reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizytowo u lekarza - co i jak w brzuszku słychać? [bez komentarza]

byliśmy z mężem na wizycie, z malutką wszystko oki, waży już 517gramów więc termin kolejny raz na 25 październik :) Iga jest nadal Igą i ginek stwierdził, że już raczej nie powinno się nic zmienić, jest zdrowa więc kamień z serca. Mamy zdjęcia buźki i nie tylko, szkoda tylko że foty miały być 4D a sprzęt jakoś nie chciał zadziałać :/ i mamy 2D ale co tam. Dostałam skierowanie na glukozę, crp i badanie moczu. Kolejna wizyta 21 lipca, aha wymusiłam na ginie badanie szyjki jest ok, ma 37mm więc jestem pozamykana na cztery spusty i niech tak zostanie do 9mc :)

reklama
Jejciu jak fajnie, że i ja mogę się tu wpisać :tak::tak::tak:

No to dzisiaj po wizycie już jestem. Nie ma to jak równo po 11 m-c usiąść na foteliku ;-) Sprawy miewają się tak:
- badania zrobić morfologię, mocz, progesteron, tarczycę, mam przeciwciała toxo, więc nie muszę teraz robić badania
- zrobił mi USG po CC i zrosty ślicznie się pozrastały, więc gdybym była tak ładnie cerowana to nawet 4 razy mogę mieć CC, ale kazał się nastawiać na SN teraz mimo wszystko, no ale tu też ma coś do powiedzenia okulista niestety i stety
- wizyta u okulisty obowiązkowo :confused2:
- zrobił cytologię
- poobserwował podwozie i skomentował "śliczna jest" :zawstydzona/y: tzn. czysto zero nadżerek i innych niepożądanych dziadostw
- dostaliśmy zielone światło :laugh2::laugh2::laugh2:

Oczywiście nie może być super kolorowo i USG wykazało mały polip, który może ale NIE MUSI (i tego się trzymam) przeszkadzać nam w poczęciu małego berbecia :tak: Dał nam czas do października, jak nie damy rady to do usunięcia :confused2:

Nakazał się rozmnażać :laugh2::laugh2::laugh2:

Jak usłyszał, że chcemy czwórkę dzieci tu na ziemi, to się bardzo ucieszył ;-)

Acha i powiedział, że między @ a owulacją powinno być co najmniej 11 dni, żeby bylo wsio ok, a ja nie dopytałam dlaczego tak byłam tym zielonym światełkiem podjarana. Będę musiała zadzwonić i dopytać. :sorry:

No to A. celuje w chłopaka, a ja czuję, że będzie dziewczynka :laugh2: Jestem pełna nadziei :tak:

Liljanna gratuluję, same dobre wieści, ja też jestem po cc i mój gin robił już nawet po 5 cesarek, też wyszłam pełna nadziei, bo ja chciałabym, żeby moja córeczka miała trójkę ziemskiego rodzeństwa.

Melduję, że mam zaklepany termin wizyty na 27 lipca w klinice leczenia niepłodności i proszę o kciuki. Buźka dla wszystkich.

Lili no to do dzieła kobitko :) trzymam kciukaski za szybki owoc waszej pracy :)

Zjola no jasne, że kciukam za ciebie, za was wszystkie kochane

na wizycie dzisiejszej ok, mała ułożona główką w dół, ale gin powiedział, ze jeszcze 1000 razy może zmienić położenie, serduszko ładnie bije, no i na dzień dzisiejszy waga małej to 1112g
biggrin.gif
więc termin porodu wg usg to 15 październik, wiem wiem różnie z tym bywa, ale cieszę się, że ona już tak urosła :) szyjka trzyma, łożysko jest na przedniej ścianie, no i dowiedziałam się, że przez to moge mniej odczuwać ruchy małej. Nie wiem dlaczego dopiero teraz się o tym dowiaduję?? no ale może i dobrze, bo bym się schizowała niepotrzebnie

Ilonko - dobrze, że dzidzia ładnie rośnie :)

A u mnie po wizycie jest co następuje.
Zacznę od tego, że szpital wypasiony, że hej! Widać, że stać ich na najnowsze technologie w końcu nie darmo ludzie zostawiają tam mnóstwo pieniędzy ale do rzeczy. Pan doktór bardzo miły i rzeczowy, zebrał dokładnie cały wywiad i przekopał się przez wszystkie badania. Miałam tego sporo więc już wielu nie muszę robić. Odmłodził mnie nawet o pół roku i do kart wpisał 4 dychy :)
Gdy dowiedział się o zaśniadzie od razu zapalił nam czerwone światło na staranka aż do listopada.
Powiem Wam, że nawet jakoś mnie to nie przeraziło. Mamy teraz luz i spokojnie możemy zbadać co trzeba przed boboseksami. Odradzał antykoncepcję hormonalną, bo może ona spowodować rozrost komórek zaśniadowych (gdyby nie daj Boże się ostały w organizmie) a więc jedziemy na lateksie.
Na wstępie zbadał mnie i zrobił USG. Wszystko w najlepszym porządeczku :) Muszę tylko w poniedziałek zrobić betę, żeby zobaczyć czy jest w normie - chodzi o kontrolę po zaśniadzie. Drugą betę mam zrobić w październiku.
Pobrali mi krew na sprawdzenie rezerwy jajnikowej - wynik za ok. 10 dni.
Cóż, po drodze antykoagulant tocznia i badanie wojska we wrześniu. Musimy jeszcze zrobić kariotypy i tu niestety musimy robić badania prywatnie, bo na fundusz w przyszłym roku a my musimy mieć wyniki do września :(
Pan doktór na szczęście nie powiedział, że zwariowaliśmy i że jesteśmy za starzy :)

dziewczyny przybywam z dobra wiadomosci dzis na swiecie pojawil sie synuś aneczki_ab :NIKODEM 61 cm i 3630 g, 12.20 porod sn

Witamy Nikodemku mega gratulacje!!!!!!!!!!!

reklama
Ha! A ja mam znowu bombowe wieści Aga34 urodziła kolejny Mały Cud Córcię o długości 57cm, wagowo 3650g i o godzinie 9:55.

Agnieszka - super, gratulacje, czekamy na Was.

Do góry