reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

nie ma co czytać w internecie tam są często głupoty wypisane :) a jak czujesz maluszka to na pewno wszystko jest dobrze:)
dzięki dziewczyny za odp co to tych ruchów nisko, uspokoiłam się :) ciągle je tak czuję, ale dobrze że w ogólę czuję :)

Ja tez mam tylko na dole i częściej po prawej stronie...jak dzizia jest taka malutka, to czemu ma byc pod żebrami!?)))

reklama
Kasiap te normy nie są podane dla kobiety w ciąży. W ciąży wyniki mogą nieznacznie odbiegać od tej normy na wynikach. A tobie nieznacznie odbiegają od normy więc nic się nie martw.

Dziewczyny, podniesione parametry krwi w ciąży o takie małe ilości to zupełnie naturalne. Ja od początku mam leukocyty, hematokryt itd wyższe... to jest spowodowane m.in. tym, że rośnie nam objętość krwi, organizm w ogóle chodzi na innym trybie. A normy zwykle podawane są dla zdrowego człowieka w "normalnym" stanie fizjologicznym. Minimalne odchyły od normy w ciąży są w 99 % zupełnie naturalne... :) To samo mi doktór za każdym razem mówi.

A ja biorę Dopegyt i ciśnienie nie spada zbytnio. Tzn nie wiem jak w sytuacjach, kiedy wzrasta bo zawsze mierzę w spoczynku i nie jest jakieś straszne, po Dopku też jakoś się nie zmieniło.

Byłam dziś na wizycie, co prawda nie miałam dziś USG, ale słuchaliśmy serduszka maleństwa i lekarz powiedział, że dzidziuś jest bardzo silny i ma mocne serduszko :happy2: poza tym z szyjka w porządku. Odebrałam od razu wyniki, troszkę mam obniżone żelazo, ale jeszcze nie na tyle, żeby łykać tabletki. No i na szczęście z glukozą wszystko w porządku. Na czczo miałam 90 a po 75 g glukozy i 2 godzinach 74, więc lekarz mówił, że to znaczy, że trzustka mi dobrze pracuje. Kolejna wizyta za 3 tygodnie 21.02... Oby szybko zleciało :happy2:

reklama
Do góry