reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, badania, usg

Ja z nuba miałam dziewczynkę, jeszcze w 15 tgc była dziewczynka a w 16 już chłopak :p

reklama
A to słyszałam o tym aim, że z dziewczynek chłopcy potrafią się zrobić. Ciekawi mnie zmiana w drugą stronę bo o tym niby mniej słyszę, ale u mnie możliwe , że właśnie tak się stało [emoji4]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

A to słyszałam o tym aim, że z dziewczynek chłopcy potrafią się zrobić. Ciekawi mnie zmiana w drugą stronę bo o tym niby mniej słyszę, ale u mnie możliwe , że właśnie tak się stało [emoji4]

Właśnie z opowieści zaskakująco często i w tę stronę, choć wydawało mi się to mniej oczywiste, a jednak się dość często zdarza :)

Aim rozumiem ze 15 tc nie bylo jajek? Bo w 15 tc juz nie ma nuba.Nuba okresla sie do max konca 13 tc.Pozniej juz sa narzady plciowe.
Z tym ze z dziewczynka mozna sie pomylic bo na poczatku wszystkie nuby sa dziewczece - plaskie dopiero pozniej ok 13 tc chlopiece unosza sie do gory, choc niektorzy chlopcy juz w 12 tc maja nuba do gory.

Monti jak juz nub stoi to raczej nie opada ja nie spotkalam.sie z tym, zdarzaja sie tak zwane " tricky nub" to zalezy wlasnie od zdjecia, pod zlym katem, albo dziecko zaslonilo sie noga.

Teoria nub w 13 tc jest skuteczna w 90%. Do 13 tc 80% .Nawet wspomniana mamaginekolog o tym pisala.

010igov35ye70zfx.png

Ostatnia edycja:
No właśnie też na mamaginekolog o tym czytałam, ale chciałam się z naszym doświadczonym gronem skonsultować [emoji4]

Aim rozumiem ze 15 tc nie bylo jajek? Bo w 15 tc juz nie ma nuba.Nuba okresla sie do max konca 13 tc.Pozniej juz sa narzady plciowe.
Z tym ze z dziewczynka mozna sie pomylic bo na poczatku wszystkie nuby sa dziewczece - plaskie dopiero pozniej ok 13 tc chlopiece unosza sie do gory, choc niektorzy chlopcy juz w 12 tc maja nuba do gory.
Może napisałam zbyt skrótowo. 12+4 miałam prenatalne i był nub na dziewczynkę. 15+2 USG nie było nic, były widoczne (?) wargi sromowe. 16+3 USG był już chłopiec, widoczne narządy. Teraz chyba jaśniej napisałam ;)

Aim rozumiem byc moze te wargi to jajka byly:p

Mi w 15 tc ginka nie okreslila.plci bo powiedziala ze na tym etapie to dziewczynka moze byc np opuchnieta zreszta lechtaczka moze przypominac peniska.Najpewniej.wlasnie po 18 tc.
U mnie w 13 tc lekarz na 90% okreslil dziewczynke na polowkowym sie potwierdzilo bylo widac dokladnie narzady plciowe.

010igov35ye70zfx.png

reklama
Mi już szczerze to mi obojętne :p najpierw chciałam bardzo wiedzieć a teraz to już mi lata zupełnie :p dowiem się to się dowiem, nie to nie, będzie zmiana to ok, nie to też ok, wcześniej bardziej mnie to interesowało jaka płeć a teraz jest to dla mnie kompletnie nieistotne

Do góry