reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, badania, usg

Hej dziewczyny! Wpadłam tylko na chwilę, bo muszę popisać pracę na zaliczenie na studiach. Chciałabym pochwalić się Wam, że byłam wczoraj u mojej gp. Z dzidziusiem wszystko ok, posłuchałyśmy serduszka, 140 biło :) pięknie skakało i machało kończynami :) Niestety pani doktor nie zmierzyło go :( płci też nie podała, bo podobno za słaby sprzęt. Za 3 tygodnie połówkowe 3d, więc mam nadzieję, że już będę wiedziała, kto tam siedzi. Była ze mną mama, bo sama nie miała nigdy usg w ciąży. Strasznie się wzruszyła :)
gratuluję udanej wizyty :)
Mamusia nie wiem czy miałam 3D... pomiary wszystkie w 2 D a buźkę rączki oglądałam w 3D. Lekarz sobie przełączał na sprzęcie.
Nie płaciłam nic więcej. Jakbym miała za to dodatkowo płacić to bym sie nie zdecydowała bo dzieciątka i tak jak astronauci
Ja wprawdzie jeszcze przed połówkowym ale mój lekarz również przełącza sobie na 3d jak sam chce. Dodatkowo nic nie płacę. I sama nie będę prosić o 3d żeby płacić dodatkowo bo dla mnie to strata kasy. Ale każdy robi jak woli :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Ja miałam i 2d i 3d - tak jak u Was, gin sobie przełączala w trakcie.
Ale jakbyście chciały filmik z tego badania - to na wejściu zglaszacie to gin. Ja musiałam zapłacić za to extra 30 zł.

U mnie na 1,prenatalnym tez przelaczyl na 3d byly momenty ze slicznie bylo wodac moja ginka ma,3d u siebie i tez mi,przelacza i zdjecie drukuje ale,ostatnio młody nie chcial,zapozowac.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Dziewczyny mój bobas nie chce się pokazać i już niecierpliwość mnie zżera. Powiedzcie mi czy te doświadczone z was widzą coś może na zdjęciu z pierwszego usg prenatalnego na podstawie nub a jeśli jest widoczny, bo ja jestem zupełnym laikiem w tym temacie....

20170215_194911.jpg

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 20170215_194911.jpg
    20170215_194911.jpg
    53,7 KB · Wyświetleń: 463
Ja niestety też jestem laikiem - więc odsyłam pytanie do Maziajki i Lilith [emoji5].

Cierpliwości Kochana z tą płcią, wiem, że sporo z nas już poznała, i Ty również o tym marzysz [emoji5], niemniej czasami bywa tak, że dopiero później coś idzie określić, bo dziecko zwyczajnie nie współpracuje na usg [emoji6]. Już kilkakrotnie pisałam - moja Jagoda pokazała się w 29 tc [emoji3][emoji6]

No właśnie nie za bardzo bo teraz w międzyczasie ginekolog podgląda tak kontrolnie dla siebie, a połówkowe mam 1 marca. Dziś też byłam na wizycie wspominał, że może nieco bardziej dziewczynka ale nie na 100 % i chce się jeszcze wstrzymać z określeniem płci ostatecznie.

A jak jest z możliwością późniejszego przekształcenia się chłopaka poznanego po nubie w dziewczynkę?

reklama
Do góry