reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
U mnie po kontroli dobre wieści... mimo podwyższonego CRP lekarz mnie nie zostawił w szpitalu. Szyjka w badaniu wziernikowym wygląda dobrze, szew ładnie trzyma - szyjka bez zmian 4cm i nie ma widocznych oznak infekcji, więc ten skok crp jest związany raczej z infekcja górnych dróg oddechowych... gin mi w gardło nawet zaglądał.. i jakoś dziwnie się czułam hahaha nie ważne że się rozkraczam przed nim na fotelu ale otwieranie paszczy przed ginekologiem było dziwne :-D

A teraz trochę o maluchu 19t0d:
waga: 255g
BPD: 4,38 cm (19t2d)
HC: 15,27 cm (18t2d)
AC: 14,21 cm (19t4d)
FL: 2,59 cm (17t6d)

Lekarz mówi że maluch się rozwija książkowo, ale mnie trochę nie pokoi, że ta kość udowa cały czas jest tyle do tyłu. :sorry2: jak jest u was z tym FL?

Gratuluje!
U mojej córci FL w 20 tyg. Wynosiło 3,21 cm

Anna śliczny maluszek :) Dziękuję dziewczyny za kciuki:) maluszek rozwija się prawidłowo, serduszko zdrowe:) zastawki działają. Nadal nie wiemy czy jest chłopcem czy dziewczynką:) najważniejsze że zdrowy:) waży 368G i jest śliczny i słodki i naj naj naj :)

Gratuluje wstydzioszka! Super ze wszystko jest w porządku :-)

reklama
Rozemocjonowana wczorajszą wizytą, zapomniałam Ci Teklus pogratulować :sorry2: Bardzo się cieszę, że maleństwo rozwija się prawidłowo, że ze szwem i szyjką wszystko ok. :tak:
Izabelka serdecznie gratuluję!!!!
No i obstawiam, że dzidziuś Anny jest dziewczynką :tak:

Do góry