reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Miso ja też się mocno zastanawiam nad testem pappa, ale jestem bardziej na nie. Za 2 tygodnie mam USG genetyczne i dopiero jak coś tam źle wyjdzie to może się skusze na coś więcej.

reklama
misio123 u mnie lekarz powiedzial ze nie ma wskazan do USG genetycznego/i testow
bo jestem mloda, a w rodzinie nie ma zadnych

--Jak chce to moge zrobic [dal namiary]
I wlasnie zastanawiam
[ w poprzedniej cazy mialam robione]

z takimi wiadomosciami to mozecie po wizytach wracac ... emotion co to znczyz e mozesz sie ruszac ??? sport czy wstawanie z lozka ??
to znaczy do tej pory powinnam lezec wiekszosc czasu - ale lekarz powiedzial ze napewno 'nie dalo sie'
wiec juz moge zaczac sport uprawiac - ale tyle co pozwolil to tyle co nic, wiecej nagonie sie za corka na codzien niz tyle co mi pozwlil rowerku :) [tylko stacjonarny, bardzo powoli]

Ostatnia edycja:
u mnie jedynym wskazaniem na test pappa jest mój wiek ;) więc nie mam wyboru i robię 03.12 pamiętam kiedy mnie lekarz zapytał czy robię sobie wszystkie wirusy, czyli kiłę, hiv, hcv itd.. bo nie wszystkie kobiety chcą hiv, gdyż się wstydzą.... szok, wstydzą? nie wierzę że zyjemy w tak zacofanym kraju. oczywiście że zrobiłam wszystkie, z poczucia odpowiedzialności. przecież hiv można się zarazić wszędzie gdzie krew, czyli u kosmetyczki, fryzjera, itd....oczywiście odpukać, nikomu nie życzę, ale nie wierzę,że są tak zacofane kobiety, które się wstydzą zrobić badanie na hiv.

ja również melduje ze u mnie wszystko dobrze:-)dzidzius rosnie serduszko bije to najwazniejsze!! teraz trzeba donosic do czerwca ... jedyne co mnie zdziwilo nie zalozyl mi karty ciazy...:-(i sama nie wiem a ja nawet z tego stresu nie zapytalam dopiero w domu sobie uswiadomilam ze nie zalozyl...a druga sprawa glupio mi bylo powiedziec o L4 zebym chciała....raz- zle samopoczucie dwa- dwie stracone ciąże...co o tym sądzicie?

Emotion gratuluje udanej wizyty :-) no nasze UFOLUDKi podobne :-D

Gochalka gratuluje!!!! Ja o L4 bym zapytała na Twoim miejscu, jeżeli stracilas juz dwie fasolki to myślę ze masz prawo dostać zwolnienie, żeby zadbać o siebie i bobo.

Anna trzymam kciuki &&&&

Ostatnia edycja:
Gochalka ja też uważam, że powinnaś iść na zwolnienie. Ja od razu po pierwszym USG poszłam i lekarzowi powiedziałam że zamierzam tak do końca ciąży!

Anna Trzymam &&&&&&&&&!!!

Grochalka gratuluję wizyty!! powinnaś już mieć kartę ciąży, może wróc do niego i się upomnij. No i powinnaś porozmawiać o swoich obawach i samopoczuciu.

reklama
ja również melduje ze u mnie wszystko dobrze:-)dzidzius rosnie serduszko bije to najwazniejsze!! teraz trzeba donosic do czerwca ... jedyne co mnie zdziwilo nie zalozyl mi karty ciazy...:-(i sama nie wiem a ja nawet z tego stresu nie zapytalam dopiero w domu sobie uswiadomilam ze nie zalozyl...a druga sprawa glupio mi bylo powiedziec o L4 zebym chciała....raz- zle samopoczucie dwa- dwie stracone ciąże...co o tym sądzicie?
Ja chyba bym poprosiła o zwolnienie.Nie miałam tego problemu ,bo z powodu krwiaka i tak muszę siedzieć w domu.Karte pewnie założy przy drugiej wizycie.

Do góry