reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Mika, no to fajne dzieciątko ;-) Moja ważyła w 37 tygodniu 3200 ;-)

Halina, no to oby pomogły leki...

Ja mam wizytę za tydzień.

reklama
Hej! Co za piękna pogoda, aż żyć się chce :)

Idę zaraz na wizytę, ale odezwę się dopiero wieczorem, bo później mam trochę do załatwienia. Trzymajcie kciuki! :)

Po wczorajszym badaniu mała 36 tydzień 3200 w 3 tygodnie przytyła 1 kg aż mi się nie chce wierzyć:shocked2:Jak posiedzi jeszcze trochę to do 4 dobije.Rozwarcia zero skurczy zero na KTG pomimo ,że czasami je mam.

Ja po wizycie..mala glowka do dolu ale wysoko jeszcze...mocz, cisnienie ok nast wizyta za 2 tyg ;) posluchalam jak bije serduszko I koniec wizyty heh ;)

Gratki udanych wizyt I &&& za wizytujace

Po wczorajszym badaniu mała 36 tydzień 3200 w 3 tygodnie przytyła 1 kg aż mi się nie chce wierzyć:shocked2:Jak posiedzi jeszcze trochę to do 4 dobije.Rozwarcia zero skurczy zero na KTG pomimo ,że czasami je mam.

hah to prawie jak moj :) To nie bobaski z taka waga ale bobachy jakies :p A lekarz mowil kiedy przewiduje rozwiazanie ?

ja jutro wizytka - ciekawe co powie lekarz :D
Bo termin za 2 tyg wg OM, wg USG dzis termin w sumie wychodzil od jakiegos czasu ? Ciekawe czy wogule zbada mnie :]

reklama
Ja też już po wizycie. Pojawiły mi się obrzęki i przez to, że woda zatrzymana w organizmie to mam już na plusie 18 kg... Ale to akurat luzik. Ciśnienie znów miałam jakieś podwyższone, mam znowu mierzyć kilka razy dziennie, bo jak będzie wysokie to szpital. Martwi mnie to trochę, wczoraj wieczorem miałam jeszcze 128/82, a dziś już np. 130/90... Nie wiem czy to przez upał czy co. Z Malutką wszystko ok, gotowa do wyjścia, waży ok. 3500 g i lekarz się martwi, że jak jeszcze podrośnie to będzie mi ciężko urodzić, bo drobna jestem (nie wiem gdzie te 18 kg się mieści...). Łożysko jeszcze bez zwapnień. Myślałam, że się coś ruszyło, ale szyjka cofnięta, niegotowa, rozwarcie na 1,5 cm. Lekarz twierdzi, że za tydzień się zobaczymy. Wtedy też będę miała pierwsze KTG. Kurcze, jakoś mnie to wszystko zmartwiło, chociaż wiem, że nie powinno. Oby tylko z ciśnieniem wszystko się unormowało, może to przez te upały...

Do góry