reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Dziś mi mój doktór mówił, że USG do 13 tygodnia robi się transwaginalnie, po 13 tc już przez powłoki brzuszne. USG genetyczne na 100 % przezpochwowo - bo umówiona jestem na 25.11 i pytałam. Przynajmniej u mnie w przychodni...

Trochę obawiam się, że będzie to za wcześnie - będzie 10 t 3 d . Co o tym myślicie? :)
Dziś też powiedział mi doktór, że mam idealne wyniki badań - książkowe :)

A oto moja kruszynka - 9 t 1 d :)

Niesamowity widok na 4D jak Dzidzia dotyka rączką buzi... popłakaliśmy się z M. :):):) :') łezki takie... :):):)

ay9m.jpg

Mówię... jeja... jak ja nie mogę sie doczekać aż tak przytulę, pocałuję :) I te stópki maciupkie... mmm :))

Załączniki

• ay9m.jpg
    ay9m.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 97
reklama
ania to zalezy od lekarza, sprzetu i ulozenia malucha ... ja w pierwszej ciazy mialam przez powloki brzuszne mimo sporej warstwy tluszczu !! (tluszcz dla usg to nie problem) ...

alex ja teraz bylam w 10t 3 d i nie dalo sie zrobic genetycznego ... probowal ale maluch byl po prostu jeszcze za maly i powiedzial ze i tak ta cala struna wyjdzie ponizej centymetra a to jest wiazace ... kazal przyjsc w 13 - 14 tygodniu ... a ze moj maluch jest raczej maly (narazie w dolnych granicach normy) to powiedzial ze to wystrczy ... ja ide dopiero 6 grudnia

Alex śliczne foto, ale z tym genetycznym to róznie robią, ja w poprzedniej ciąży miałam robionę przez powłoki brzuszne i wszytsko było fajnie widać, teraz też bym wolała odgórnie, bo zabieram męża i nie będzie to zbyt konfortowa sytuacja gdzie mega przystojny gin będzie mnie smyrał sprzętem od dołu.

Ja właśnie też idę z osobą towarzyszącą, ale tym razem z mamą i wolałabym, żeby było przez brzuch. Zwłaszcza, że jest to długie badanie, a ostatnie już 5 minutowe USG mnie bardzo umęczyło. Nawet zaczęło mnie boleć.
USG genetyczne robi się od wielkości dziecka ponad 4 cm, tak więc w 10t3d nie ma szans żeby wyszło, bo dziecko będzie miało jakieś 3.5 cm.

Alex gratulacje, ślicznota Twoja :)) dziwnie Ci wyliczył to USG genetyczne, powinno być pomiędzy 11 a 13 tyg więc może przełóż sobie. Ja też dziś był na wizycie i muszę Wam powiedzieć że jestem taka szczęsliwa i spokojna bo nareszcie trafiłam na wspaniałego lekarza w enelmedzie, gdzie mam abonament. Boże jaka to ulga.. od razu odczułam zaufanie w jego kierunku, bardzo zainteresowany, dokładny, zlecił kolejne badania, bardzo szczegółowo, także czeka mnie kolejna lista badań, ale to normalne w 1 trymestrze, USG będę miała w tygodniu, więc na pewno dam Wam znać, muszę skontrolować stan torbieli ciązowej na jajniku, więc zobacze moje dzidzi :)) a potem .3.12 test pappa, więc znowu je zobaczę :) poza cytologią pobrał mi jeszcze na posiew bakterii, miałyście coś takiego? ja chyba nie.. powiedział,że powinno się zrobić w ciąży. To tyle wrażeń wizytowych :)

Alex piękna dzidzia!
Weronika gratuluje udanej wizyty!
Ja będę w 13 tyg.na USG genetycznym, moja lekarka powiedziała, ze będzie wykonywane przez powłoki brzuszne.

Alex cudowna dzidzia:-)

Weronika gratuluje udanej wizyty:-) dobrze trafic na porzadnego lekarza

Ania ja w 1 ciazy badanie dopochwowo mialam tylko na potwierdzenie ciazy w 6 albo 7 tyg. Pozniej juz przez brzuch. Zobacze jak teraz bedzie

Ania, Alex, Weronika gratuluję wizyt!! Maluszki słodziutkie :)

Poprzednio gin chciał zrobić genetyczne przez powłoki brzuszne, ale kiepsko było widać, więc zakończył transwaginalnie.

reklama
Na 30.11 przełożyłam, będzie 14 tc wg om, a wg usg 12 - wiec powinno byc ok.
Mój doktór po prostu się pomylił z terminami zwolnienia i wypisał mi tak, że nie ma terminu wizyty u niego...

Katar mam i bóle ciała, grypa? :(

Do góry