reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Dziewczyny piękne dzieciaczki!!!! Gratuluje wizyt!!!!
Trzymam kciuki za kolejne!
Nasza Hania w połowie 27 tygodnia ważyła 926g, a teraz w sobotę byłam na takiej akcji prozdrowotnej dla przyszłych rodziców i zalapalam się na darmowe USG i ważyła juz 1470g - ostatni dzień 29 tyg.

reklama
Gąska - duża ta Twoja "mała". Moja ostatnio ważyła 650g a teraz jadę w poniedziałek za tydzień, zobaczymy. Trochę się denrwuje.
Klaudynko- ja brałam asparagin bo miałam mega skurcze łydek, że chodzić nie mogłam przez kilka dni. Po tym przeszło i jak mnie budza skurcze łydek to łykam , teraz mam jakiś magnez dla koniet w ciąży i jakoś mi minęły przykre doznania w ciąży związane ze skurczami. Na twardnienie brzucha biorę nospę, a w środę do pracy ja nie wiem jak przeżyję, a póżniej mam jeszcze do świąt pracować, a też mam anemię z tym, że ja sikam z krwią, także u mnie branie żelaza ma powodować nie pogorszenia się wyników:(

Kochane gratuluję udanych wizyt i fajnych dzieciaczków.
Ja się dowiem ile moje maleństwo waży na wizycie 4 kwietnia, wiec mam jeszcze dwa tygodnie czekania :)

Klaudynaaa ja brałąm asparagin 3x2 tabletki . okropienstwo ! czułam sie po nich gorzej , miałam wieksze skurcze niz przed zastosowaniem . Wiec je odstawilam.
Ja mam brać 2x2 mam nadzieję, że mi pomoże bo na prawdę męczą mnie te skurcze i martwi mnie to...
Ja jedne co zauważyłam to, że krew z nosa mi lekko czasami leci, nie wiem czy to przez anemię czy przez co...
Dziękuję dziewczyny za informację odnośnie tych leków, dobrze, że nie jestem jedyna :-) Wiem, że anemia i skurcze dotykają wielu kobiet w ciąży, i że nie jest to wielki problem, ale zdenerwowałam się wczoraj, no i martwię się...
powodzenia dzisiaj mamuśki :-)

klaudyna mi w ciazy z julka ciagle leciala krew z nosa np jak smarkalam nos albo czasem sama z siebie. przed porodem w szpitalu tak mi poleciala ze przyszedl laryngolog i zalozyl mi w nos taki tampon do tego przymocowal dwie czarne nitki zeby pozniej bylo latwo to cos wyjsc i przykleil mi je na czole. wygladalam jak debil :-D mialam tak chodzic 2 dni ale po jednej nocy z tym czyms powiedzialam ze maja mi to sciagnac bo z bolu juz nie moglam wyrobic tak to rozpieralo nos ze pol twarzy mnie bolalo....

no mi tak samo jak smarkam częściej, albo sama z siebie właśnie, ale co to tego co w szpitalu to nieźle to wymyślili, co za pomysł, dobrze, że kazałaś sobie to zdjąć jak cię bolało, będę wiedziała, żeby sobie nie dać czegoś takiego założyć :-D

Bobofrutek- sorry ale się uśmiałam, jak sobie wyobraziłam, jak musiałaś komicznie wyglądać. No ja słyszałam, że takich krwawień z nosa nie można tamować, tak kiedyś uczyli. Ja też krwawie z noska, no ale się nie leje tak żeby tamować czy coś, ale zauważyłąm, że jak teraz jestem na zwolnieniu mniej tej krwi z nosa, i jest bardzo żadko, wróce do pracy, będę niewyspana znów wróci, tylko zastanawiam się ile dam radę wytrzymać za biurkiem, bo jak siedzę na krześlie to twardnieje brzuch i muszę się położyć, w domku leżę wsparata o podusie, także małej wygodnie brykać. Zeszłą ciążę przepracowałam długo, ale wtedey pod koniec miałąm taki brzuchol, a teraz mam taki brzuch, że mi przeszkadza i dużo gorzej to znoszę, ale weź powiedź rodzinienie, że nie jesteś w stanie pracować, jak oni tego nie rozumieniją.

reklama
Ja tez mam lekka anemie, ale krew pojawia sie tylko jak robie papierem wykopaliska w nosie, ale nie leci na szczescie...

Bobofrutek szpitalne pomysly sa czasem rozbrajajace ;-)

Do góry