie na tym etapie jeszcze nie ma.

Dziewczyny a prenatalne jest dowcipne?

010igov3fkey3mez.png

W uk od 7tc przez brzuch, Prenatalne tez aleee czasem robią dowcipne.

Dorota właśnie, nie wiem czy widziałaś u mojego synka, po prostu to widać. Teraz była pustka. Ale dwa tyg. Mi zleca. Idę na konkretne sprawdzanie, wiec się nie mogą pomylić. Będę szczęśliwa z dziewuszki ale liczyłam na chłopca :p
Ogromne gratki raz jeszcze.

Karoo no dziwnie.. Licząc po 1 mm dziennie, to moje 6cm to raczej 13tc. Wiesz o co mi chodzi? Kiedyś to porownywalam bo Kasiulki i Tymunka. I zgadzało się. Wiem, że są już centyle, wiec się nie przejmuje. Dla mnie najważniejsze, że maluch nadrobil. Bo jak była dwojeczka to był aż 7 dni w plecy.. A teraz idealnie.

Lilith dokładnie tak jak piszesz po prostu to widać ;) a widać było od razu jak ta lala ;) na pewno szybko zleci zaraz święta to się będzie działo wiec raz dwa i zaraz się i Ty dowiesz :) w takim razie trzymamy kciuki za chłopca [emoji109][emoji64]
Ostatnio znajoma która ma termin na 01.07 mówiła ze zna już płeć tez chłopiec to mi się wierzyć nie chciało a tu oo niespodzianka. Mam nadzieje ze się nie zmieni i juz zostanie chłopiec chociaż czytałam ze łatwiej pomylić się co do dziewczynki ale wiecie jak życie potrafi nie raz zaskoczyć ;)

Teraz myślimy nad imieniem miałbyc Filip ale mojemu coś się odwidziało :)

p19u3e3k9ugosgbi.png

No nie zawsze widac moja siostra miala prenatalane w 12 tc i lekarz powiedzial ze nic nie ma i ze dziewczynka a w 16 juz jajka wyszly.Lekarz wlasnie mowil ze do 15 tc jajka moga "wyjsc"

010igov3fkey3mez.png

No właśnie też tak gdzieś czytałam ze z dziewczynki może się jeszcze zrobić chłopiec a w druga stronę to już rzadkość żeby ktoś się pomylił. A tu na przykładzie Twojej siostry widać to doskonale a więc Lilith jeszcze wszystko się może zdarzyć :)

p19u3e3k9ugosgbi.png

Maziajka ja mialam najpierw przez brzuch bo lekarz mowil ze NT sie mierzy przez brzuch a potem dowcipne robil zeby zobaczyc organy a potem znowu przez brzuch zeby dla mnie fotki zrobic.dlatego ja mialam oba

Lilith ja nieporownuje Do nikogo bo Kazde dziecko rosnie w swoim tempie i jesli pasuje Do tyg i lekarz mowi ze wszystko dobrze to mu wierze

f2w3flw15r2h1ssa.png

Ja porownywalam, od początku mi nie pasowało gadanie, że maluch aż tyle w plecy ma a wymiary miał do przodu. Wywoływało to na samym początku u mnie niepokój, że różnica za duża..
Teraz wiem, że wyrownalo się wszystko więc nie swiruje ale tak jakoś mi to nie pasuje :)

Ty wiesz.. I ja wiem.. Co dla nas najważniejsze., ani wymiar ani Płeć.. Ale zdrowe :)

reklama
Do góry