reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyta u pediatry-raport

Czesc mamy :) Potrzebuje porady ...Mam problem z kupkami mojego Jasia.Od jakiegos czasu były zbyt wodniste i z duzą iloscią wydzieliny śluzowej :/ potem doszedł kolor zielony ..wiec pomaszerowalismy do Pani doktor która przepisała nam NUFUROKSAZYD<taka gesta zawiesina zółta> no i kazałą nam podawac to Jaskowi 3 razy dziennie po łyzeczce .Oprucz tego podawac 2 razy dziennie po kapsułce LAKCIDU. I tak przez 7 dni.
Dzisiaj jest juz ten 7 dzień i ..kupki sa raz lepciejsze <czyli z malutką iloscia śluzu> a raz gorsze <z glutami sluzowymi i lekkim zabarwieniem zielonym >
Ja juz sama niewiem co mam robic :( Czy któras z was tez miała przejscia kupkowe?
MOze macie na to jakąs rade ? Bo mi juz ręce opadają :(

reklama
Jesteśmy po wizycie. Mały waży 4200, czyli przybyło mu 600g. Musimy niestety jechać do chirurga dziecięcego bo źle układa stopkę (do wewnątrz). Pediatra mówiła, że to z powodu ułożenia w brzuszku i pewnie chirurg zaleci jakieś masaże. Mam nadzieję, że tylko to i że nie będą musieli mu tej stopki jakoś unieruchamiać, np. gipsem. :(
Przepisała nam witaminki i espumisan na kolkę.Dałam Adasiowi dzisiaj pierwszą porcję w mleczku, smakowało, kolka była ale jakby mniej bolesna, krócej płakał. Następna wizyta 11 stycznia na szczepienie.
A ja też byłam u gina, przepisał mi przeciwbólowo Ketonal (dostawałam to w szpitalu w zastrzykach- działa :)), Urosept i Metronidazol. I jeśli dalej będą mnie ciągnąć szwy to w 2 dzień świąt mam przyjść do szpitala i je wyciągnie- ma wtedy dyżur (w przychodni nie miał odpowiedniego sprzętu)

Emih - Maciek urodził sie w 36 tyg, właśnie mi się ten tydz rozpoczął tak więc po skończonych 35tyg ciązy.
azckowi też czasami wychodzą jakieś krostki ale zazwyczaj po jednym dniu mijają :laugh:
Lekarka kazała kłas mi Macka wyżej aby mu sie nie ulewała tzn główka ma być wyżej od reszty ciała, więc dalam mu podusię i faktycznie trochę mniej mu się ulewa.

Eg kupsobie żel solkoseryl i smaruj jak najczesciej smarowałam tez rivelem) myj sie szarym mydłem i płucz w tantum rosa
a dlaczego masz jeszcze szwy? mnie wyjeli po tygodniu bo rozpuszczaja sie ok 6 tyg
idz je wyjac po co sie masz męczyc

Lady bird mój malutki też robił takie kupki no i niestety wylądowaliśmy w szpitalu z powodu odwodnienia. Podawaj swojej dzidzi herbatkę.

czy wasze maluszki jak się przeciągają to odginają główkędo tyłu. Mówiłam otym lekarzowi jak leżeliśmy w szpitalu z powodu odwodnienia i powiedział że to normalne. Proszę napiszcie.

niteczka pisze:
Lady bird mój malutki też robił takie kupki no i niestety wylądowaliśmy w szpitalu z powodu odwodnienia. Podawaj swojej dzidzi herbatkę.

No włąsnie tylko że moj Jaś dziennie potrafi wypić do ...200 ml. ::)herbatki, więc o odwodnieniu niema szaans :p
Ale cos mi sie wydaje że te kupki to wina tej Herbatki.On ja zbyt chętnie pije .A niepowinien bo ja karmie piersią.

A jaką herbatkę mu podajesz. ja swojemu daję plantex tylko ze nie mozna jej zbytduzo wypić na dzień. daje mu jeszcze bobovita koper włoski.

reklama
Emih pisze:
Pycha... Mi położna powiedziała, że kupa się utlenia i wtedy robi się zielona (tzn. jak trochę "poleży" w pieluszcze niezauważona) i jak narazie faktycznie taką prawidłowość odkryłam przy mojej Małej.
Kurcze teraz nie wiem co sądzić o zielonych kupkach Majki.

Niteczko troche mnie nastraszyłaś, ale tak sobie myslę, że w naszym przypadku kupka robi się zielona, bo się utlenia, bo czasami jak małą już rozbiore, a ona jeszcze robi to wtedy juz jest żółta???????

Ale chyba zacznę jej dawać więcej tej herbatki.

Do góry