reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, badania, usg

Integral, w sumie nie miałaś powodu, nie wierzyć lekarzowi...

Wendy, Maziajka, to ja nie wiem jak mi robili badania w 1 i 3 ciąży ;-) bo żadnego skierowania nie miałam, a robił mi je lekarz prowadzący

reklama
Najgorszy jest fakt że ja do swojej lekarki ginekolog chodzę już 5 lat do tej pory zawsze tylko raz do roku na przegląd. Jestem z tych zdrowych tam na dole. Zero przypadków leczenia. Do tej pory nie miałam powodu jej nie ufać tak jak twierdzi eecia3004.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Integral nie musisz sie nikomu tlumaczyc nikt nie ma prawa Cie oceniac kazdy moze wyrazic swoje zdanie owszem .
Teraz bedzie juz tylko z gorki dobrze ze finansowo ogarnelas sprawe w koncu jest MOPS PUP itp a szefowa no coz wroci do niej to co zrobila Tobie.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Integral tak jak posalam wyzej, w Twojej sytuacji, gdy nie mialas pierwszego badania usg, lepiej badanie przeprowadzic wczesniej, do rozpoczecia 20 tygodnia, czyli pewnie najlepiej w 18 lub 19 tyg ciazy.
Oczywiscie skonsultuj jeszcze to kiedy najodpowiedniej zrobic takie badanie z lekarzem, ktory bedzie je przeprowadzal (bo z tego co pisalas, Twoj ginekolog nie jest chyba godny zaufania i planujesz go zmienic).

Integral nikt Cię nie ocenia tylko wyraża swoje zdanie kochana - czytaj , poczytaj też w internecie na temat tych badań i zweryfikuj czego potrzebujesz :) ja też się wiele nauczyłam z tego forum pomimo iż mam już jedno dziecko , które wychowuję :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Karma wraca więc nic tylko czekać aż dopadnie tą wredną bebe, a Ty się nie martw [emoji5] wszytko będzie ok [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Nikt się tu Integral nie czepia, tylko własne zdanie przedstawiamy.
U niej winny jest głównie lekarz choć sama kochana powinnaś była się bardzie rozeznać w obecnej ciąży.. Niby fora mamy, apki, tyle ulotek..
Prenatalne specjalistyczne to nie zwykła przeziernosc. Mój gin tyle lat temu sam nie miał ekstra sprzętu a tyle zrobić umiał. Na specjalistyczne w 20 pojechałam aż do Katowic, za pozyczona kasę. Pinad 300zł 11 lat temu to było trochę kasy dla 20 latki.

Druga sprawa.. Nie przezylabym, gdyby przez brak pidstawowych badań, okazało się, że moje dziecko nie przeżyje do 17 czy 30 tygodnia a co gorsza miesiąca po porodzie.
Gdyby wszystkie przechodziły coś podobnego inaczej byście na to popatrzyly.

Oczywiście to tylko moje zdanie :)

reklama
Integral to badanie polowkowe tez jest wazne, bo lekarz ocenia serduszko, czy wszystko jest w porzadku.

Do góry