reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, badania, usg

reklama
Serduszko mialam sprawdzone w szpitalu jak miałam atak kolki. Biło jak mała lokomotywa:-)

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom
Bić to jedno,a drugie to czy serce jest dobrze zbudowane-ma 2 komory 2 przedsionki, odchodzące prawidłowo naczynia i wszystkie zastawki :) i to akurat jest naprawdę bardzo ważne bo w dzisiejszych czasach gdy prenatalnie wyjdzie wada (nie wszystkie, ale spora część) od razu rodzisz w odpowiednim ośrodku i dziecko może być od razu operowane-dzięki czemu przeżyje a nie umrze np w kilka godzin po porodzie :) są też wady które są możliwe do uchwycenia dopiero po porodzie, ale to już osobna bajka :)

Integral, Aim Ci wszystko wyjaśniła,
badanie ma na celu dokładną ocenę budowy serca, umożliwia wykrycie wad serca, wad zastawek, zaburzeń rytmu serca...

Ewcia ale to nie bylo za pewnoe takie badanie genetyczne jak robia teraz, bardzo nie wiele gabinetow ma w ogole tak specjalistyczny sprzet juz nie mowiac o tym ze gin wykonujacy badanie genetyczne musi miec specjalistyczne szkolenia i certyfikaty . Mi tez gin robil.badania we wczesniejszej ciazy ale nie mam z nich takiego opisu jak z badania genetycznego ktore miala robione teraz.
Zapewne gin wtedy uwazal ze nie ma potrzeby takich typowych prenatalnych robic .

010igov35ye70zfx.png

No dokładnie Maziajka - to samo miałam.
Badania przeziernosci choć były dokładne, nie mialy takiego opisu jak obecnie.
Niby od ostatniej ciąży dzieli mnie 8 lat.. Ale ile sie rzeczy zmieniło przez te 8 lat, to się nadziwić nie mogę.
Cieszę się, że wtedy 8 lat temu (niby pod urodziny meza) umówiłam się na badania 3d/4d do innego gina. Byłam wówczas w 20 tc. Przez 40 minut badał wszystko po kolei. Wychodząc od niego dostaliśmy płytkę i 2 strony opisu.

Integra - cieszę się, że pozbieralas się po ciosie od szefowej. Wierzę w karmę, więc.. Jeszcze zbierze co "zasiala" [emoji6].

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka, dokładnie :-)
Nie były one tak opisywane jak to, które miałam teraz, ale robione były ;-)
I gdyby na nich wyszło coś nie tak, to wtedy lekarz na pewno pokierowałby dalej

Integral - super! Trzymam kciuki za poniedziałkowa wizytę. Spisz sobie przed wizytą wszelkie pytania do gina, co by nic nie umklo, i abyś miała pewność, że wykorzystałas wizytę na maxa [emoji6] (ja mam w zwyczaju zagadać się ze swoją gin, przez co zawsze o czymś zapominam).

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Integral super!
Idziemy razem, ja mam polowkowe na 12.
Aga dobrze Ci doradzila, spisz sobje wszystkie pytania bo potem móż a zapomnieć ze zdenerwowania.

reklama
Do góry