reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

alex czy grypa nie wiadomo, ale jedno jest pewne, łóżeczko, dużo pić, kanapeczka z masełkiem i czosneczkiem, duzo witamin w owocach i warzywach, mi pomógł *spam* syrop, polecam Ci i zdrowiej!!!!
Na 30.11 przełożyłam, będzie 14 tc wg om, a wg usg 12 - wiec powinno byc ok.
Mój doktór po prostu się pomylił z terminami zwolnienia i wypisał mi tak, że nie ma terminu wizyty u niego...

Katar mam i bóle ciała, grypa? :(

reklama
Weronika - gartuluję udanej wizyty, wiesz mi się, też wydaje, że posiew i cytologia powinny być wykonanne, na początku i na końcówce ciąży. Przynajmniej mi by spadł kamień z serca, bo miewam upławy takie żóltawe i wolałabym to skontrolować, jednak ginka mówi, że jest oki.
Alex- mam nadzieję, że to nie grypa, leż w łózku popijaj herbatkę z miodem i cytyną, rutynoskorbin i leż, jak zaczniesz gorączkować leć do lekarza.
ja jutro jadę na wizytę, więc może zobaczę mojego misia, bardzo bym chciała:)

sarenka mi lekarz powiedział, że delikatne upławy to normalne w ciąży, dopiero kiedy są intensywne i na przykład mają brzydki zapach trzeba się przyjżeć

Weronika - gartuluję udanej wizyty, wiesz mi się, też wydaje, że posiew i cytologia powinny być wykonanne, na początku i na końcówce ciąży. Przynajmniej mi by spadł kamień z serca, bo miewam upławy takie żóltawe i wolałabym to skontrolować, jednak ginka mówi, że jest oki.
Alex- mam nadzieję, że to nie grypa, leż w łózku popijaj herbatkę z miodem i cytyną, rutynoskorbin i leż, jak zaczniesz gorączkować leć do lekarza.
ja jutro jadę na wizytę, więc może zobaczę mojego misia, bardzo bym chciała:)

Oj, kochane... ja kiedyś to tylko czosneczek zamiast antybiotyków, a teraz nununu... jak czuję czosnek od razu przytulam wc - natychmiast reakcja. Jak piekłam schab z czosnkiem, to cały wieczór się męczyłam... przez trzy dni bałam się go wyciągnąć z lodówki - dziś się przełamałam, bo już nie miałam co mojemu M na obiad zrobić.

A ja się posiliłam ryżem z jabłkami... :)

Trochę lepiej się czuję niż rano, nafaszerowałam się miodem i cytryną. *spam* musze sobie kupić, mieć w apteczce - niestety ciąża zimowa musi być dobrze zabezpieczona.

U mnie robiono cytologię od razu na pierwszej wizycie dot. ciąży (następnego dnia dowiedziałam się o podejrzeniu c. pozamaccznej... to wiecie już... dobrze że mi szybko przechodzi, ale zawsze jakoś tak pamiętliwa jestem...).

Posiewów żadnych nie miałam, a teraz czeka mnie tylko to usg genetyczne i 7 grudnia wizyta standardowa. Wczoraj doktór nie przepisał mi żadnych badań, bo stwierdził, że wszystko tak idealnie wychodzi, że nie ma takiej konieczności.

Jako że przesądna jestem, jak na wróżkę i tarocistkę przystało - to pluję przez lewe ramię :):):)

Oj, kochane... ja kiedyś to tylko czosneczek zamiast antybiotyków, a teraz nununu... jak czuję czosnek od razu przytulam wc - natychmiast reakcja. Jak piekłam schab z czosnkiem, to cały wieczór się męczyłam... przez trzy dni bałam się go wyciągnąć z lodówki - dziś się przełamałam, bo już nie miałam co mojemu M na obiad zrobić.

A ja się posiliłam ryżem z jabłkami... :)

Trochę lepiej się czuję niż rano, nafaszerowałam się miodem i cytryną. *spam* musze sobie kupić, mieć w apteczce - niestety ciąża zimowa musi być dobrze zabezpieczona.

U mnie robiono cytologię od razu na pierwszej wizycie dot. ciąży (następnego dnia dowiedziałam się o podejrzeniu c. pozamaccznej... to wiecie już... dobrze że mi szybko przechodzi, ale zawsze jakoś tak pamiętliwa jestem...).

Posiewów żadnych nie miałam, a teraz czeka mnie tylko to usg genetyczne i 7 grudnia wizyta standardowa. Wczoraj doktór nie przepisał mi żadnych badań, bo stwierdził, że wszystko tak idealnie wychodzi, że nie ma takiej konieczności.

Jako że przesądna jestem, jak na wróżkę i tarocistkę przystało - to pluję przez lewe ramię :):):)

alex dobry pomysł, jutro dieta :) jabłka z ryżem :) co do badan, to może juz mialas na wszystko i dlatego nie zlecil, mnostwo tego jest w 1 trymestrze, wszystkie wirusy, przeciwciala i inne choroby przebyte czy tez nieprzebyte, morfologie wiem ze czesto sie robi w ciazy, ja nie mam nic przeciwko takiej kontroli choć nie lubię pobierania krwi :) i cieszę się, że mnie często sprawdzają.

No właśnie na wczoraj miałam zrobione wszystko:

morfologię
cytologię
cytomegalię
różyczkę
toksoplazmozę
hcv, hbs, hiv, vdrl
glukozę, progesteron, prolaktynę itp.

no i oczywiście grupę krwi musiałam sobie z archiwum wyjąć...

No właśnie na wczoraj miałam zrobione wszystko:

morfologię
cytologię
cytomegalię
różyczkę
toksoplazmozę
hcv, hbs, hiv, vdrl
glukozę, progesteron, prolaktynę itp.

no i oczywiście grupę krwi musiałam sobie z archiwum wyjąć...

a przeciwciała? podobnież bardzo ważne badanie.

reklama
hej ja juz po wizycie, dziekuje wszystkim za kciuki:tak: wszystko ok, kosc nosowa, przeziernosc i wszystkie narzady. ale ulga!!! maluszek ma 64mm co odpowiada 13t2d i termin wychodzi na 25 maja :szok::-D:-D

Do góry