reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, badania, usg

Mój Maluszek z dzisiaj.
Wymiary odbiorę razem z pappą, także nawet nie wiem ile ma cm...
Na dziś wiem, że żołądek uwidoczniono, pęcherz także, pepowina trzynaczyniowa.
No i NT takie jak na zdjęciu.
Dziewczyny czy mi się wydaje czy Maluszek ma jakoś tak malo miejsca?
Ewcia - jeżeli jest termin ciąży ustalany pomiędzy 12 a 14 tc, to wymiar dzidziusia będzie pomiędzy 5-8 cm.
Właśnie jestem po wizycie. Będzie drugi chłopak.. :) coś czuję że będę namawiać męża na kolejne ... bo jak to tak bez córki :)
Z gorszych wieści to podejrzewa się u mnie cholestaze :/ ale mam nadzieję jeszcze ze to tylko zwykła pokrzywka ciazowa.. jutro badania.
Adasza - gratuluję Synka [emoji106][emoji3]
Mój mąż też mnie "pocieszyl", że jeżeli będzie teraz druga Dziolcha, to zaraz po porodzie szykuje się do "ataku" po Syna [emoji1]

Mam nadzieję, że podejrzenia się nie potwierdza.
Moje szczęście <3
ceec157d338b244ad6880743e9fe5178.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Cudo [emoji7]
Ewcia piękne Bobo!

A to mój (prawdopodobnie- Lilith spójrz proszę swoim okiem ) Mikołaj :) 100g szczęścia :)
1484852739-aaaaaa.jpeg

1484852746-aaaaaa.jpeg

1484852754-aaaaaa.jpeg

1484852761-aaaaaa.jpeg

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png
Morela - jaaaaa..[emoji7][emoji7][emoji7]
Ewcia, Morela cudne bobaski <3
To i ja się pochwale swoim. Usg miałam temu, ale dopiero tydzień temu, ale dopiero dziś odebrałam wyniki. Bąbelek ma 6 cm, tętno 154, NT1,1 :) według OM mam termin na 25.07 a usg na 23.07, także prawie idealnie. lekarz milczał na temat płci, może wy coś wypatrzycie :)Zobacz załącznik 792264 Zobacz załącznik 792267
Ika - gratulacje - cudo [emoji7][emoji7][emoji7]

Ale mi nastrój tymi foteczkami poprawilyscie - miekne na tym wątku na maxa - uwielbiam go!

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ika zdjecia malo wyrazne a na tym drugim to cien jakis pada:p a moze by sie dalo cos wypatrzec bo zdjecie w dobre pozycji.

010igov35ye70zfx.png

Ewcia Lubie 3d a jeszcze bardziej HD bo obraz piękny. W każdej ciąży miałam od 15tc. Chodziłam prywatnie.

Karoo pamiętam o sasiadach, masz świetne rozwiązanie na dzień. Zawsze jakieś i bez stresowe. Z nocą mam podobnie, nigdy synek nie nocowal poza domem.. A i nie może poza bo znajoma na drugim końcu miasta jak co i jak do przedszkola by dotarł to nie wiem.. Ona ma na głowie jeszcze swoje 2 cory no i moja a to samotna mama..

Morela mój też był taki pidekscytowany 1 ciąża, że z kamerą sterczal. Za to z synkiem to chodził dumny jak paw, że syn ha. I tak córeczka jest tatusia a synek mój :)

Ika gratuluję, uroczy maluszek. Z płcią nie pomogę, musiałabym między nogi zaglądnąć :p kuedy następne usg??

Aga tez Lubie ten wątek i brzuszkowy.
Pomyślcie za rok, jak juz będziemy obserwować jak dzieci rosną i się zmieniają.

Chyba tak, faceci mają takie jakieś 'parcie' na synka. Nie mowie, ze każdy ale większość. Albo dlatego, że inna płeć i właśnie dlatego, że będziecie mieć parke.
Kiedyś na listo. Słyszałam, że ciężej mieć parke, czesxiej trafia się na początku x2 to samo.

Maziajka, cień siusiaczka? :) mój też by wolał syna, bo jak to mówi z nim mniej problemów, bo trzeba tylko jego upilnować a nie całego osiedla :)

Z Synami to bardziej chyba chodzi o kwestie przedłużenia nazwiska /rodu. tak zawsze było i będzie.
Mój M sie śmiał, że nie dane mu będzie przy córce pobawić się fajnymi zabawkami, i że róż nas zdominuje. A tu niespodzianka - J lubi na równym poziomie zabawki dziewczęce i chłopięce. Ma dwa autka sterowane, warsztat z narzędziami, zbierała figurki chłopięce z McDonald'sa bardziej niż z Hello Kitty.
Nie ukrywam, ze i J jest córa Tatusia (mama jest od dyscypliny i krzykow, a Tatuś od pieszczenia i nagród), dlatego marzyła mi się parka.. Ale chyba kolejna córa nam się rozwija ;-)

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ika nie no chyba zdjecie jak robilas to cien reki:p Gdybys wrzucila je wyrazniejsze mysle ze bylo by widac nuba i cos szlo by wywnioskowac:p.

Choc ja i tak sceptycznie do nubow podchodze bo kurde zawsze moze byc wyjatkowy i sie pozno podniesc czy cos.W USA normalnie w 12-13 tyg. technik wykonujacy usg na podtsawie nuba juz podaje plec.W polsce raczej rzadko przewaznie mlodzi lekarze.

Nuba mojego dzidziola ogladalo mnostwo osob na forun InGender i na grupie Facebokowej dotyczacej wlasnie Nubow i wszyscy jak jeden maz mowia ze to na 99% laska , ja tez to widze ale i tak nie uwierze .Zawsze moze byc tym 1% chlopakiemm majacym dziewczecego nuba:p

010igov35ye70zfx.png

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry