reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza!

Kasiula, cisze się, że wizyta udana. Czekamy razem z Tobą na czwartek, aby dowiedzieć się jaka będzie płeć :) U mnie młodsza córka nie chciała się pokazać. Dopiero około 26 czy nawet 28 tygodnia dowiedziałam się, że to dziewczynka.

Natkusia, jeszcze raz gratuluję synka :D:* Twój maluszek na modela się nadaje :D Moja starsza córka była taka, że przy każdym USG wystawiała się, aby pokazać nam, że będzie dziewczynką :D Lekarz nazywał ją modelką :p Co do wzrostu/wagi maluszka, to się nie martw o to. U mnie Oliwka była większa od Roksanki. Z tego co wiem, to druga ciąża może taka być :) Znam wiele osób, którym pierwsze dziecko urodziło się większe od drugiego, ale najważniejsze że jest ok :) &&&&&&& za wchłonięcie się torbielek :*

reklama
Natkusia - jak wchodzimy na fotosika jest ostrzeżenie o erotycznych zdjęciach:szok: ty weź lepiej wykasuj:confused:

IWO to ja zaznaczyłam, że treść od 18 lat ;-) przecież dzieci nie będę tego oglądać :-D

MALUSIOLKA na razie się nie martwię bo Michaś też był ciągle w tyle i jak się urodził to miał 2760g wiec teraz też Maluszek zapowiada się na małego :tak:

natkusia No pięknie pozuje Wasz synek :) hehehe ;) gratuluję!
Kasiula To czekamy na wieści!

Chyba w końcu nie zdałam Wam relacji z wizyty. Wszystko jest ok. Nie zaglądał na synka, bo w końcu kilka dni wcześniej oglądałam go na połówkowym więc nie było sensu. Szyjka w porządku. Na biodro nic mi niestety nie poradził, więc pozostaje mi w miarę możliwości rozruszać to biodro, bo wtedy mnie mniej boli. A oprócz tego na nast wizyte mam zrobić test obciążenia glukozą. No i to wszystko chyba :)

kciuki za Wasze kolejne wizyty!

Byłam dzisiaj na badaniach prenatalnych.
No cóż, najpierw trochę się nasłuchałam, ze moje wskazanie przez dr do której chodzę nie jest wskazaniem do takich badań na NFZ. Bo opryszczka nie jest czymś strasznym, a Heviran nie jest lekiem zagrażającym. Wiec doktor mamrotał, ze obciąży kosztami (600zł) moją doktor co dała mi skierowanie. Aż normalnie się głupio poczułam. Mówił, ze gdyby nie to, ze musiałam tam dojechac sporo to by mnie do domu odesłał :confused2: No ale badanie wykonał, Młode ma 59mm i termin porodu wyszedł mi na 23 września. Kość nosowa, przepływ krwi itp itd jest ok ale przezierność karkowa wyszła 2,5mm co jest na granicy więc musiałam iść na badanie krwi (test Papp-a) i końcem przyszłego tyg będzie wynik. No ogólnie doktor powiedział, ze ta przezierność kwalifikuje mnie do tego aby te badanie było na NFZ (dopisał na skierowaniu od mojej doktor "nieprawidłowa przezierność karkowa ). No i teraz tak, nie wiem czy to nie był taki lekki chwyt, zeby mnie jednak zakwalifikować na te badania bez obciążania nikogo kosztami czy faktycznie mam się martwić. Nie wiem.
Myślę, ze skoro wszystko inne jest idealne to ta moja granica nie jest też tragedią, no ale nie znam się. Trisomia 21 wyszła mi teraz 1:809.
Następne badanie wiadomo, koło 20 tyg.
Ech już mi wszystko jedno, jestem zobojętniała co mnie osobiście zaczyna przerażać :-(

Agamemnon Ja uwazam, ze nie masz zbytnio sie czym martwic, poniewaz przeziernosc 2,5mm to jest na granicy, ale mieści się w normie. Czas pokaze, jak przyjda wyniki to bedziesz miala pewnosc, ale mysle, ze na razie poki nie ma wynikow nie powinnas sie zamartwiac. Glowka do gory i trzymam kciuki. Buzki

Agamemnon 2,5 to jeszcze jest norma, a teraz to 1:809 to wyszło z wieku, wynik pappa da jasniejszy obraz. Ważne, że jest kość nosowa. A lekarz jakiś niemiły :/ Trzymam kciuki za dobry wynik z krwi

Agamemnon powiem z autopsji teraz prawdopodobienstwo madz niskie i wydaje mi sie ze bedziesz po wynikach krwi bedziesz nafal miec niskie poniewaz oprocz tej przeziernosci niemasz zadnych markerow zawyzajacych wynik,tak jak pisalam wyliczane jest prawdopodobienstwo i brany jest pod uwage wiek,markery itd...
Pamietaj ze jesli nadal sie niepokoisz i lekarz wypisal ze jest zawyzone to jest podstawa do badania i dodatkowo gorzej by wyszyly wyniki co nie sadze:-)
Niesadze zeby ot tak sobie wypisal skierowanie na amino...to zabieg.

Kochana moge dac ci rade,przejdz sie jeszcze raz do lekarza na prenatalne za tydzien poltora i bo czasami sie zdarza ze malenstwo ma jakis obrzek i on zanika po jakims czasie...a przynajmniej moze bys odetchnelabys

reklama
AGAMEMNON co za lekarz :szok: myślę, że nic z tego nie będzie ale pierwszy raz słyszę..
Przezierność masz w normie ale jak obawiasz się to możesz jeszcze powtórzyć prenatalne. Głowa do góry, będzie dobrze!

Do góry