reklama
Nie przejmuj, nie przejmuj.... a potem urodzę sobie teścia... [emoji23]
Nie no tak powaznie mowiac to przejmuje sie teoche tymi torbielami. Niby mzazwyczaj sie wchłaniają i nie sa groźne itd. Ale no normalne tez nie sa, umówmy sie. Wiec boje sie, zeby nie wpłynęło to na rozwój maluszka
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie no tak powaznie mowiac to przejmuje sie teoche tymi torbielami. Niby mzazwyczaj sie wchłaniają i nie sa groźne itd. Ale no normalne tez nie sa, umówmy sie. Wiec boje sie, zeby nie wpłynęło to na rozwój maluszka
Takie ci wystarczy?hej hej hej
Ola W niestety nic nie wiem na ten temat :*
Aim - masz może jeszcze jakieś dane dotyczące odczytu wyników krzywej cukrowej? Z wiarygodnego źródła
Załączniki
pumelova
Fanka BB :)
Super!!!!! Dzieki!!!Takie ci wystarczy?
pumelova
@Kasiulka! taaak, nie mam cukrzycy! :-) jakoś się tak nastawiłam że pewnie będę miała że wczoraj zjadłam lody zanim dostałam wyniki
mam też w normie mocz, tsh, D3, INR, Ca i Mg :-)
mam też w normie mocz, tsh, D3, INR, Ca i Mg :-)
A czy któraś z Was miała syt, ze na polowkowym dziecko ma torbiele splotu naczyniowkowrgo?
Babka powiedziała, zeby sie nie martwić, bo najprawdopodobniej sie wchłoną, ale wydają mi się dosc duże
Ola nie stresuj się tym, moja córeczka miała poszerzenie splotów naczyniowych (torbiele) i lekarz, który robił mi USG polowkowe (jeden z najlepszych specjalistów w Krakowie) opisal i wytłumaczył ze to "wariant normy" (jeżeli reszta parametrów jest w normie), że powinny się wchłonąć. Urodzilam zdrowa córeczkę.
Teraz mój gin też na ostatnim badaniu powiedzial, że widzi torbiel (4mm) i że pewnie będzie na USg polowkowym "takie znalezisko" (tak to określił). USG polowkowe mam w przyszłym tyg.
Olaw jakiej wielkości a te torbiele?
Ps. Ja oczywiście też martwię się czy to jakiegoś wpływu na rozwój nie ma. Córeczka miała bardzo duże problemy z mowa, dlatego teraz zapewne wypytam ginekologa czy to może mieć wpływ na mowę (w zależności od umiejscowienia?).
Mogę jeszcze dodać że na USg 3 trzymestru nie były już widoczne.
Ostatnia edycja:
reklama
Morela_87
Dzięki. Przeszukałam internet i też piszą, że to długość szyjki. Norma jest 3cm-5cm więc mieszczę się w normieMorela nie jestem pewna czy to nie chodzi o szyjkę. Chyba na czerwcowkach było pytanie o to. Ale jak mowie, nie jestem bawet pewna w 50%.