reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, badania, USG

reklama
Po wizycie średnio uradowana, ale najważniejsze, że nic niepokojącego z dzidzią się nie dzieje.

Morfologia nic nie lepiej, nawet pogorszyła się troche, anamia nie chce odpuścić.
Z cytologii wyszedł stan zapalny, ale mam się tym nie przejmować, bo to normalne w ciąży.
Z pęcherzem też musze sobie jakoś radzić.
A co tam, tak mój doktorek do tego wszystkiego lekko podchodzi.
No przejął się moją szyjką, która na poprzedniej wizycie byłą naprawde długa, ale jednak jest miękka i się skraca.
Także z trybu leżącego mam jeszcze więcej się oszczędzać i leżeć:eek:
Pomiarów nie mam, za to chwile posłuchałam serduszka.
Chętnie pochwaliłabym się fotką i nawet udało mi się wysępić, ale doktorek wydrukował mi zdjęcie samej główki na którym i tak tej główki nie moge się dopatrzeć.

Po wizycie zadowolona malutka pięknie fikała waży 237g
lekarz prowadzący potwierdzenił płeć że będzie córeczka.
Badania morfologia i mocz ok.ale przepisał mi żelazo 2×1tabl.dziennie.
dostałam kolejne L4 teraz do 4 stycznia.
No i wypisał skierowanie na połówkowe.

Jestem już w domciu po dzisiejszej wizycie, dzieciaczek zdrowo rośnie, waga 295g, najprawdopodobniej dziewuszka bo 'nie widać chłopca' ale ja jeszcze poczekam do 100% potwierdzenia ;) połówkowe mam dopiero 29 grudnia, to będzie koniec 22 tc / początek 23 tc wiec tak na granicy ale terminy przez Święta są straszne :/ załączam fotkę mojej słodkiej mordki choć uważam, że im późniejsze zdjęcie tym mniej twarzowo wychodzi :D w każdym razie termin z USG pokrywa się co do dnia z terminem z OM :)

Załączniki

• 1449754258452.jpg
    1449754258452.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 65
Dziś na USG zamiast syna- córka, ponoć znów na 100 %.... ;-)
zapewniłam lekarza, że w dniu porodu dowiem się na bank.
Waga dzidzi ok 300 gr, więc w normie, narządy ok.
Moja hemoglobina leci w dół... Samopoczucie bardzo ok (wszystko lepsze niż pierwszy trymestr).

Dzisiaj usg wyszło dobrze, będzie dziewczyna :-D jest drobniutka ale lekarz powiedział że po prostu będzie małą dziewczynką. Bardzo aktywna, teraz upewniłam się że to co czuję to na pewno ruchy dziecka. Stwierdził też torbiel w główce ale powiedział żeby się nie denerwować bo to zazwyczaj znika do 25 tyg. Serduszko pięknie biło, było widać dwa przedsionki i dwie komory. Sprawdził narządy i wszystkie na swoim miejscu. Niestety miałam wysokie ciśnienie i kazał mi je kontrolować.

reklama
Do góry