reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyta u pediatry-raport

Cześć dziewczynki.Wpadam na chwilkę mam zaległości w czytaniu ale poświętach obiecuję nadrobić.Mały ma katarek więc marudny troszkę a jeszcze całe przygotowywanie świąt na mojej głowie.Byłam na wizycie u pediatry,Mateuszek waży 3700(przez 3tyg przybrał 900g)więc wiem teraz gdzie odbiły się godziny spędzone z małym przy cycusiu.Od urodzenia urósł 5cm.Mamy też za sobą szczepienie.Uciekam bo mały płacze.

reklama
niteczka pisze:
A jaką herbatkę mu podajesz. ja swojemu daję plantex tylko ze nie mozna jej zbytduzo wypić na dzień. daje mu jeszcze bobovita koper włoski.

Daje Jasiowi herbatke Hipp: anyżowo-koperkowo-rumiankową <na kolki>.BYłam dzisiaj w przychodni i powiedzieli mi żeby ograniczyc herbatke i w zamian dawac przegotownąwode z glukozą <na 100 ml.łyżeczka płaska cukru>i obserwowac dalej kupki.

Pycha pisze:
Emih pisze:
Pycha... Mi położna powiedziała, że kupa się utlenia i wtedy robi się zielona (tzn. jak trochę "poleży" w pieluszcze niezauważona) i jak narazie faktycznie taką prawidłowość odkryłam przy mojej Małej.
Kurcze teraz nie wiem co sądzić o zielonych kupkach Majki.

Niteczko troche mnie nastraszyłaś, ale tak sobie myslę, że w naszym przypadku kupka robi się zielona, bo się utlenia, bo czasami jak małą już rozbiore, a ona jeszcze robi to wtedy juz jest żółta???????

Ale chyba zacznę jej dawać więcej tej herbatki.

a mi powiedzieli że jak kupka jest zielona to coś jest nietak i może to być jakiś stan zapalny <czyli dostać sie jakas bakteria do jelitek>

...i dlatego tak walcze z tymi kupolami .

A no widzicie każdy mowi coś innego i bądz tu mądra ::)

mała zdrowa :) przytyła aż 900 gram ;D waży teraz 4600!! :) tylko dużo ulewa i czasem zwymiotuje ::) jak się będzie bardziej ulewało itp to idziemy do doktora. I od jutra zaczynamy werandowanie :)

Wczoraj byliśmy na tym badaniu CUM i przy okazji cewnikowania Olek został obejrzany przez panią doktor, która stwierdziła, że za dużo je ::) i że przez to problemy z brzuszkiem, z wypróżnianiem i z gazami... poza tym powiedziała, że herbatka koperkowa, którą mu podawaliśmy i która niby ma regulować trawienie i pracę jelit, działa właśnie wzdymająco i jednak bezpieczniej podawać wodę z glukozą. No i wyszła niewielka skaza białkowa, ale w płuckach i w gardle w porządku, co mnie bardzo cieszy, bo od paru dni coś mu zalega w nosku, ale tak głęboko... juz się martwiłam, ze to jakaś infekcja.
A z tym jedzeniem wczoraj próbowałam go przetrzymać, karmić jak najwięcej piersią, a jak marudził, to nie karmic więcej tylko uspokoić, uśpić... no i w ciągu doby zjadł samego sztucznego mleczka 320ml, a przez ostatnie dni zjadał koło 450 ::) i wcale nie głoduje, więc może rzeczywiscie z tym jedzeniem przesadzalismy... :)

herbatkę z kopru włoskiego hippa. teraz podajemy tą wodę z glukozą, ale z kupkami wcale nie lepiej... wczoraj wreszcie zrobił samodzielnie, ale była dość gęsta i zielonkawa... no i są wyniki badań - CUM w porządku, czyli żadnej wady nie ma, ale w moczu znowu jakaś bakteria i znowu leczenie... mam nadzieję, że kiedyś wreszcie się to skończy.... :)

Z tymi herbatkami coś musi być
jak Maciek mniej pił to wyprózniał się 2-3 razy dziennie a teraz jak pije herbatkę ok 100ml to robi raz.

Wczoraj byliśmy na usg główki i pani powiedziała że jest dobrze ale mamy się zgłosić na kontrolę za 6 tyg.

qrcze wiecie co bo ja tez daje Jasiowi tą cherbatke i roi mi ładnie kupki tylko w nich jest duzo śluzu.Podawałam mu juz zawiesine taką żółta <zapomniałam nazwy> i miał ten sluz zniknąć, ale pani doktor niekazała nam odstawic tej cherbatki tylko ograniczyć bo Jasiek jej pije nawet do ...200 ml. dziennie !!! ::) on ja uwielbia.Ograniczam mu ja teraz ..ale z kupkami hmm...troszke sie polepszyło ale sluz dalej jest .Po sylwku ide na posiew kału i zobaczymy co tam sie dzieje w jelitkach :-[

reklama
u mnie nadal z kupkami problem, choć cały czas Olek pije glukozę. pani doktor powiedziała, że generalnie herbatki ziołowe maję takie działanie(powodują wzdęcia), i zastanawiam się czy moze Olkowi nie szkodzi herbatka, którą ja piję(wspomagająca laktację)...?

Do góry