reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, badania, USG

Ja byłam tydzień temu i mój Przecinek miał już 13 mm :-) Słyszałam też serduszko i oczywiście się popłakałam z tego powodu :-D Na zdjeciu kiepsko widać bo telefonem robione

12023088_1662620677349767_682515243_n.jpg

Załączniki

• 12023088_1662620677349767_682515243_n.jpg
    12023088_1662620677349767_682515243_n.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 171
reklama
Ja dziś po pierwszej wizycie :) maluda ma już 1,6cm, serduszko pięknie bije (widziałam i słyszałam), teraz ze spokojem mogę zacząć 9 tydzień, mam do zrobienia komplet badań, kolejna wizyta 15.10 zaś USG genetyczne 21.10 więc mnie i fasolkę czeka pracowity miesiąc :)

Załączniki

• Scan20002.jpg
    Scan20002.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 213
Jestem po pierwszej wizycie. Wiem, mniej niż przed. Usg nie miałam bo lekarz w gabinecie nie ma aparatu. Mam w sobotę. Zbadał mnie na fotelu. I z badania wychodzi, że macica jest większa niż by wychodziło z om. Czyli jakbym zaszła w lipcu, w sierpniu to nie był okres. Albo mogę mieć jakieś mięśniaki. Jutro bhcg a w sobotę usg.

Hej, już po wizycie!

Może na początek zaserwuje hit dnia - byłam w ciąży bliźniaczej! Tzn. jeden zarodek w pewnym momencie przestał się kształcić i zostało po nim tylko ciałko żółte. Pan doktor powiedział, że tak się często zdarza i że nie ma powodów do zmartwień. Ciałko podobno z czasem wchłonie się samo. Powiem Wam, że jedno dziecko jest dla mnie zaskoczeniem, a co dopiero jakby były dwa! :szok:

No ale do sedna - maluch ma obecnie 1,2 cm. Z USG wychodzi 7 tydzień 3 dzień i termin na 9 maja, a nie 7, jak było w pierwszym USG. Wolniutko sobie szkrabik rośnie :) Niestety serduszka nie słyszałam, ale widziałam i pięknie pracuje. Lekarz twierdzi, że wszystko ok, więc jestem spokojna.
Okazało się też, że moje obawy co do wizyty na NFZ były zupełnie niesłuszne. Lekarz przebadał mnie dokładnie - była cytologia, USG oraz skierowanie na 12 badań. Jestem bardzo zadowolona. Pan doktor wszystko mi cierpliwie tłumaczył i podał nawet ile jodu oraz witaminy D powinno być w preparacie witaminowym dla ciężarnej. Kazał się oszczędzać i całą moją aktywność jaką do tej pory wykonywałam ograniczyć do połowy. Ciężko będzie zwolnić, no ale są rzeczy ważne i ważniejsze :tak:

anno no kropeczka kochana schowala sie tak ze nie zauwazylam :D

Tirli to w koncu w ktorym tygodniu jestes ? co lekarz na ta bete ?

reklama
Do góry